Χωρίς να απαιτείται παγωτομηχανή, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το νόστιμο και υγιεινό παγωτό χωρίς ζάχαρη μέσα σε λίγα λεπτά. Ιδανικό για ένα δροσιστικό σνακ μια ζεστή μέρα ή ένα ελαφρύ επιδόρπιο μετά το δείπνο, αυτή η εναλλακτική λύση θα ικανοποιήσει το γλυκό σας χωρίς ενοχές. Θυμάσαι το παγωτό Vienetta; Συνταγή για να το φτιάξεις στο σπίτι – {Βίντεο}
Θα χρειαστείτε:
3 ώριμες μπανάνες
2 κουταλιές της σούπας φυσικό φυστικοβούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη (προαιρετικά για γεύση σοκολάτας)
Μια βουτιά εκχύλισμα βανίλιας
Οι αγαπημένες σας γαρνιτούρες (όπως ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, φρέσκα μούρα ή κανέλα)
Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε Γρανίτα Ξυλάκι Καρπούζι Υγιεινά χωρίς ζάχαρη
Οδηγίες:
Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας και κόβοντας σε φέτες τις μπανάνες. Τοποθετήστε τις φέτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να μην αγγίζουν η μία την άλλη. Παγώστε τις φέτες μπανάνας μέχρι να γίνουν εντελώς στερεές, περίπου 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Μόλις παγώσουν οι φέτες μπανάνας, ρίξτε τις σε ένα μπλέντερ ή κουζινομηχανή. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, τη σκόνη κακάο (αν χρησιμοποιείτε) και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
Μεταφέρετε αμέσως το παγωτό σε ένα μπολ για απαλή υφή. Εάν προτιμάτε μια πιο σφιχτή υφή, παρόμοια με το παραδοσιακό παγωτό, τοποθετήστε το ξανά στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα για να σφίξει.
Πριν το σερβίρετε, αν θέλετε προσθέστε μια χούφτα φρέσκα μούρα για μια έκρηξη φρεσκάδας, πασπαλίστε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για τραγανότητα ή πασπαλίστε λίγη κανέλα από πάνω για μια ζεστή γεύση μπαχαρικών.
Αυτή η συνταγή όχι μόνο προσφέρει μια απολαυστική απόλαυση, αλλά είναι και θρεπτική. Οι μπανάνες είναι μια φανταστική πηγή καλίου και φυτικών ινών, ενώ το φυστικοβούτυρο παρέχει πρωτεΐνες και υγιή λίπη, κάνοντας αυτό το παγωτό χορταστικό και δυναμωτικό.