Το καρπούζι είναι το αγαπημένο μου φρούτο. Μπορώ να ζήσω με καρπούζι. Και ειδικά όταν έρχεται η εποχή και αγοράζω το πρώτο καλό καρπούζι τρώω μέχρι σκασμού. Μια φορά και ενώ ήμουν ετοιμόγεννη έφαγα τόσο καρπούζι που πραγματικά κόντεψα να γεννήσω.. Ορίστε αυτή είναι η απόδειξη που το παιδί μου λατρεύει και αυτό το καρπούζι και γίνεται μάχη ποιος θα το πρωτοφάει.
Μπορεί το καρπούζι να είναι καλό όταν θα το αγοράσυμε αλλά για να παραμείνει καλό χρειάζεται και σωστή αποθήκευση. Γιατί αν δεν το αποθηκεύσουμε σωστά και δεν το φάμε σε εύλογο χρόνο τότε θα καταλήξουμε σε απογοήτευση.
4 τρόποι για να δεις μόνος σου αν το καρπούζι περιέχει νιτρικά άλατα για να αποφύγεις τη δηλητηρίαση
Παρακάτω θα δούμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης είτε σε καρπούζι που δεν έχει κοπεί ακόμα αλλά και σε ένα κομμένο καρπούζι.
Πώς να αποθηκεύσεις ένα ολόκληρο καρπούζι που δεν είναι κομμένο
Το καρπούζι που αγοράζεις και δεν έχει κοπεί ακόμα μπορεί να μείνει έξω από το ψυγείο στον πάγκο. Αν τώρα έχεις χώρο και θες να το φας δροσερό όταν το κόψεις μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο. Η διάρκεια ζωής όμως ποικίλει και εξαρτάται άμεσα από που το έχετε αγοράσει. Τα καρπούζια που αγοράζονται από το χωράφι αντέχουν ακόμα και μέχρι 4 εβδομάδες. Τα καρπούζια που αγοράζουμε από σούπερ μάρκετ ή ακόμα και από τη λαϊκή διατηρούνται πολύ λιγότερο γιατί έχουν περασει αρκετές μέρες, μέχρι να μεταφερθούν, να συσκευαστούν κτλ.
Γιατί αφρίζουν τα Καρπούζια: Τι Πρέπει να Κάνετε
Πως να αποθηκευσεις το κομμένο καρπούζι
Το καρπούζι όταν κοπεί πρέπει να μπει στο ψυγείο. Πρέπει όμως με κάποιον τρόπο να σφραγιστεί γιατί ο αέρας βοηθάει στην ανάπτυξη βακτήριων. Αν έχετε κόψει καρπούζι σε κύβους τότε θα πρέπει να μπει σε δοχείο με αεροστεγές καπάκι ή σε σακουλάκι ziploc. Αν τώρα έχετε κόψει το καρπούζι και θέλετε να καλύψετε μεγάλη επιφάνεια τότε πρέπει να το κάνετε με διάφανη μεμβράνη καλύπτωντας όλη την επιφάνεια πολύ καλά.
Επιπλέον θα έχετε παρατηρήσει ότι το καρπούζι στραγγίζει και αφήνει ζουμιά. Αυτός ο χυμός που στραγγίζει πρέπει να αφαιρείται από το δοχείο αποθήκευσης.
Αλάτι στο Καρπούζι: Γιατί αρκετοί δοκιμάζουν αυτή την τάση;
Πόσο καιρό αντέχει το καρπούζι
Τα καρπούζια που δεν έχουν κοπεί ακόμα μπορεί να αντέξουν ένα μήνα αν είναι κατευθείαν από το χωράφι και 10 μέρες το πολύ αν είναι από καταστημα. Το κομμένο καπρούζι πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 3-5 μέρες το πολύ για να μειώσετε το κίνδυνο στομαχικών διαταραχών ή ακόμα και δηλητηρίασης.
Πώς να Φτιάξετε Γρανίτα Ξυλάκι Καρπούζι Υγιεινά χωρίς ζάχαρη