Το Dalgona, ή ppopgi, είναι ένα παραδοσιακό μπισκότο από τη Νότια Κορέα. Αυτή τη στιγμή είναι παγκοσμίως δημοφιλές χάρη στο «Squid Game», μια δημοφιλή τηλεοπτική σειρά και είναι εκπληκτικά εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι. Πώς να Φτιάξετε Γλυκές Μπανάνες Αντιλλών
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
Μαγειρική σόδα
Μεταλλική κουτάλα σούπας
Μεταλλικό σουβλάκι ή ξυλάκι, για ανακάτεμα
Αντικολλητικό χαρτί
Ταψί λαμαρίνα
1 μεταλλικός δοσομετρητή ή άλλη επίπεδη επιφάνεια
Κουπ πατ για μπισκότα 5 εκατοστών
Λάδι
Θα πρέπει να εργαστείτε γρήγορα, επομένως προετοιμάστε όλα τα υλικά σας πριν ξεκινήσετε. Κρατήστε ένα μπολ με μαγειρική σόδα κοντά και στρώστε στη λαμαρίνα το αντικολλητικό χαρτί. Λαδώστε το κάτω μέρος του μεταλλικού δοσομετρητή και των κουπ πατ. Αυτό θα αποτρέψει την καραμέλα από το να κολλήσει.
Βάλτε τη ζάχαρη στη μεταλλική κουτάλα. Τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά, περίπου 5 εκατοστά πάνω από την εστία. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το μεταλλικό σουβλάκι ή ξυλάκι καθώς λιώνει.
Ανακατέψτε και θερμάνετε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ρευστή και να ροδίσει.
Σβήστε τη φωτιά. Προσθέστε μια ή δύο πρέζες μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε μέχρι να αφρίσει ελαφρώς.
Δείτε ακόμη Πως να Φτιάξετε Μήλα Γλειφιτζούρια
Μεταφέρετε το μείγμα στο αντικολλητικό χαρτί χρησιμοποιώντας το μεταλλικό σουβλάκι ή το ξυλάκι για να το ξεκολλήσετε.
Όσο το μείγμα είναι ακόμα ζεστό, χρησιμοποιήστε το μεταλλικό σουβλάκι ή το ξυλάκι για να απλώσετε την άκρη σε κυκλικό σχήμα. Αφήστε το να κρυώσει για 20 με 30 δευτερόλεπτα.
Πιέστε το κάτω μέρος του λαδωμένου δοσομετρητή από πάνω για να ισιώσει.
Πιέστε ένα κουπ πάτ μέσα στην καραμέλα, προσέχοντας να μην το φτάσετε μέχρι το τέλος.
Επαναλάβετε με τα άλλα σχήματα και τελειώσατε.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης 8 Απλά Γεμίσματα για Κέικ σε Ελάχιστο Χρόνο