in ,

20 Πράγματα που Φαινόνταν Διαφορετικά στο Παρελθόν

Κάθε μέρα, χρησιμοποιούμε δεκάδες διαφορετικά πράγματα – από συσκευές έως μαχαιροπήρουνα και δεν έχουμε ιδέα πώς φαίνονται όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά. Και είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε πώς ήταν το πρώτο συρραπτικό ή ποντίκι υπολογιστή. Ψάξαμε και βρήκαμε την πρώτη έκδοση των αντικειμένων που χρησιμοποιούνται περισσότερο καθημερινά. Χρειάστηκαν πολύ καιρό για να εξελιχθούν τελικά σε αντικείμενα του σήμερα.

20 Πράγματα που Φαινόνταν Διαφορετικά στο Παρελθόν
20 Πράγματα που Φαινόνταν Διαφορετικά στο Παρελθόν

Ποντίκι υπολογιστή

Το πρώτο ποντίκι του υπολογιστή παρουσιάστηκε στο κοινό σε μια έκθεση στην Καλιφόρνια το 1968 από τον Αμερικάνο μηχανικό Ντάγκλας Ένγκελμπαρτ.

© SRI International – SRI International / Wikipedia© Elnur_ / Depositphotos

Ηλεκτρική σκούπα

Οι ηλεκτρικές σκούπες εφευρέθηκαν για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα. Και τα μοντέλα με έναν ηλεκτρικό κινητήρα, παρουσιάστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα.

© Royalbroil / Wikipedia© monticello / Depositphotos

Βέρα γάμου

Η παράδοση των γαμήλιων δαχτυλιδιών είναι χιλιάδων ετών καθώς τα πρώτα βρέθηκαν στην Αρχαία Αίγυπτο. Και η φωτογραφία στα αριστερά δείχνει ένα δαχτυλίδι από τον 6ο αιώνα.

© Wikipedia© emaria / Depositphotos

ΑΤΜ

Το πρωτότυπο ενός ATM σχεδιάστηκε από τον Luther George Simjian το 1939. Αλλά λόγω ορισμένων ελαττωμάτων, χρησιμοποιήθηκε 20 χρόνια μετά την εφεύρεσή του. Και μόνο τη δεκαετία του ’60 άρχισαν να τα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι. Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει τον ηθοποιό Reg Varney να χρησιμοποιεί το πρώτο ATM στο Λονδίνου.

© Fox Photos / Stringer / Hulton Archive / Gettyimages© SOPA Images / Sipa USA / East News

Πιστολάκι μαλλιών

Ο Γάλλος στιλίστας Alexander F. Godefroy εφηύρε το πιστολάκι μαλλιών το 1890, αλλά ο Gabriel Kazanjian κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αυτήν τη συσκευή στις ΗΠΑ το 1911. Το πρώτο πιστολάκι μαλλιών πωλήθηκε το 1920.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

© Phrontis / Wikipedia© kornienkoalex / Depositphotos

Κλιματιστικό

Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες κλιματισμού σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας. Το 1842, ο Αμερικανός γιατρός Τζον Γκορί ανακάλυψε το πρωτότυπο του σύγχρονου κλιματιστικού. Έναν συμπιεστή για να κρυώνει τον αέρα στους θαλάμους των ασθενών του. Δυστυχώς, δεν είχε αρκετά χρήματα για να παράγει αυτά τα μηχανήματα. Αλλά άλλοι εφευρέτες εξέλιξαν την ιδέα του και το 1902 εμφανίστηκε το πρώτο ηλεκτρικό κλιματιστικό.

© Ebyabe / Wikipedia© shtoormann / Depositphotos

Κέρματα

Τα κέρματα χρησιμοποιηθεί ως νόμισμα από τα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ. Κατασκευάστηκαν κυρίως από κράμα χρυσού και αργύρου.

© Wikipedia© ARKADIUSZ ZIOLEK / East News

Ηλεκτρική καφετιέρα

Η πρώτη ηλεκτρική καφετιέρα, που ονομάζεται Wigomat (στην αριστερή φωτογραφία), παρουσιάστηκε στη Γερμανία το 1954. Κατασκευάστηκε από τον Γερμανό εφευρέτη Gottlob Widmann.

© www.acosta.eu / Wikipedia© lokes / Depositphotos

Έξυπνο ρολόι

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το Apple Watch είναι το πρώτο έξυπνο ρολόι. Όμως, οι προσπάθειες δημιουργίας αυτού του είδους συσκευής έγιναν πολύ νωρίτερα. Το πρώτο έξυπνο ρολόι ήταν το Timex Datalink, ένα προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Microsoft και της Timex.

© Dr.K. / Wikipedia© Dnkography / Wikipedia

Ιατρική σύριγγα

Έχουμε συνηθίσει τις πλαστικές ιατρικές σύριγγες μιας χρήσης, αλλά πριν από το 1949 ήταν κατασκευασμένες από μέταλλο και γυαλί και επαναχρησιμοποιούνταν πολλές φορές.

