in , , , , , ,

10 Καθημερινά Αντικείμενα που Πρέπει να Αλλάζετε Τακτικά

Όσον αφορά το φαγητό, οι περισσότεροι τα πετάμε μόλις μια μέρα μετά την ημερομηνία λήξης, ανεξάρτητα από το αν είναι πραγματικά χαλασμένο ή όχι. Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα οικιακά είδη μας χρησιμοποιούνται καθημερινά για μήνες και χρόνια αλλά μόνο λίγοι γνωρίζουν πότε πρέπει να αντικατασταθούν για να προφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλειά μας. Τουλάχιστον για τα ακόλουθα 10 καθημερινά αντικείμενα θα δείτε πότε πρέπει να τα αλλάζετε τακτικά.

14 Οικιακά Αντικείμενα που Καταστρέφουν Οποιαδήποτε Διακόσμηση

Μαξιλάρια

shutterstock/ieang

Θα πρέπει να αντικαθιστάτε τα μαξιλάρια σας περίπου κάθε δύο έως τρία χρόνια. Γιατί θα γίνει εστία για ακάρεα σκόνης όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε. Τα μαξιλάρια χάνουν επίσης το σχήμα τους με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ένταση και πόνο στον αυχένα.

Πολύμπριζα

shutterstock/Robin Lund

Πρέπει να είστε προσεκτικοί πόσο συχνά τα χρησιμοποιείτε καθώς μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα. Όποτε, συνιστάται αυστηρός έλεγχος ασφάλειας κάθε δύο χρόνια.

Σουτιέν

shutterstock/Eleanor Sieber

Μόλις το σουτιέν σας γίνει άβολο με οποιονδήποτε τρόπο – επειδή χάνει την ελαστικότητά του, παραμορφώνεται με το πλύσιμο ή δεν παρέχει πλέον υποστήριξη – μπορείτε να το πετάξετε ή να το ανακυκλώσετε. Γενικά, αυτό θα συμβεί μετά από περίπου δύο χρόνια.

Βούρτσα μαλλιών

shutterstock/love_vector

Οι βούρτσες μαλλιών πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να αφαιρέσετε τα χτενισμένα μαλλιά από τη βούρτσα με το χέρι. Μετά από ένα χρόνο, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τη βούρτσα. Για βούρτσες με φυσικές τρίχες θα πρέπει να το κάνετε λίγο νωρίτερα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Απολυμαντικό χεριών

shutterstock/Elizaveta Galitckaia

Το απολυμαντικό χεριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τρεις μήνες. Μετά από αυτό, χάνει την αποτελεσματικότητά του.

Εντομοαπωθητικά σπρέι

shutterstock/Albina Glisic

Τα εντομοαπωθητικά σπρέι- όπως αυτά κατά των κουνουπιών – χάνουν την αποτελεσματικότητά τους με την πάροδο του χρόνου. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, αυτό συμβαίνει μετά από περίπου δύο χρόνια.

Πυροσβεστήρας

shutterstock/successo images

Μετά από 20 έως 25 χρόνια, οι πυροσβεστήρες πρέπει να απορρίπτονται σωστά. Παράλληλα, θα πρέπει, φυσικά, να συντηρούνται κάθε δύο χρόνια και να ξαναγεμίζονται όπως απαιτείται. Εάν η συσκευή εμφανίζει εμφανείς ζημιές, πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως.

Πιπίλα

flickr/Tim Parkinson

Οι πιπίλες από λατέξ και σιλικόνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έναν έως δύο μήνες. Αλλά οι πιπίλες λατέξ πρέπει να αντικατασταθούν όταν αρχίσουν να κολλάνε. Οι πιπίλες σιλικόνης με σημάδια δαγκώματος ή ρωγμές θα πρέπει επίσης να αντικατασταθούν αμέσως. Επιπλέον, είναι καλύτερο να δώσετε στο παιδί σας μια νέα πιπίλα μετά από ασθένεια.

Σφουγγάρι κουζίνας

shutterstock/Jojo Photos

Το σφουγγάρι κουζίνας είναι στην πραγματικότητα το πιο βρώμικο μέρος στην κουζίνα σας, καθώς τα βακτήρια και οι μύκητες αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο υγρό περιβάλλον του. Αλλάζετε το σφουγγάρι κάθε δύο εβδομάδες ή τουλάχιστον βράστε το σε ζεστό νερό, έτσι ώστε τα βακτήρια να πεθάνουν και να μπορείτε να πλένετε τα πιατικά σας χωρίς φόβο.

Οδοντόβουρτσα

shutterstock/pema

Τα βακτήρια ευδοκιμούν σε πολύ υγρές και θερμές συνθήκες. Η οδοντόβουρτσα σας παρέχει αυτές τις συνθήκες, γι’ αυτό πρέπει να αγοράζετε καινούργια τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες. Οι οδοντίατροι προτείνουν μια κάθε μήνα. Επίσης, μετά από ασθένειες, συνιστάται να πετάξετε την παλιά οδοντόβουρτσα. Επίσης, όταν οι τρίχες είναι φθαρμένες και ξεφτισμένες, ήρθε η ώρα για καινούργια.

10 Αντικείμενα που Χρειάζονται Καθάρισμα Καθημερινά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Χρησιμοποιείτε Αιθέρια Έλαια Πολύ Συχνά

Το πιο Οικονομικό DIY Σύστημα Συναγερμού