Το παγωτό αβοκάντο είναι μια κρεμώδης, θρεπτική εναλλακτική του παραδοσιακού παγωτού, που προσφέρει μια σειρά από οφέλη μαζί με μια πλούσια, μεταξένια υφή στην οποία είναι δύσκολο να αντισταθείς. Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή χρειάζεται μόνο περίπου 5 λεπτά για να προετοιμαστεί, χρησιμοποιώντας απλά υλικά που προσφέρουν μια υγιεινή γροθιά. Δείτε πώς να φτιάξετε αυτή την απολαυστική απόλαυση. Γρήγορο και Υγιεινό Παγωτό Χωρίς Ζάχαρη
Συστατικά:
2 ώριμα αβοκάντο
1/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας (ή γάλα αμυγδάλου για πιο ελαφριά επιλογή)
Χυμός από 1 λάιμ (προσθέτει φρεσκάδα και γεύση)
2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά, για γλυκύτητα)
Μια πρέζα αλάτι (για βελτίωση της γεύσης)
Οδηγίες:
Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και ρίξτε τη σάρκα σε ένα μπλέντερ.
Ρίξτε το γάλα καρύδας για κρεμώδη υφή και μια διακριτική γλυκιά γεύση. Το γάλα καρύδας βοηθά επίσης στην εξομάλυνση του μείγματος.
Στύψτε το χυμό από ένα λάιμ. Αυτό όχι μόνο προσθέτει γεύση αλλά βοηθά επίσης στη διατήρηση του λαμπερού πράσινου χρώματος του αβοκάντο.
Δείτε ακόμη Θυμάσαι το παγωτό Vienetta; Συνταγή για να το φτιάξεις στο σπίτι – {Βίντεο}
Αν σας αρέσει γλυκό το παγωτό σας, προσθέστε μέλι ή σιρόπι αγαύης ανάλογα με το γούστο σας. Αυτό είναι προαιρετικό. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γλυκύτητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Προσθέστε μια πρέζα αλάτι για να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική γεύση του παγωτού.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε και να ξύσετε τις πλευρές μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ενσωματωθεί καλά.
Για απαλή υφή σερβιρίσματος, σερβίρετε το παγωτό αμέσως μετά το ανακάτεμα. Αν προτιμάτε πιο σφιχτή σύσταση, μεταφέρετε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο και παγώστε το για περίπου 2 ώρες. Ανακατέψτε κάθε 30 λεπτά για να παγώσει ομοιόμορφα.
Γαρνίρετε με λίγο ξύσμα λάιμ, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή ακόμα και μερικά φύλλα μέντας για μια επιπλέον πινελιά γεύσης.
Αν περισσέψει παγωτό, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε ξανά για να μαλακώσει.