in , , ,

8 Τεχνικές για Πιασμένο Λαιμό

Ένας πιασμένος λαιμός είναι κοινό πρόβλημα στη σύγχρονη κοινωνία. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφερε ότι περισσότερο από το 17% των γυναικών και περισσότερο από το 12% των ανδρών πάσχουν από κάποιο είδος πόνου ή δυσκαμψίας στον αυχένα. Για να το αντιμετωπίσετε, δείτε μερικές συμβουλές και απλές ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε και να ανακουφίσετε αυτόν τον ανεπιθύμητο πόνο.

Κάντε ρουτίνα τεντώματος

brightside

Η διακοπή των καθημερινών δραστηριοτήτων σας για τέντωμα είναι πολύ χρήσιμη για την αποφυγή πιασίματος στο λαιμό. Μια καλή μέθοδος είναι να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:
Κάντε κυκλικές κινήσεις με τους ωμούς σας.
Πιέστε τις ωμοπλάτες μαζί πολλές φορές.
Χαμηλώστε αργά το αυτί σας προς κάθε ώμο.
Περιστρέψτε αργά το κεφάλι σας αριστερά και δεξιά.
Τοποθετήστε το χέρι σας πάνω από τα αυτιά σας και πιέστε απαλά με τα δάχτυλά σας, αντισταθείτε με τους μυς του λαιμού σας για να κρατήσετε το κεφάλι σας όρθιο.

Εφαρμόστε κρύο ή θερμότητα

brightside

Η τοποθέτηση πάγου είναι χρήσιμη κατά της φλεγμονής και η θερμότητα στο λαιμό μπορεί να διεγείρει τη ροή του αίματος. Και οι δύο θεραπείες είναι αποτελεσματικές και εναπόκειται σε εσάς να επιλέξετε ποια σας αρέσει περισσότερο. Μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά.

Μειώστε τον αριθμό των μαξιλαριών

brightside

Πάρα πολλά μαξιλάρια στο κρεβάτι σας μπορεί να είναι επιβλαβή για το λαιμό σας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το ύψος του σωρού μαξιλαριών κρατά το λαιμό σε κάμψη, οδηγώντας σε πόνο μόλις ξυπνήσετε. Επίσης, αποφύγετε πολύ άκαμπτα μαξιλάρια, επειδή δεν επιτρέπουν την κίνηση του λαιμού.

Επιλέξτε ένα επαγγελματικό μασάζ

© Depositphotos.com

Όταν γίνει σωστά, ένα απαλό μασάζ στις επώδυνες και πιασμένες περιοχές μπορεί να τεντώσει τους μυς του λαιμού και της πλάτης. Εκτός αυτού, ένα μασάζ μπορεί επίσης να μειώσει τον πόνο στον αυχένα ακόμη και να ανακουφίσει το άγχος.

Κινηθείτε

brightside

Εάν εργάζεστε σε ένα γραφείο ή απλώς περνάτε πολύ χρόνο καθισμένοι μπροστά από έναν υπολογιστή, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε πολύ πόνο στο λαιμό. Εάν σηκωθείτε και ασκείστε κάθε φορά, μπορείτε να ξεπιάσετε το λαιμό σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δοκιμάστε τον βελονισμό

© Depositphotos.com

Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην κινεζική ιατρική και συνίσταται στην εισαγωγή βελόνων στα σημεία πίεσης του σώματος που ανακουφίζει την ένταση και βοηθά στον χρόνιο πόνο στην περιοχή του λαιμού.

Σπρώξτε τη βάση της γλώσσας με ένα πιρούνι

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Οι γλώσσες περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων του λαιμού. Υπαρχει μια τεχνική που ονομάζεται γλωσσικός βελονισμός και συνίσταται στη διέγερση της άκρης της γλώσσας 10 έως 30 φορές με ένα πιρούνι ή τα δάχτυλά σας. Ο πόνος στο λαιμό σας θα υποχωρήσει γρήγορα.

Μην κοιτάτε προς τα κάτω το τηλέφωνο

© Sam Edwards/Hoxton/East News

Μια τελευταία συμβουλή είναι να αποφύγετε την τοποθέτηση του τηλεφώνου ή οποιασδήποτε άλλης έξυπνης συσκευής, σε χαμηλότερη θέση ενώ το κοιτάτε. Το να πιέζετε το κεφάλι προς τα κάτω επιβαρύνει το λαιμό και αυξάνει τον πόνο, οπότε φροντίστε να κρατάτε το τηλέφωνο στο επίπεδο των ματιών όποτε είναι δυνατόν.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί τα Καθίσματα στα Αεροπλάνα Είναι Σχεδόν Πάντα Μπλε

Γιατί τα Καθίσματα στα Αεροπλάνα Είναι Σχεδόν Πάντα Μπλε

The trick to Meet Foreign Women in Colombia