in ,

10 Πράγματα που Φανερώνει το Χρώμα των Ματιών σας

Περίπου το 79% των ανθρώπων στον κόσμο έχει καστανά μάτια, 8% -10% του πληθυσμού μπλε, 5% καστανοπράσινα και μόλις το 2% πράσινα. Και εκτός από αυτά τα στατιστικά στοιχεία, οι ερευνητές προσπάθησαν επίσης να βρουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητας για κάθε χρώμα των ματιών και έχουν ανακαλύψει κάποια κοινά μοτίβα.

Οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μάτια ανέχονται τον πόνο καλύτερα από τις γυναίκες με σκούρα μάτια.

© JEAN-BAPTISTE LACROIX/AFP/East News© Xavier Collin/Image Press Agency/BWP Media/East News

Μια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες με πράσινα ή μπλε μάτια μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πόνο και το άγχος καλύτερα από τις γυναίκες με καστανά και καστανοπράσινα μάτια. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, η πρώτη ομάδα με ανοιχτόχρωμα μάτια φάνηκε να πονάει λιγότερο. Επιπλέον, παρουσίασαν λιγότερο άγχος και κατάθλιψη μετά τη γέννηση. Η ομάδα με σκούρα μάτια είχε περισσότερες αρνητικές σκέψεις.

Τα άτομα με καστανά μάτια θεωρούνται αξιόπιστα.

© B2820/Photoshot/East News© B2820/Photoshot/East News

Υπήρξε μια έρευνα με 1.016 γυναίκες από 16 έως 35 ετών και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες συσχετίζουν συχνά το χρώμα των ματιών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με καστανά μάτια θεωρούνταν ευφυή και ευγενικά. Επιπλέον, οι άνθρωποι τείνουν να τους εμπιστεύονται περισσότερο.

Τα άτομα με μπλε μάτια θεωρούνται γλυκά και ελκυστικά.

© Wiese/face to face/FaceToFace/REPORTER

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι τα άτομα με ανοιχτά μάτια γίνονται αντιληπτά με διαφορετικούς τρόπους. Στην πραγματικότητα, θεωρούνται πιο ευγενικά και γλυκά. Ενώ τα σκούρα μάτια φαινόταν να συμβαδίζουν με τη νοημοσύνη, τα μπλε μάτια περιγράφονται με τον ίδιο τρόπο από το 7% των συμμετεχόντων. Αλλά σε αντίθεση, αυτή η ομάδα ανθρώπων θεωρήθηκε πιο φυσικά ελκυστική.

Τα άτομα με πράσινα μάτια θεωρούνται δημιουργικά και δόλια.

© Gilbert Flores/Broadimage/Broad Image/East News

29% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι θεωρούν τα πράσινα μάτια τα πιο ελκυστικά. Επιπλέον, αυτό το χρώμα απεικονίζει τη δημιουργικότητα και ένα είδος δολιότητας. Σε παλαιότερες εποχές τέτοια μάτια θεωρούνταν διαβολικά σε ορισμένες περιοχές. Αλλά αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή ήταν πολύ σπάνια.

Οι άνδρες με ανοιχτά καστανά μάτια έχουν περισσότερα ψυχιατρικά προβλήματα από τις γυναίκες με τα ίδια μάτια.

© Rich Fury/Invision/AP/East News© Joe Sutter/PacificCoastNews/BWP Media/East News

Ένα πολύ περίεργο εύρημα βγήκε από τη μελέτη ανθρώπων με ανοιχτά καστανά μάτια. Θεωρήθηκαν ότι είχαν περισσότερα ψυχιατρικά προβλήματα από τα άτομα με σκούρα καστανά ή μαύρα μάτια. Επίσης, οι άνδρες σε αυτήν την ομάδα θεωρήθηκαν λιγότερο σταθεροί (68,47%) από τις γυναίκες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι γυναίκες με μαύρα μάτια μπορούν να είναι λιγότερο κοινωνικές και με λιγότερη αυτοπεποίθηση.

© Instagram/Sipa USA/East News

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 65,38% των γυναικών με μαύρα μάτια δεν ήταν καθόλου κοινωνικές. Επίσης, μπορεί να έχουν λιγότερη αυτοπεποίθηση και φιλοδοξία σε σύγκριση με τους άνδρες με τα ίδια μάτια. Οι άνδρες συμμετέχοντες φάνηκε ότι έχουν πιο δυναμικό χαρακτήρα. Μπορούν να είναι παρορμητικοί και συχνά αναζητούν επικίνδυνες περιπέτειες.

Οι άνθρωποι με μπλε μάτια μπορεί να απολαμβάνουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα περισσότερο.

© face to face/FaceToFace/REPORTER

Μια ακόμη έρευνα έδειξε ότι τα άτομα με μπλε μάτια θεωρούνταν εκφραστικά, στοργικά και με αυτοπεποίθηση. Απολαμβάνουν επίσης να δοκιμάζουν νέα πράγματα, να κάνουν νέους φίλους, λατρεύουν τις περιπέτειες και τις αθλητικές δραστηριότητες.

Τα άτομα με καστανοπράσινα μάτια αποδίδουν καλά υπό πίεση.

© Apega / WENN.com/agefotostock/East News

Το 50,7% των ατόμων με καστανοπράσινα μάτια είχαν καλή απόδοση υπό πίεση και άγχος. Ήταν επίσης πιο παθιασμένα με τις δουλειές τους. Τόσο τα καστανοπράσινα όσο και τα πράσινα μάτια θεωρήθηκαν τα πιο ελκυστικά στους άνδρες για τις γυναίκες παρά το στερεότυπο για τα μπλε μάτια.

Τα άτομα με πράσινα μάτια είναι πιο αισιόδοξα για το μέλλον τους.

© Marechal Aurore/ABACA/Abaca/East News

Τα πράσινα μάτια κυριαρχούσαν σε κατηγορίες όπως ο καθορισμός στόχων, η αισιοδοξία για το μέλλον και το πάθος για τη δουλειά. Επίσης, αυτοί οι άνθρωποι θέτουν στόχους ζωής πιο συχνά (65,9%) και προσφέρουν σε σκοπούς που θεωρούν σημαντικούς (48%).

Τα άτομα με καστανά μάτια προτιμούν να ζουν τη ζωή στο έπακρο.

© Instagram/East News

Το 36,5% των ατόμων με καστανά μάτια ήταν πιθανό να κάνουν ένα πράγμα: ζουν τη ζωή στο έπακρο, εδώ και τώρα. Αυτή η ομάδα ανθρώπων διατηρεί την επαφή των ματιών πιο εύκολα (μετά από τα άτομα με πράσινα μάτια), κάτι που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο στο χώρο εργασίας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Μοναδικές Ιδέες Διακόσμησης Μπάνιου

Τι Σημαίνει το Χρώμα του Κεριού Αυτιού για την Υγεία σας