in , , , ,

Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Χρησιμοποιείτε Αιθέρια Έλαια Πολύ Συχνά

Τα αιθέρια έλαια θεωρούνται ως θεραπεία για όλα: από προβλήματα στο δέρμα έως ψυχικής υγείας. Ωστόσο, δεν είναι τόσο ακίνδυνα όσο φαίνονται. Μπορεί να μυρίζουν ωραία, αλλά το μάρκετινγκ τους υπερθεματίζει τα πλεονεκτήματά τους ενώ υποβαθμίζει τα μειονεκτήματά τους που είναι αρκετά. Για ομορφιά και ευεξία χωρίς κινδύνους χρησιμοποιήστε τα αιθέρια έλαια με έναν πιο ασφαλή τρόπο.

Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Χρησιμοποιείτε Αιθέρια Έλαια Πολύ Συχνά

Συνταγή με αιθέρια έλαια που χαρίζει ηρεμία και χαλάρωση στον σκύλο σας!

Δηλητηρίαση

© depositphotos.com© depositphotos.com© depositphotos.com

Μελέτες δείχνουν χιλιάδες περιστατικά δηλητηρίασης από αιθέρια ελαία τα τελευταία χρόνια και περισσότερα από τα μισά από αυτά περιλάμβαναν παιδιά. Η τοξικότητα εξαπλώνεται γρήγορα και απαιτεί μόνο μια μικρή ποσότητα για να δημιουργήσει μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Μπορεί να οδηγήσει σε έμετο, πνευμονικούς τραυματισμούς και κατάθλιψη του κεντρικού νευρικού συστήματος. Το χειρότερο έλαιο είναι του ευκαλύπτου καθώς μερικές σταγόνες μπορεί να οδηγήσουν σε ναυτία, πόνους στο στομάχι και σπασμούς.

Ενώ το 80% των περιπτώσεων ήταν ατύχημα, επειδή λανθασμένα θεωρήθηκαν ως φάρμακο σιρόπι, υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις που ήπιαν αιθέρια έλαια λόγω παραπληροφόρησης.

Γυναικομαστία

brightside

Υπάρχει ένα φαινόμενο που ονομάζεται γυναικομαστία και είναι η ανάπτυξη του ανδρικού στήθους. Είναι σπάνιο και συχνά δεν έχει προφανή αιτία. Εκτός από μερικές φορές που προκαλείται από αιθέρια έλαια λεβάντας και τσαγιού.

Μια μελέτη έχει αποδείξει ότι τα αιθέρια έλαια ευθύνονται συχνά για ανάπτυξη του στήθους μεταξύ των νέων αγοριών. Περιλάμβανε 3 αγόρια που δεν είχαν τίποτα κοινό, αλλά ξαφνικά εμφάνισαν στήθος από την χρήση προϊόντων περιποίησης δέρματος με έλαια λεβάντας και τσαγιού. Όπως αποδεικνύεται, μπορούν να μιμηθούν τις γυναικείες ορμόνες και να καταστέλλουν τη συμπεριφορά των ανδρικών ορμονών. Αυτό διαταράσσει τη συνολική ορμονική και ενδοκρινική ισορροπία του σώματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

10 Φυσικά Αποσμητικά σώματος που Μπορείτε να Φτιάξετε Σπίτι

Ευαισθησία στον ήλιο

© shutterstock.com© depositphotos.com

Ορισμένα αιθέρια έλαια είναι φωτοευαισθητοποιητές, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στο φως του ήλιου. Περιλαμβάνει τα κιτρικά έλαια και τον μεγαλύτερο ένοχο – έλαιο περγαμόντου. Πολλά εσπεριδοειδή περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται φουροκουμαρίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει χημικά εγκαύματα όταν εκτίθενται στο φως του ήλιου. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, ακόμη και λίγα λεπτά κάτω από τις ακτίνες του ήλιου μπορεί να οδηγήσει σε φουσκάλες και μωλωπες.

