Τα αβοκάντο αποκτούν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους φαν επειδή έχουν πολλαπλά οφελή για την υγεία και φυσικά μπορούν να φαγωθούν με πολλούς τρόπους είτε σε γλυκές είτε σε αλμυρές συνταγές.
Τα αβοκάντο σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές ασθένειες και έχουν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης, προστατεύουν τα μάτια, έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύουν τα νεφρά. Επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά σε υδατάνθρακες και σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μαγιονέζα Αβοκάντο: Νόστιμη, Υγιεινή και Χορτοφαγική με Λίγες Θερμίδες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το Αβοκάντο Είναι Υγιεινό Αλλά Όχι στο Τοστ
Τα αβοκάντο προκαλούν ατυχήματα και τραυματισμούς κατά το καθάρισμά τους
Και μπορεί τα αβοκάντο να έχουν μόνο καλά να μας δώσουν στον οργανισμό, μπορούν να μας τραυματίσουν. Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου υπάρχει μια αρκετά μεγάλη αύξηση σε τραυματισμούς που σχετίζονται με το καθάρισμα του αβοκάντο και μάλιστα ανεφέρεται και σαν “avocado hand“. Μάλιστα η Βρετανική Ένωση Πλαστικών, Επανορθωτικών και Αισθητικών Χειρουργών προτείνει να αρχίσουν να βάζουν ετικέτες ασφαλείας στα φρούτα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ένα Αβοκάντο την Ημέρα τον Γιατρό τον Κάνει Πέρα – Οφέλη και Βιταμίνες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Με Αυτό το Έξυπνο Κόλπο θα Μαλακώσετε Αμέσως ένα Άγουρο Αβοκάντο
Τα περισσότερα από τα ατυχήματα που αντιμετωπίζουν οι χειρουργοί είναι κοψίματα και είναι αποτέλεσμα γλιστρημάτων και αστοχιών όταν προσπαθούν να καθαρίσουν τα αβοκάντο. Και αυτοί σε πολλές περιπτώσεις είναι σοβαροί τραυματισμοί νεύρων και τενόντων που απαιτούν χειρουργική επέμβαση. Πρέπει να βρείτε τον σωστό τρόπο να καθαρίσετε ένα αβοκάντο αλλά πάνω απ’όλα να είσαστε πολύ προσεκτικοί για να μην καταλήξετε στα επείγοντα.