© Wikipedia© beerkoff1 / Depositphotos

Ψυγείο

Το πρώτο ηλεκτρικό ψυγείο εμφανίστηκε το 1913, αλλά το μοτέρ και ο συμπιεστής ήταν τόσο μεγάλοι που καταλάμβαναν ένα ολόκληρο δωμάτιο δίπλα στην κουζίνα. Εκτός αυτού, τοξικά χημικά χρησιμοποιήθηκαν σε αυτά τα ψυγεία. Αλλά όλα άλλαξαν το 1926 όταν ο Δανός μηχανικός, Christian Steenstrup, ανέπτυξε ένα σχετικά αθόρυβο και αβλαβές ψυγείο που θα μπορούσε να έχει μαζί το μοτέρ και τον συμπιεστή.

© arogant / Depositphotos© aleksanderdnp / Depositphotos

Ξυράφι

Τα πρώτα ξυράφια βρέθηκαν σε αρκετούς πολιτισμούς της εποχής του Χαλκού. Ήταν λεπτές μεταλλικές πλάκες σε σχήμα μισοφέγγαρου.

© Sailko / Wikipedia© Ian_2010 / Depositphotos

Συρραπτικό

Το 1866, ο Αμερικανός George McGill πήρε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια συσκευή για να συνδέει σελίδες με συρραπτικά. Τότε άρχισε η ιστορία τους.

© Mikebartnz / Wikipedia© alehdats / Depositphotos

Βαφλιέρα

Οι πρώτες εμφανίστηκαν στην Ολλανδία τον 14ο αιώνα. Κατασκευάστηκαν από 2 μεταλλικές πλάκες συνδεδεμένες μεταξύ τους οι οποίες στη συνέχεια έμπαιναν στη φωτιά. Και το πρωτότυπο της ηλεκτρικής βαφλιέρας αναπτύχθηκε από την General Electric το 1911.

© Philip Bosma / Wikipedia© alexlmx / Depositphotos

Παπούτσια Nike

Τα παπούτσια της Nike είναι εμβληματικά εδώ και πολύ καιρό, αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο Bill Bowerman, συνιδρυτής της εταιρείας, χρησιμοποίησε μια βαφλιέρα για να φτιάξει τα πέλματα. Μπορείτε να δείτε ένα από τα πρώτα 12 ζευγάρια αυτών των παπουτσιών στην παρακάτω φωτογραφία. Πιστεύεται ότι είναι το μόνο ζευγάρι που κανείς δεν φόρεσε ποτέ.

© Courtesy of Sotheby’s / MEGA / Mega Agency / East News© xMarshallfilms / Depositphotos

Αυτόματος πωλητής

Η παλαιότερη γνωστή αναφορά σε αυτόματο πωλητή είναι στο έργο του Ήρων της Αλεξάνδρειας, μηχανικού και μαθηματικού στη Ρωμαϊκή Αίγυπτο του πρώτου αιώνα. Αυτή η μηχανή έπαιρνε κέρματα και πουλούσε νερό. Τα μοντέρνα μοντέλα εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1880. Πουλούσαν καρτ-ποστάλ, φακέλους και γραμματόσημα. Η αριστερή φωτογραφία δείχνει το μοντέλο του 1904.

© Momotarou2012 / Wikipedia© Philippe Clement / UIG Diverse / East News

Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή

Η πρώτη ηλεκτρική ξυριστική μηχανή εφευρέθηκε από τον John F. O’Rourke το 1898. Αλλά δεν παράχθηκε μαζικά μέχρι το 1937. Η αριστερή φωτογραφία δείχνει το μοντέλο Sixtant SM2 του 1963 από την Braun.

© Holger.Ellgaard / Wikipedia© ozaiachin / easyfotostock / East News

Αγωνιστικά αυτοκίνητα

Οι πρώτες αγωνιστικές εκδηλώσεις εμφανίστηκαν στις αρχές του περασμένου αιώνα. Από τότε, όχι μόνο οι αγώνες άλλαξαν πολύ, αλλά και τα αυτοκίνητα πίσης.

© National Motor Museum / Image State / East News© POOL EPA / Associated Press / East News

Σερβιέτες μιας χρήσης

Οι πρώτες σερβιέτες μίας χρήσης πουλήθηκαν το 1888. Και αυτές που γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε σήμερα εμφανίστηκαν στη δεκαετία του ’70 του 20ού αιώνα.

© Science & Society Picture Library / Contributor / SSPL / Gettyimages© yanishevska.photo / Depositphotos

Τηλεχειριστήριο

Το πρώτο τηλεχειριστήριο κατασκευάστηκε από τη Philco και ονομαζόταν Mystery Control (το μοντέλο στην αριστερή φωτογραφία). Έπαιρνε μπαταρίες και χρησιμοποιήθηκε για τις ραδιοφωνικές συσκευές που πουλούσε η εταιρεία.

© Keith Schengili-Roberts / Wikipedia© ifeelstock / Depositphotos

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ: 40 Ιδέες Φθινοπωρινής Διακόσμησης με Κόκκινα και Κίτρινα Μήλα

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ: 40 Ιδέες Φθινοπωρινής Διακόσμησης με Κόκκινα και Κίτρινα Μήλα

Γιατί Ένα Μολύβι στο Στόμα Μπορεί να σας Κάνει πιο Ευτυχισμένους