in , , ,

Γιατί η Οσμή του Σώματος Αλλάζει Καθώς Μεγαλώνουμε

Ένα πείραμα απέδειξε ότι μπορούμε να αναγνωρίσουμε την ηλικία των ανθρώπων μόνο από την οσμή τους. Η οσμή του σώματός μας αλλάζει πάντα καθώς μεγαλώνουμε λόγω της υγείας μας, των φαρμάκων που παίρνουμε, της διατροφής μας και των ορμονικών αλλαγών, μεταξύ άλλων. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους κυριότερους λόγους για τους οποίους έχουμε τόση διαφορετική οσμή σώματος όσο μεγαλώνουμε.

Ζώντας με κάποιες ασθένειες

© Science Photo Library/EAST NEWS© SEBASTIAN KAULITZKI/Science Photo Library RF/East News

Καθώς μεγαλώνουμε, είναι πιο πιθανό να έχουμε προβλήματα υγείας. Και ορισμένες ασθένειες όπως ο διαβήτης μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που μυρίζουμε, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Ο διαβήτης είναι γνωστός για τη φρουτώδη και σιροπώδη του μυρωδιά, καθώς το σώμα μας δημιουργεί μεγάλη ποσότητα κετόνης. Άλλες ασθένειες που αλλάζουν την οσμή του σώματός μας είναι ο υπερθυρεοειδισμός και η ηπατική νόσος.

Η γήρανση του δέρματος

© Depositphotos.com

Το δέρμα παράγει περισσότερα λιπαρά οξέα όσο μεγαλώνουμε, κάτι που μερικές φορές ονομάζεται «μυρωδιά των ηλικιωμένων». Όταν τα λιπαρά οξέα συναντούν τον αέρα, εκκρίνουν μια χημική ουσία γνωστή για την ξινή και λιπαρή οσμής της: 2-nonenal. Έτσι η «μυρωδιά των ηλικιωμένων» είναι πραγματική, καθώς η οσμή του δέρματος αλλάζει πραγματικά!

Αλλαγή της διατροφής με την ηλικία

© Depositphotos.com© Shutterstock.com

Τροφές όπως ψάρια, μπαχαρικά και κόκκινο κρέας μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που μυρίζετε. Αφού η τροφή διασπάται στο σώμα μας, απελευθερώνουμε τις χημικές ουσίες μέσω του ιδρώτα μας, οι οποίες μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ οσμηρές!

Η ποσότητα νερού στην καθημερινή μας διατροφή είναι ένας άλλος λόγος για την οσμή του σώματος. Όσο πιο αφυδατωμένοι είμαστε, τόσο χειρότερα μπορεί να μυρίζει η αναπνοή μας. Το ξηρό στόμα είναι το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη βακτηρίων, καθώς δεν ξεπλένεται από σάλιο ή νερό.

Αλλαγή ορμονών

© Depositphotos.com© Pexels.com

Μπορεί να μην το προσέξουμε καν, αλλά οι ορμόνες του σώματος αλλάζουν συχνά, ειδικά όταν οι γυναίκες έχουν περίοδο ή εμμηνόπαυση. Μία μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες με ωορρηξία πιο ελκυστικές λόγω της οσμής του σώματος τους! Άλλες ορμονικές αλλαγές όπως η εφηβεία και το υψηλό στρες μπορούν επίσης να αλλάξουν τον τρόπο που μυρίζουμε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λήψη ορισμένων φαρμάκων

© GARO/Phanie/East News

Ορισμένα συμπληρώματα και φάρμακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά, μπορούν να αλλάξουν την οσμή του σώματος όταν τα παίρνουμε. Επειδή μας κάνουν να ιδρώνουμε περισσότερο από τους αδένες στις μασχάλες και τη βουβωνική χώρα μας, η οσμή του σώματός μας αλλάζει. Καθώς ο ιδρώτας αναμιγνύεται με τα βακτήρια του δέρματος δημιουργεί μια έντονη οσμή.

Υγιεινή των δοντιών

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Το σάλιο είναι η φυσική μας άμυνα ενάντια στην κακή αναπνοή, και όσο μεγαλώνουμε, τόσο λιγότερο σάλιο παράγει το στόμα μας. Όταν αρχίζουμε να φοράμε οδοντοστοιχίες, αυξάνουμε επίσης τις πιθανότητες εισαγωγής κακών βακτηρίων στο στόμα μας, ακόμη και αν καθαρίζονται τακτικά. Η ουλίτιδα είναι πολύ πιο συχνή στους ηλικιωμένους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή και να επηρεάσει τη συνολική οσμή του σώματός σας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

The trick to Meet Foreign Women in Colombia

11 Έξυπνες Ιδέες για Μικρά Μπάνια