in , , , ,

Τι Σημαίνει το Χρώμα του Κεριού Αυτιού για την Υγεία σας

Τι λέει το χρώμα του κεριού του αυτιού για το σώμα σας; Μπορείτε να μάθετε πολλά για την υγεία σας από αυτό που βγαίνει από τα αυτιά σας!

cleverly

Μαλακό και απαλό κίτρινο κερί

Αυτός ο τύπος κεριού ανήκει συνήθως σε παιδιά. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, θα παράγουν λιγότερο. Είναι φυσιολογικό και υγιές για τα παιδιά να παράγουν πολύ περισσότερο κερί αυτιού από τους ενήλικες.

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Κάνετε Μασάζ στα Αυτιά σας Καθημερινά

Υγρό, κολλώδες και κίτρινο κερί

Αυτή είναι μία από τις δύο κοινές ποικιλίες κεριού στους περισσότερους ανθρώπους. Είναι καλό στη λίπανση του ακουστικού πόρου, το οποίο το εμποδίζει να στεγνώσει και να φαγουρίζει.

Σκούρο και κολλώδες κερί

Το σκούρο κερί δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ιδρώνει ο οργανισμός σας. Τα άτομα με πιο σκούρο κερί παράγουν συνήθως περισσότερες σωματικές οσμές από τα άτομα με ανοιχτότερο κερί. Ωστόσο, και οι δύο ποικιλίες είναι απόλυτα υγιείς.

Λευκό, ξηρό και νιφαδωτό κερί

Αυτός είναι ο άλλος πιο κοινός τύπος κεριού που βρίσκεται μέσα στα αυτιά σας και συνδέεται με υπολειπόμενο γονίδιο. Το χρώμα αυτού του κεριού εμφανίζεται συνήθως σε άτομα που παράγουν λιγότερες σωματικές οσμές.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Παχύ και σκούρο κερί

Όταν είστε αγχωμένοι ή φοβισμένοι, οι αδένες σας παράγουν περισσότερο κερί από το κανονικό. Όταν παράγεται γρηγορότερα από ό, τι το σώμα σας μπορεί να το διώξει, μπορεί να συμβεί συσσώρευση κεριού. Η υπερβολική ποσότητα κεριού στο αυτί μπορεί να προκαλέσει βούλωμα ή ακόμη και προσωρινή απώλεια ακοής.

Σκούρο καφέ ή μαύρο κερί

Ενώ είναι τρομακτικό, πιθανότατα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το σκούρο κερί θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της υπερπαραγωγής κεριού από το στρες όπως προαναφέρθηκε. Τα λίπη στο αυτί σας αντιδρούν στο οξυγόνο. Όσο περισσότερο είναι το κερί στο κανάλι του αυτιού σας, τόσο σε περισσότερο οξυγόνο εκτίθεται, με αποτέλεσμα μια πιο σκούρα απόχρωση.

Κερί με ίχνη αίματος

Το παλαιότερο και πιο σκούρο κερί μπορεί να έχει παρόμοια εμφάνιση με το αίμα. Θα μπορούσε επίσης να είναι ένδειξη ενός σπασμένου τυμπάνου στο αυτί. Για να είστε σίγουροι, είναι καλύτερο να επισκεφτείτε αμέσως έναν γιατρό.

Γκρι κερί

Αυτός ο τύπος κεριού αυτιού θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης σκόνης. Αν και ασυνήθιστο είναι ένα σημάδι ότι το κερί προστατεύει το τύμπανο από ξένα αντικείμενα. Εάν συνοδεύεται από ξηρότητα ή φαγούρα στο εσωτερικό του αυτιού, μπορεί να είναι σμηγματορροϊκό έκζεμα. Ένας γιατρός μπορεί να δώσει θεραπεία σε αυτήν την περίπτωση.

Είναι φυσιολογικό το κερί να διαρρέει από το κανάλι του αυτιού κατά καιρούς σε μικρή ποσότητα, καθώς αυτός είναι ο φυσικός μηχανισμός καθαρισμού του αυτιού σας. Ωστόσο, μεγάλη ποσότητα με αίμα και πύον είναι σίγουρο σημάδι για ρήξη τυμπάνου του αυτιού.

Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Χρησιμοποιείτε Αιθέρια Έλαια Πολύ Συχνά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Πράγματα που Φανερώνει το Χρώμα των Ματιών σας

5 DIY Ιδέες για να Ανανεώσετε τα Παπούτσια σας