Έχετε βαρεθεί να επιλέγετε καρπούζια που αποδεικνύονται άγουρα ή άγευστα; Με μερικές απλές συμβουλές, μπορείτε να γίνετε ειδικός στο να διαλέγετε τα πιο ζουμερά και γλυκά καρπούζια κάθε φορά. Δηλητηρίαση από καρπούζι: 4 Σημάδια Νιτρικών Αλάτων σε Καρπούζι για να την Αποφύγετε
Αναζητήστε ένα ομοιόμορφο σχήμα
Ξεκινήστε εξετάζοντας το σχήμα του καρπουζιού. Ένα συμμετρικό σχήμα χωρίς ακανόνιστα εξογκώματα ή εσοχές είναι ένας καλός δείκτης ενός καλά ανεπτυγμένου καρπουζιού. Αποφύγετε αυτά με επίπεδες πλευρές ή ανομοιόμορφα σχήματα, καθώς μπορεί να μην έχουν ωριμάσει ομοιόμορφα.
Ελέγξτε το χρώμα
Ένα ώριμο καρπούζι πρέπει να έχει ένα ζωντανό, ομοιόμορφο χρώμα. Αναζητήστε μια σκούρα πράσινη φλούδα με πιο ανοιχτόχρωμες ρίγες ή κηλίδες. Αποφύγετε τα καρπούζια με θαμπό ή ξεθωριασμένο χρώμα, καθώς μπορεί να είναι άγουρα ή υπερώριμα. Επιπλέον, η κάτω πλευρά του καρπουζιού θα πρέπει να έχει μια κρεμ κίτρινη κηλίδα, που δείχνει ότι έχει ωριμάσει στο χωράφι.
Δώστε του ένα χτύπημα
Συνήθως χτυπάμε το καρπούζι με την μπουνιά μας. Τελικά αυτή είναι μια μέθοδος που δεν λέει και πολλά για την ποιότητα του καρπουζιού. Για να καταλάβετε με χτύπημα αν το καρπούζι είναι καλό πάρτε το αγκαλιά σαν μωρό με το ένα χέρι από κάτω και με το από πάνω ρίξτε μία με την παλάμη σας. Αν το καρπούζι αισθανθείτε να έχει έναν δυνατό ήχο και να δημιουργούνται δονήσεις στο χέρι που είναι απο κάτω τότε είναι πολύ καλό.
Ελέγξτε την υφή
Περάστε τα χέρια σας πάνω από την επιφάνεια του καρπουζιού και αισθανθείτε τυχόν μαλακά σημεία ή εσοχές. Ένα ώριμο καρπούζι πρέπει να είναι σφιχτό και λείο στην αφή, χωρίς σημεία μούχλας ή υπερβολικά βαθουλώματα. Αποφύγετε τα καρπούζια με μαλακά ή ζουλιγμένα σημεία, καθώς μπορεί να είναι υπερβολικά ώριμα ή αρχίζουν να σαπίζουν.
Δείτε επίσης O σωστός τρόπος για να κόβουμε το καρπούζι – ΒΙΝΤΕΟ