(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Κάθε χρώμα μπανάνας έχει τα δικά του ξεχωριστά πλεονεκτήματα. Οι πιο πράσινες αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής για τη διατήρηση σε φυσιολογικά επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, καθιστώντας τις ένα υπέροχο σνακ για εκείνους που πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα επίπεδα σακχάρου του αίματός τους. Οι πράσινες μπανάνες οδηγούν επίσης σε μεγαλύτερη περίοδο χορτασμού.
Τι γίνεται με τη σφιχτή και κίτρινη μπανάνα; Αυτές οι μπανάνες συνήθως δεν έχουν κηλίδες. Είναι επίσης πολύ υγιεινές για να τις φάτε. Έχουν πιο γλυκιά γεύση από τις πράσινες και μπορούν να αφομοιωθούν αρκετά εύκολα. Όταν μια μπανάνα είναι εντελώς κίτρινη, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μπορούν να προστατεύσουν το σώμα μας από διάφορες ασθένειες.
Η κηλιδωτή κίτρινη μπανάνα, από την άλλη; Αυτή η μπανάνα είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μια εξαιρετική επιλογή για ασθενείς που αγωνίζονται με όγκους. Οι καφέ κηλίδες είναι στην πραγματικότητα ένας θετικός δείκτης. Αυτό σημαίνει ότι η μπανάνα θα βοηθήσει να σπάσουν διάφορα κύτταρα στο σώμα, ειδικά άτυπα κύτταρα που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο.
Δείτε επίσης:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Οι μπανάνες που είναι μαλακές και καφέ μπορεί να φαίνονται σαν να μην έχουν πολλά να μας προσφέρουν από την άποψη της υγείας. Μια μπανάνα αυτού του χρώματος τείνει να είναι πολύ πιο ζαχαρούχα αλλά έχει της δικές τις ειδικές δυνάμεις. Περιέχει τρυπτοφάνη, η οποία μειώνει το στρες και το άγχος. Είναι επίσης πλούσια σε διάφορα θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγεία των μυών και των οστών.