Για ένα γρήγορο σνακ ή συνοδευτικό, φτιάξτε μια παρτίδα τηγανίτες με γλυκές μπανάνες Αντιλλών. Το νόστιμο πιάτο είναι βασικό σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Καραϊβικής, των Φιλιππίνων και της Λατινικής Αμερικής. Ποια Μπανάνα θα Τρώγατε; Η Απάντησή σας μπορεί να έχει Επίδραση στην Υγεία σας!
Υλικά
2 ώριμες μπανάνες Αντιλλών
1/2 φλιτζάνι φυτικό έλαιο (60 ml) ή λάδι canola
Αλάτι (προαιρετικό)
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (100 γραμμ.) (προαιρετικά)
Κανέλα (προαιρετικά)
Οι ώριμες μπανάνες είναι κυρίως μαύρες με λίγο κίτρινο. Για να ωριμάσουν γρήγορα αποθηκεύστε τις σε μια χάρτινη σακούλα. Μπορείτε επίσης να τις ψήσετε στους 190°C για 10 έως 30 λεπτά ανάλογα με το αρχικό στάδιο ωρίμανσης τους. Αφήστε τις να κρυώσουν.
Τοποθετήστε χαρτί κουζίνας σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
Κόψτε τις άκρες κάθε μπανάνες και στη συνέχεια αφαιρέστε τη φλούδα.
Κόψτε τη μπανάνα υπό γωνία, δημιουργώντας κομμάτια πάχους 1 εκατοστού.
Δείτε ακόμα Φανταστικό γλυκό Μπανάνα Σπλιτ χωρίς Ψήσιμο
Προσθέστε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ζεσταίνατε το λάδι. Θα πρέπει να τσιτσιρίζει όταν προσθέτετε ένα κομμάτι μπανάνας.
Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 2 λεπτά. Γυρίστε τα και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Αν αρχίζουν να καίγονται, χαμηλώστε τη θερμοκρασία.
Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τις μπανάνες στο πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Πασπαλίστε τις τηγανίτες με ζάχαρη, αλάτι ή/και κανέλα αν θέλετε. Απολαύστε τις ζεστές.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα Μπανανόψωμα!