Σίγουρα έχετε φάει έστω και μια φορά στη ζωή σας παγωτό Vienetta. Εγώ πάντως πάντα το απολάμβανα αυτό το υπέροχο παγωτό που η σοκολάτα έκανε κράτσα κρούτσα στο στόμα. Παρακάτω θα βρείτε συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας παγωτό Vienetta στο σπίτι
Υλικά
- 125 γρ κουβερτούρα
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- Μαρμελάδα φράουλα
- Μπισκότο
Οδηγίες
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Την απλώνουμε σε 4 αντικλλητικά χαρτία που τα έχουμε κόψει λίγο πιο μικρά από φόρμα 30×11 εκατοστών.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε κρύο μπολ να γίνει σαντιγί.
- Κάνουμε μάι στρώση από την σαντιγί, τοποθετούμε λίγη μαεμελάδα και με μία οδοντογλυφίδα αναμειγνύουμε.
- Σκεπάζουμε με το ένα φύλλο σοκολάτας και απλώνουμε αρκετό σπασμένο μπισκότο.
- Καλύπτουμε με σαντιγί και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
- Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι σοκολάτας.
- Γιακοσμούμε περιμετρικά με σαντιγί και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!