in , ,

Λάθη που κάνετε και Προκαλεί Πρωινή Δυσάρεστη Αναπνοή και Πως να την Αντιμετωπίσετε

Λάθη που κάνετε και Προκαλεί Πρωινή Δυσάρεστη Αναπνοή και Πως να την Αντιμετωπίσετε
Λάθη που κάνετε και Προκαλεί Πρωινή Δυσάρεστη Αναπνοή και Πως να την Αντιμετωπίσετε

Όλοι έχουν βιώσει δυσάρεστη αναπνοή το πρωί κατά καιρούς. Και όπως αποδεικνύεται, μερικές από τις καθημερινές συνήθειες μπορεί να είναι υπεύθυνες για αυτό. Επειδή δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας, δείτε τι την προκαλεί και πως να απαλλαγείτε. Απαλλαγείτε από την Κακή Αναπνοή με Φυσικό Τρόπο ΣΗΜΕΡΑ!

Τι προκαλεί δυσάρεστη πρωινή αναπνοή

© Depositphotos.com, © Unsplash.com

Ο οδοντίατρός σας πιθανότατα σας προειδοποίησε ότι αν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας καθημερινά, μπορεί η αναπνοή σας να μυρίζει. Αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερα πράγματα που μπορούν να την προκαλέσουν εκτός από την κακή στοματική υγιεινή.

  • Ξηροστομία: Το σάλιο πλένει τα βακτήρια που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή και επειδή έχουμε λιγότερο σάλιο όταν κοιμόμαστε, πολλοί ξυπνούν με αυτήν.
  • Ορισμένες τροφές: Οι διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν την αναπνοή και ενώ μπορούμε να επωφεληθούμε από τροφές όπως τα κρεμμύδια και το σκόρδο με πολλούς τρόπους, ευθύνονται επίσης για αυτήν την όχι τόσο φρέσκια αναπνοή το πρωί.
  • Μερικές καταστάσεις υγείας: Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από παλινδρόμηση οξέος, συχνά αντιμετωπίζουν κακοσμία στόματος.

Πώς να απαλλαγείτε από την δυσάρεστη πρωινή αναπνοή

Μην χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα μετά από κάθε βούρτσισμα.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Ενώ είναι αλήθεια ότι το στοματικό διάλυμα θα κάνει την αναπνοή να μυρίζει φρέσκια για μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί επίσης να στεγνώσει το στόμα. Τα περισσότερα στοματικά διαλύματα περιέχουν οινόπνευμα και επηρεάζει τη φυσική παραγωγή σάλιου στο στόμα. Επειδή το σώμα παράγει συνήθως λιγότερο σάλιο τη νύχτα, τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στη γλώσσα και τα ούλα δεν αφαιρούνται και προκαλούν πρωινή κακοσμία στόματος.

Μην κοιμάστε με το στόμα ανοιχτό.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Πολλοί αναπνέουν από το στόμα ενώ κοιμούνται και αυτό μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και την συγκέντρωση βακτηρίων. Στην πραγματικότητα, η στοματική αναπνοή μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε οδοντική τερηδόνα και αιμορραγία των ούλων, εκτός από χρόνια δυσάρεστη αναπνοή. Αυτό συμβαίνει επειδή η αναπνοή από το στόμα, επηρεάζει την ισορροπία pH του στόματος και αλλάζει τους τύπους βακτηρίων στο στοματικό περιβάλλον.

Δείτε επίσης 10 σίγουρες λύσεις για την δυσάρεστη αναπνοή

Δοκιμάστε το λάδι.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Αυτή η μέθοδος φρεσκαρίσματος της αναπνοής προέρχεται από την Ινδία και έχει αποδειχθεί ότι λευκαίνει και βελτιώνει την υγεία των δοντιών. Πάρτε μια κουταλιά της σούπας λάδι και κάντε γάργαρα για 15-20 λεπτά. Τα βακτήρια που προκαλούν κακή αναπνοή προσκολλώνται στο λάδι και διαλύονται σε αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λάδι, αλλά πολλοί άνθρωποι προτιμούν καρύδας ή ελαιόλαδο λόγω της ευχάριστης γεύσης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προσέξτε με τον καφέ.

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Ενώ πολλοί δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα χωρίς ένα φλιτζάνι καφέ, μπορεί να φταίει για την πρωινή δυσάρεστη αναπνοή. Ο καφές έχει αφυδατικό αποτέλεσμα, το οποίο αναγκάζει το σώμα να παράγει λιγότερο σάλιο. Πολλοί άνθρωποι προσθέτουν επίσης γάλα ή κρέμα στον καφέ τους και τα γαλακτοκομικά προϊόντα προκαλούν συχνά κακή αναπνοή.

Μην ξεχάσετε να βουρτσίζετε τη γλώσσα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όπως και τα δόντια, η γλώσσα μπορεί επίσης να φιλοξενήσει βακτήρια που κάνουν την αναπνοή να μυρίζει. Εάν δεν βουρτσίζετε τη γλώσσα, τα βακτήρια στο στόμα θα πολλαπλασιαστούν, προκαλώντας πρωινή κακοσμία στόματος. Δεν χρειάζεστε απαραίτητα ξύστρα για να καθαρίσετε τη γλώσσα. Μια κανονική οδοντόβουρτσα με απαλές τρίχες είναι αρκετή.

Παρατηρήστε πώς αναπνέετε.

© Shutterstock.com

Μπορεί να μην συνειδητοποιείτε καν ότι αναπνέετε από το στόμα όλη την ημέρα, αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστη αναπνοή. Αν και το σώμα παράγει συνήθως περισσότερο σάλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, η στοματική αναπνοή θα στεγνώσει το στοματικό περιβάλλον. Εκτός από την κακή αναπνοή, αυτή η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες, όπως τερηδόνα και λοιμώξεις του αυτιού.

Δείτε ακόμη 9 Πράγματα που η Γλώσσα Φανερώνει για την Υγεία σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

31 Ιδέες Διακόσμησης με Βοτανική Ταπετσαρία

31 Ιδέες Διακόσμησης με Βοτανική Ταπετσαρία

8 Ανεκτίμητα Κόλπα για την Κουζίνα

8 Ανεκτίμητα Κόλπα για την Κουζίνα