Οι καλοί μπάρμαν που προσφέρουν δωρεάν κοκτέιλ και σνακ δεν είναι πάντα ειλικρινείς: ίσως προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας για να σας ξεγελάσουν. Μπορούν να γίνουν μάγοι μετατρέποντας το κρασί σε σαμπάνια και δυνατό τσάι με πιπέρι σε ακριβό κονιάκ τόσο καλά που δεν το παρατηρείτε καν. Για να μην ξεγελαστείτε ξανά δείτε ποια πονηρά κόλπα χρησιμοποιούν οι μπάρμαν.
Βρέξιμο με αλκοόλ
Πριν σερβίρουν ένα κοκτέιλ, ένας μπάρμαν μπορεί να βρέξει την άκρη του ποτηριού σας σε ένα πιάτο με αλκοόλ ή να την σκουπίσει με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο με αλκοόλ, ώστε να παραμείνει λίγο αλκοόλ στο ποτήρι. Στη συνέχεια προσθέτουν πολύ πάγο, αναψυκτικό και μερικές σταγόνες τζιν. Και όταν πίνετε το ακριβό κοκτέιλ σας, μυρίζετε έντονα το αλκοόλ που προέρχεται από το ποτήρι σας, αλλά όχι το ποτό σας.
Ένα «μη δοσομετρητικό» ποτηράκι
Όλοι έχουμε δει αυτό το μεταλλικό δοσομετρητή που χρησιμοποιούν οι μπάρμαν. Αλλά συχνά δεν έχουμε ιδέα ότι κρύβει ένα μυστικό που τους επιτρέπει να εξοικονομήσουν έως και 40% ποτό. Μερικοί μπάρμαν κολλούν μεταλλικούς δίσκους μέσα για να μειώσουν το χώρο και συνεπώς την ποσότητα αλκοόλ που ρίχνουν. Και δεν θα γνωρίζετε τη διαφορά, ειδικά εάν το ποτήρι σας είναι οβάλ.
Στόμιο ρύθμισης ροής
Το στόμιο ρύθμισης ροής δημιουργήθηκε όχι μόνο για να διευκολύνει τη ζωή των μπάρμαν, αλλά δημιουργεί επίσης ένα οπτικό εφέ που σας κάνει να πιστεύετε ότι ρίχνει αλκοόλ στο ποτήρι σας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Προσοχή στο καλαμάκι.
Οι ειδικευμένοι μπάρμαν μπορούν να προσθέσουν λίγο αλκοόλ στο καλαμάκι του κοκτέιλ ή να το έχουν αφήσει πριν μέσα σε αλκοόλ. Έτσι, όταν ρουφάτε την πρώτη γουλιά , πιστεύετε ότι το ποτό σας έχει έντονη γεύση, παρόλο που δεν περιέχει πολύ αλκοόλ.
Κερασμένα σνακ
Ορισμένοι έμπειροι μπάρμαν μπορεί να σας κεράσουν αλμυρά σνακ, πατατάκια ή ξηρούς καρπούς. Αυτό θα σας κάνει να θέλετε να πιείτε περισσότερο, έτσι πιθανότατα να παραγγείλετε περισσότερα κοκτέιλ.
Διαφορετικές αναλογίες
Οι μπάρμαν χρησιμοποιούν επίσης μια άλλη μέθοδο για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας. Για παράδειγμα, προσθέτουν λιγότερο αναψυκτικό έτσι ώστε το ποτό σας να έχει δυνατότερη γεύση, αν και η ποσότητα αλκοόλ στο ποτήρι σας παραμένει η ίδια. Το πίνετε πιο γρήγορα και παραγγέλνετε ένα άλλο, γιατί νομίζετε ότι ο μπάρμαν έχει προσθέσει περισσότερο αλκοόλ στο ποτό σας.
Δοκιμάστε, μην επιλέγετε μόνο με τα μάτια σας.
Το απλούστερο τέχνασμα που χρησιμοποιούν οι μπάρμαν και οι ιδιοκτήτες μπαρ είναι ότι αντικαθιστούν το ποτό σε ένα ακριβό μπουκάλι με μια φθηνότερη μάρκα. Χρησιμοποιήστε το ένστικτό σας. Εάν κάτι δεν φαίνεται σωστό ή δεν έχει γεύση, στείλτε το πίσω.
Ποτήρια
Οι έμπειροι μπάρμαν προτιμούν σκούρα ή ματ ποτήρια με χοντρό πάτο, έτσι ώστε να νομίζετε ότι υπάρχει περισσότερο ποτό από ό, τι πραγματικά υπάρχει.
Προσθέτουν λίγο κρύο νερό.
Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσος πάγος μένει αφού τελειώσετε το ποτό σας; Για να αποφευχθεί το λιώσιμο του πάγου πολύ νωρίς, οι μπάρμαν προσθέτουν λίγο κρύο νερό στο ποτό σας. Σε κρύο νερό, ο πάγος λιώνει πιο αργά και, επομένως, ο πάγος αραιώνει λιγότερο το αλκοόλ.
Ειδική παραγγελία
Αν θέλετε να παραγγείλετε το αγαπημένο σας κοκτέιλ, αλλά δεν περιλαμβάνεται στο μενού, ένας μπάρμαν μπορεί να το ετοιμάσει για εσάς. Κατά κανόνα, δεν θα χρησιμοποιηθεί ένα πολύ ακριβό ποτό, αλλά αυτό το κοκτέιλ θα κοστίσει σίγουρα μια περιουσία.
Περισσότερος αφρός
Οι μπάρμαν μπορούν να ρίξουν λιγότερη μπύρα από ό, τι θα έπρεπε στην πραγματικότητα και να κτυπήσουν το αφρό πάνω από την μπύρα σας χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ. Συνιστάται να μην την πιείτε αμέσως, αλλά περιμένετε έως ότου ο αφρός να ηρεμήσει και ζητήστε ευγενικά να συμπληρώσουν την μπύρα σας.
Ποτά φτιαγμένα από αέρα
Οι μπάρμαν είναι πραγματικά δημιουργικοί άνθρωποι και μερικές φορές επινοούν απίστευτα κοκτέιλ που αποκτούν παγκόσμια δημοτικότητα. Αλλά μερικά από αυτά δημιουργούν νέες μεθόδους παρασκευής ακριβών ποτών, χρησιμοποιώντας απλά και φθηνά υλικά. Έτσι, το «κονιάκ» μπορεί να δημιουργηθεί αναμειγνύοντας βότκα, πιπέρι και δυνατό τσάι, και η «σαμπάνια» δημιουργείται με τη βοήθεια φτηνού λευκού κρασιού και σιφόν που δημιουργεί φυσαλίδες στο ποτό σας.
Για να μην αφήσετε τους μπάρμαν να σας ξεγελάσουν, προσέξτε τους ενώ ετοιμάζουν το ποτό για εσάς. Παραγγείλετε απλά κοκτέιλ, μην ζητήσετε πάγο και να μην αναμίξουν τα συστατικά, ώστε να μπορείτε να δείτε την ποσότητα αλκοόλ. Είναι καλύτερο να γίνετε καλοί φίλοι με έναν μπάρμαν και να μην ξεχνάτε ποτέ τη συμβουλή τους.