Μια δροσιστική φέτα καρπούζι είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του καλοκαιριού. Και ενώ για τους περισσότερους ανθρώπους αρκεί να απολαμβάνουν το καρπούζι αμέσως μετά το κόψιμο, κάποιοι ρίχνουν κάτι επιπλέον: αλάτι. Το πασπάλισμα αλατιού στο καρπούζι μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η γεύση γλυκού και αλμυρού το καθιστά έναν ασυνήθιστο συνδυασμό. Αν δείτε σχισμές όταν ανοίγετε το καρπούζι, μην το φάτε!
Τι κάνει το αλάτι στο καρπούζι
Το καρπούζι, ειδικά αυτό που είναι λίγο άγουρο ή απλά όχι τόσο νόστιμο, έχει μια ελαφριά πικρία. Το αλάτι την καλύπτει κάνοντας τη γλύκα να ξεχωρίζει περισσότερο σε κάθε μπουκιά.
Το αλάτισμα του καρπουζιού βελτιώνει επίσης την υφή του φρούτου καθώς φέρνει όλο το υγρό στην επιφάνειά του. Ως αποτέλεσμα, κάθε μπουκιά είναι εγγυημένα ζουμερή και γλυκιά.
Δείτε ακόμη Το χτύπημα του καρπουζιού είναι μύθος – Πως να Επιλέξετε το Τέλεια Γλυκό Ζουμερό Καρπούζι
Πώς να αλατίσετε το καρπούζι
Χρειάζεστε μόνο ένα μικρό πασπάλισμα με χοντρό αλάτι ή αλάτι σε νιφάδες για να αποκομίσετε τα οφέλη. οπότε ξεκινήστε αργά και προσθέστε κι άλλο στη φέτα σας αν θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιτραπέζιο αλάτι, αλλά το αλάτι σε νιφάδες προσφέρεται για καλύτερη ισορροπία γεύσεων σε κάθε μπουκιά.
Αν θέλετε περισσότερη γεύση, τα αρωματικά άλατα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο καρπούζι στα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου και συγκεντρώσεις.
Δείτε επίσης Δηλητηρίαση από καρπούζι: 4 Σημάδια Νιτρικών Αλάτων σε Καρπούζι για να την Αποφύγετε