Στην κουζίνα μπορεί να αντιμετωπίσουμε πολλές καταστάσεις και ζητήματα που ίσως δεν γνωρίζουμε καν. Για παράδειγμα, ξέρατε ότι υπάρχουν βακτήρια στη φλούδα των καρπουζιών; Ξέρετε πώς να ζωντανέψετε το μαραμένο μαρούλι ή να διατηρήσετε τις ντομάτες φρέσκες και παχουλές; Ρίξτε μια ματιά σε 8 ανεκτίμητα κόλπα που θα κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη! Γιατί τα σφουγγάρια της κουζίνας έχουν διάφορα χρώματα
Αφαιρέστε την πίκρα από τα αγγούρια
Κόψτε το αγγούρι σας και τρίψτε τις κομμένες επιφάνειες. Το τρίψιμο αφαιρεί την πίκρα από το αγγούρι και του δίνει καλύτερη γεύση!
Ζυμαρικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες
Κόψτε στη μέση μια κολοκύθα, αφαιρέστε τους σπόρους και τις ίνες. Τοποθετήστε τα δυο κομμάτια κολοκύθας σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε για 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C . Ξύστε τη σάρκα από τα κομμάτια με ένα πιρούνι και τα μακαρόνια σας είναι έτοιμα!
Αφαιρέστε τα βακτήρια από τη φλούδα του καρπουζιού
Καθαρίστε το καρπούζι με ένα σφουγγάρι και λίγο σαπούνι πιάτων πριν το ανοίξετε.
Διατηρήστε τις ντομάτες φρέσκες και ζουμερές
Βάλτε ένα κομμάτι ταινίας στα κοτσάνια των ντοματών σας για να τις διατηρήσετε φρέσκιες και ζουμερές για πολύ περισσότερο χρόνο!
Δείτε ακόμη 9 Κορυφαία Κόλπα Κουζίνας που Πρέπει να Δοκιμάσετε Σήμερα!
Χρησιμοποιήστε σωστά την αλόη βέρα
Κόψτε ένα φύλλο από την αλόη βέρα και τοποθετήστε το σε ένα ποτήρι. Στη συνέχεια κόψτε τις πλευρές και τα άκρα του φύλλου. Κόψτε τα υπόλοιπα σε μικρά κομμάτια. Πριν τη χρησιμοποιήσετε, φροντίστε να βάλετε όλα τα κομμάτια αλόης σε νερό για 10 λεπτά. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση του λατέξ αλόης που μπορεί να είναι τοξικό σε μεγαλύτερες ποσότητες.
Αφαιρέστε τα έντομα από τις φράουλες
Οι φράουλες έχουν μικρά έντομα στην επιφάνεια που συχνά δεν γίνονται αντιληπτά. Για να τα διώξετε, τοποθετήστε τις φράουλες σε ελαφρά αλατισμένο νερό που δεν θα επηρεάσει τη γεύση τους.
Ζωντανέψτε το μαραμένο μαρούλι
Βάλτε το μαραμένο μαρούλι σε παγωμένο νερό για να το ζωντανέψετε και να του δώσετε πίσω την τραγανή φρεσκάδα του.
Τσάντες τροφίμων με κενό αέρος
Κόψτε την κορυφή ενός πλαστικού μπουκαλιού με καπάκι και κολλήστε ένα καλαμάκι μέσα. Τοποθετήστε το κομμένο μπουκάλι στο πίσω μέρος σε ένα πιστολάκι μαλλιών και τώρα μπορείτε να σφραγίσετε με κενό αέρος όλες τις σακούλες τροφίμων.
πηγή φωτογραφιών: cleverly
Δείτε επίσης 10 Κόλπα που θα Αλλάξουν την Καθημερινότητά σας στην Κουζίνα