in , ,

Γιατί Ένα Μολύβι στο Στόμα Μπορεί να σας Κάνει πιο Ευτυχισμένους

Μπορούμε να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι χαμογελώντας περισσότερο, προτείνουν οι ψυχολόγοι. Και παρά τους πολλούς αγχωτικούς παράγοντες, μπορούμε να διορθώσουμε τη διάθεσή μας χρησιμοποιώντας ένα μολύβι. Ας είμαστε λοιπόν οι δημιουργοί της δικής μας ευτυχίας και μην την αφήσουμε να εξασθενίσει.

Οι απλές ενέργειες και συμπεριφορές μπορούν να διαμορφώσουν τα συναισθήματά μας.

Το θέμα της ευτυχίας έχει μελετηθεί για πολλές δεκαετίες και ορισμένοι ερευνητές βρήκαν μια ενδιαφέρουσα σκέψη. Οι απλές ενέργειες του σώματός μπορούν να επηρεάσουν τα συναισθήματα. Ως εξαιρετικό παράδειγμα, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες με λιγότερη αυτοπεποίθηση σε ηγετικούς ρόλους μπορούν να αισθάνονται δυνατές όταν βλέπουν μια φωτογραφία μιας ισχυρής πολιτικής γυναίκας μπροστά τους.

Ο ίδιος μηχανισμός συμβαίνει με ένα χαμόγελο: «Το να διασκεδάζεις τείνει να σε κάνει να χαμογελάς και να χαμογελάς τείνει να σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένα». Μερικοί μαθητές κλήθηκαν να αξιολογήσουν πόσο αστείο ήταν ένα καρτούν. Και υπήρξε ένα εκπληκτικό συμπέρασμα. Εκείνοι που κρατούσαν ένα μολύβι στο στόμα τους βρήκαν ότι τα κινούμενα σχέδια ήταν πιο αστεία.

Γιατί ένα μολύβι στο στόμα προκαλεί ευτυχία

Η αναπαραγωγή της έρευνας με τους μαθητές και τα κινούμενα σχέδια απέδειξε ότι η θεωρία είναι πραγματική. Αυτή η απλή δράση ήταν πολύ αποτελεσματική. Έτσι, βάζοντας ένα μολύβι στο στόμα με οριζόντιο τρόπο, τα χείλη σχηματίζουν αυτόματα ένα σχήμα χαμόγελου. Και το σώμα το αναγνωρίζει.

Με απλά λόγια, ο εγκέφαλος παρακολουθεί συνεχώς όλα αυτά που συμβαίνουν στο σώμα. Τότε αρχίζει να τα αναλύει για να κρίνει πώς νιώθετε. Βασικά λοιπόν, ξεγελάτε τον εγκέφαλό σας με μια χαρούμενη έκφραση στο πρόσωπό σας.

Η επίδραση μπορεί να διαρκέσει από 15 λεπτά έως και 2 ημέρες.

Σε ένα ακόμη περίεργο εύρημα, σημειώθηκε ότι το αποτέλεσμα μιας τόσο απλής δράσης θα μπορούσε να διαρκέσει από 15 λεπτά έως και 2 ημέρες και αυτή η επίδραση είναι σταθερή. Το σώμα και ο εγκέφαλος είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και μπορούν να αντιδράσουν με απλά ερεθίσματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τέτοια ερεθίσματα μπορεί να είναι ήχοι, γεύσεις, μυρωδιές και οπτικά εφέ. Επομένως, είναι καλύτερο να προσέχετε αυτά που καταναλώνετε καθημερινά.

Μπορείτε να εξασκήσετε οποιοδήποτε συναίσθημα ελέγχοντας το σώμα σας.

Όταν βάζετε τον εαυτό σας σε πιο ευτυχισμένη θέση, η διάθεσή σας μπορεί να ενισχυθεί. Αλλά το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να συμβεί με «δυστυχισμένες» ενέργειες. Εάν αρχίσετε να ασκείτε καταθλιπτικό πρόσωπο, θα παρατηρήσετε πώς η διάθεσή σας χειροτερεύει. Μπορείτε να το δοκιμάσετε ακόμη και χωρίς μολύβι.

πηγή φωτογραφιών:brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

20 Πράγματα που Φαινόνταν Διαφορετικά στο Παρελθόν

Γιατί οι Τουαλέτες Είναι Πάντα Λευκές