in , , , ,

Γιατί τα Καθίσματα στα Αεροπλάνα Είναι Σχεδόν Πάντα Μπλε

Γιατί τα Καθίσματα στα Αεροπλάνα Είναι Σχεδόν Πάντα Μπλε
Γιατί τα Καθίσματα στα Αεροπλάνα Είναι Σχεδόν Πάντα Μπλε

Έχετε δώσει ποτέ προσοχή στο χρώμα των αεροπορικών καθισμάτων; Είναι σχεδόν πάντα μπλε και υπάρχουν πολύ λίγες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Οι περισσότεροι υποθέτουν ότι αυτό το χρώμα επιλέχθηκε γιατί θυμίζει τον ουρανό. Αλλά η εξήγηση δεν είναι τόσο απλή! Θα σας αποκαλύψουμε αυτό το μυστικό και θα σας δείξουμε πώς να επιλέξετε το καλύτερο κάθισμα στο αεροπλάνο! Τι Χρησιμοποιούσαν οι Άνθρωποι Πριν το Χαρτί Υγείας

Γιατί λοιπόν είναι μπλε;

© daboost/depositphotos© Senohrabek/depositphotos

Τα πρώτα μπλε καθίσματα χρησιμοποιήθηκαν πριν από αρκετές δεκαετίες και τώρα όλες οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επιλέξει ταπετσαρία αυτού του χρώματος. Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το μπλε χρώμα με την αξιοπιστία και την ασφάλεια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ακόμη και για τους επιβάτες που δεν πάσχουν από αεροφοβία. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα, το 90% των ανθρώπων υποσυνείδητα προτιμούν μια αεροπορική εταιρείας ανάλογα με τα χρώματά της. 10 Πράγματα που Φανερώνει το Χρώμα των Ματιών σας

Επίσης, υπάρχει πρακτικός λόγος για τον οποίο οι αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν μπλε καθίσματα. Βρωμιά, λεκέδες και γρατζουνιές είναι λιγότερο ορατές και επομένως τα καθίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με αυτά με ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία. Αντιθέτως, επειδή λίγοι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν στην πρώτη θέση, οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν πιο ανοιχτή ταπετσαρία πιο συχνά καθώς το ύφασμα φθείρεται πιο αργά.

Στη δεκαετία του 70 και του 80 ορισμένες αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιήσαν κόκκινη ταπετσαρία. Ωστόσο, αργότερα την αλλάξαν σε μπλε, καθώς αποδείχθηκε ότι το κόκκινο χρώμα αύξησε το επίπεδο επιθετικότητας μεταξύ των επιβατών.

© gjp1991/depositphotos

Ύφασμα ή δέρμα;

© dbvirago/depositphotos© smaglov/depositphotos

Όσον αφορά τα υλικά, τα καθίσματα μπορούν να καλυφθούν με τεχνητό δέρμα ή ύφασμα. Στα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, τα καθίσματα είναι επενδυμένα με ύφασμα επειδή επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, οπότε οι επιβάτες δεν θα ιδρώνουν ούτε θα αισθανθούν ενόχληση.

Αλλά το τεχνητό δέρμα επιλέγετε για μικρές πτήσεις. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, οπότε ακόμη και τα χυμένα ποτά δεν αφήνουν λεκέδες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το ύφασμα που τοποθετείται στο πίσω μέρος του καθίσματος, ονομάζεται antimacassar και χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην κάλυψη των επίπλων της βικτοριανής εποχής. Το όνομα του προέρχεται από το λάδι macassar που χρησιμοποίησαν οι άντρες για το χτένισμα όμως άφηνε λιπαρούς λεκέδες στα έπιπλα. Γι’ αυτό το λόγο έβαζαν μικρά κομμάτια υφάσματος πάνω στις πολυθρόνες, όπου ακουμπούσαν το κεφάλι τους, για να αποφύγουν τυχόν βλάβες σε ακριβά έπιπλα.

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη θέση

© Chalabala/depositphotos© vvoennyy/depositphotos

Η τοποθέτηση της σειράς των καθισμάτων στα αεροσκάφη εξαρτάται κυρίως από τη φαντασία και ίσως από την απληστία των αεροπορικών εταιρειών. Επομένως, δεν είναι εύκολο να επιλέξετε ένα άνετο κάθισμα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν:

Υπάρχουν ειδικοί ιστότοποι όπου μπορείτε να δείτε την πραγματική θέση σε αεροπλάνα που ανήκουν σε διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες. Θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν θα απολαύσετε πραγματικά τη θέα από το παράθυρο ή εάν θα πρέπει να σκύβετε συνεχώς για να δείτε τα τοπία.
Εάν δεν θέλετε να ακούτε τον θόρυβο του κινητήρα, τότε επιλέξτε καθίσματα πιο κοντά στη μύτη του αεροπλάνου. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να ακούτε να μιλούν οι αεροσυνοδοί, αλλά είναι απίθανο να είναι πιο δυνατά από τον ήχο του κινητήρα. Εάν δεν καταφέρατε να “πιάσετε” αυτά τα καθίσματα, καθίστε πιο κοντά στο διάδρομο καθώς είναι πιο ήσυχα εκεί παρά κοντά στο παράθυρο.
Παρεμπιπτόντως, τα καθίσματα στην αρχή του αεροσκάφους έχουν ένα ακόμη πλεονέκτημα. Το γεύμα σερβίρεται ξεκινώντας από εσάς, οπότε θα έχετε μια ευρύτερη γκάμα πιάτων. Οι επιβάτες της “ουράς” σπάνια έχουν επιλογή μεταξύ ψαριού και κοτόπουλου
Εάν είστε ψηλοί, φροντίστε να καθίσετε δίπλα στην έξοδο κινδύνου. Υπάρχει περισσότερος χώρος μεταξύ των σειρών του καθίσματος και δεν θα χρειαστεί να πετάξετε με τα γόνατά σας κοντά στα αυτιά σας.
Αλλά λάβετε υπόψη ότι τα καθίσματα στη σειρά κοντά στην έξοδο κινδύνου δεν ξαπλώνουν, ώστε να μην εμποδίζουν στην εκκένωση έκτακτης ανάγκης. Για αυτόν τον λόγο μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για ορισμένους επιβάτες.

Γιατί Ένα Μολύβι στο Στόμα Μπορεί να σας Κάνει πιο Ευτυχισμένους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Επιλέξετε το Τέλειο Τζιν

Πώς να Επιλέξετε το Τέλειο Τζιν

8 Τεχνικές για Πιασμένο Λαιμό