Δερματικά προβλήματα

© depositphotos.com© depositphotos.com

Το εύρος των δερματικών προβλημάτων που προκαλούνται από αιθέρια έλαια ποικίλλει από μικρούς ερεθισμούς έως αλλεργικές αντιδράσεις, όπως για παράδειγμα, δερματίτιδα. Οδηγούν σε κνίδωση, εξανθήματα, φαγούρα και κάψιμο. Το ίδιο το δέρμα μπορεί επίσης να γίνει ξηρό, φολιδωτό και να αρχίσει να σπάει.

Είναι ιδιαίτερα κακή ιδέα να χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια σε πληγωμένο δέρμα, καθώς απορροφά περισσότερο λάδι και η αντίδρασή του μπορεί να είναι απροσδόκητη και δυσάρεστη. Και δεν πρέπει ποτέ να το χρησιμοποιείτε αδιάλυτο: μπορεί να γίνει εντελώς επικίνδυνο για το δέρμα σας!

Κίνδυνοι εγκυμοσύνης

© depositphotos.com© depositphotos.com© shutterstock.com

Ορισμένα αιθέρια έλαια περιέχουν πρόσθετα και προσμείξεις που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τις εγκύους. Η περίφημη ευαισθησία τους στις μυρωδιές και τις γεύσεις μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες παρενέργειες όπως ναυτία, κεφαλαλγία, έμετος και ίλιγγος. Ακόμα και τα έλαια που εφαρμόζονται στο δέρμα μπορούν να περάσουν στον πλακούντα και να επηρεάσουν το μωρό. Στο χειρότερο σενάριο, η εγκυμοσύνη θα μπορούσε να καταλήξει σε αποβολή.

Αλλεργίες

© depositphotos.com© depositphotos.com© depositphotos.com

Εκτός από τα δερματολογικά προβλήματα, οι αλλεργικές αντιδράσεις στα αιθέρια έλαια μπορεί να επηρεάσουν τα μάτια και το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει φτέρνισμα, ρινική καταρροή και συμφόρηση. Μερικές φορές η αλλεργία επιδεινώνεται: πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό.

Το πρόβλημα με τα αιθέρια έλαια δεν είναι πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι, αλλά πώς διατίθενται στην αγορά. Μεγάλο μέρος της διαφήμισης γύρω από τα έλαια βασίζεται στο γεγονός ότι είναι φυσικά προϊόντα και επομένως, δεν μπορεί να είναι επιβλαβές. Το οποίο είναι αναληθές, στην καλύτερη περίπτωση.

© shutterstock.com© depositphotos.com

Εάν διαχωρίσουμε τη διαφήμιση και την επωνυμία από την πραγματικότητα, μπορούμε να δούμε ότι τα αιθέρια έλαια δεν είναι ούτε καλό “θεραπευτικό για όλα” ούτε “τρομακτικό επικίνδυνο” κακό. Μερικά έλαια έχουν αντιπαρασιτικές και αντισηπτικές ιδιότητες, μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα μαλλιών και τα καταπραϋντικά αρώματά τους βοηθούν στην ανακούφιση του στρες. Ωστόσο, όταν γίνεται κακή χρήση, μπορεί να οδηγήσουν σε όλες τις αρνητικές επιπτώσεις παραπάνω.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι:
Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια.
Παρακολουθήστε πώς το σώμα σας αντιδρά σε αυτά.
Δοκιμάστε μια μικρή ποσότητα στο χέρι ή στο πόδι σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε και να δείτε εάν έχετε αλλεργία.
Μην τα χρησιμοποιείτε υπερβολικά.

9 Τρόποι να Κρατήσετε τις Αράχνες και τα Έντομα Μακριά από το Σπίτι σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Διακόσμηση: 25 Διαχρονικά Κομψοί Καναπέδες Chesterfield

10 Καθημερινά Αντικείμενα που Πρέπει να Αλλάζετε Τακτικά