in , , , ,

9 Πράγματα που η Γλώσσα Φανερώνει για την Υγεία σας

Το σώμα μας στέλνει σήματα για προβλήματα υγείας τα οποία συχνά δεν γνωρίζουμε καν και η γλώσσα δεν αποτελεί εξαίρεση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να καταλάβετε για την υγεία σας βλέποντας την γλώσσα σας.

Κόκκινο χρώμα σαν φράουλα

Αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι δεν λαμβάνετε αρκετές βιταμίνες. Εάν η γλώσσα είναι γυαλιστερή ή κόκκινη σαν φράουλα, αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε αρκετό σίδηρο ή βιταμίνη Β12. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχουν έντονοι πόνοι όταν πίνετε ζεστά ροφήματα και τρώτε πικάντικα τρόφιμα. Θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό και να επανεξετάσετε τη διατροφή σας.

Μαύρη ή καφέ πλάκα

Η μαύρη ή καφέ πλάκα στη γλώσσα μπορεί να φαίνεται αρκετά τρομακτική, αλλά τις περισσότερες φορές είναι μόνο ένα σημάδι κακής υγιεινής, το κάπνισμα ή η κατανάλωση πολύ καφέ ή μαύρου τσαγιού. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να υπάρξει μια δυσάρεστη μυρωδιά από το στόμα και δυσκολίες αναγνώρισης των γεύσεων. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταλείψετε τις κακές συνήθειες που προκαλούν την πλάκα και βουρτσίζετε όχι μόνο τα δόντια αλλά και τη γλώσσα κάθε μέρα.

Πολύ λευκή πλάκα

Η λευκή πλάκα που μοιάζει πολύ με το τυρί cottage είναι ένδειξη μυκητιασικής λοίμωξης ή καντιντίασης. Οι λόγοι για αυτό μπορεί να είναι διαφορετικοί: λήψη αντιβιοτικών, διαβήτης, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα ή υψηλή αρτηριακή πίεση. Συνιστάται να επισκεφτείτε γιατρό.

Αυλακωτή γλώσσα

Μια αυλακωτή γλώσσα μπορεί απλά να είναι ένα σημάδι γήρανσης (ναι, η γλώσσα μπορεί επίσης να γερνάει). Συνήθως, οι αύλακες είναι ασφαλείς, αλλά εάν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας αρκετά καλά, μπορεί να αναπτυχθεί μυκητιασική λοίμωξη και να προκαλέσει σοβαρό πόνο και κάψιμο. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με ειδικά φάρμακα. Επίσης, εάν έχετε εμφυτεύματα δοντιών που έχουν τοποθετηθεί με λάθος τρόπο, μπορείτε να αναπτύξετε μια αυλακωμένη γλώσσα.

Μικρές λευκές κηλίδες στη γλώσσα

Μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι ερεθίζει το δέρμα. Για παράδειγμα, ένα δόντι που τρίβεται συνεχώς στη γλώσσα μπορεί να το προκαλέσει. Αλλά τις περισσότερες φορές, προκαλούνται από αυξημένη παραγωγή κυττάρων σε άτομα που καπνίζουν. 5% έως 17% αυτών των κυττάρων μπορεί να είναι προκαρκινικά κύτταρα. Εάν δεν εξαφανιστούν μέσα σε αρκετές εβδομάδες, είναι σημαντικό να δείτε έναν γιατρό και να κάνετε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Κόκκινα σημεία και φουσκάλες

Οι κόκκινες κηλίδες και οι φουσκάλες που δεν εξαφανίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας πραγματικά σοβαρής ασθένειας. Συνδέονται συχνά με καρκίνο της γλώσσας. Θα πρέπει να επισκεφτείτε αμέσως έναν γιατρό.

Αίσθηση καψίματος

Είναι πιο συχνό στις γυναίκες σε εμμηνόπαυση και προκαλείται από ουσιαστικές ορμονικές αλλαγές, ειδικά αμέσως μετά την έναρξη της εμμηνόπαυσης. Εάν έχετε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας. Ένας άλλος λόγος για αυτό θα μπορούσε να είναι η λάθος οδοντόκρεμα: μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε ορισμένα συστατικά.

Εξογκώματα και λακκάκια

Αυτό είναι ένα αρκετά σπάνιο χαρακτηριστικό που δεν είναι καθόλου επικίνδυνο. Εάν δεν έχετε πόνο, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε.

Επώδυνες άφτρες

Είναι μια ασθένεια που είναι πιο συχνή στα παιδιά, αλλά το 20% των ενηλίκων το έχουν επίσης. Οι άφτρες είναι σημάδι άγχους και ασθενούς ανοσοποιητικού συστήματος. Συνήθως εξαφανίζονται εντός 2 εβδομάδων. Σε αντίθετη περίπτωση, σας συνιστούμε να δείτε έναν γιατρό. Επίσης, θα πρέπει να ξεκουράζεστε και να προσέχετε καλύτερα την υγεία σας.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Ιδέες για Επιτοίχια Έπιπλα Νιπτήρα

16 Ιδέες Διακόσμησης με Σπρέι Βαφής