Όλοι έχουμε ακούσει το ρητό “ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα” – και σίγουρα τα μήλα έχουν πολλές απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα – αλλά υπάρχει ένα άλλο φρούτο γεμάτο με πολύ περισσότερη θρεπτική αξία, το αβοκάντο. Τι θα Συμβεί στο Έντερο σας εάν Τρώτε Αβοκάντο Καθημερινά
Το αβοκάντο είναι το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά φρούτο στη Γη. Είναι το μόνο φρούτο που βρίσκεται στη λίστα του με τις «12 πιο θρεπτικές τροφές στον κόσμο», μαζί με συκώτι, αυγά, σολομό, στρείδια και σαρδέλες.
Βιταμίνες
Για αρχή, το αβοκάντο έχει πολύ περισσότερες βιταμίνες από τα μήλα, συμπεριλαμβανομένης της διπλάσιας βιταμίνης C, τριπλάσιας βιταμίνης Α, 6 φορές περισσότερης βιταμίνης Β6, 8 φορές περισσότερης βιταμίνης Κ και 10 φορές περισσότερης βιταμίνης Ε.
Έχουν επίσης έως και 20 φορές περισσότερες από τις άλλες βιταμίνες Β – θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ και φυλλικό οξύ.
Δείτε ακόμη Αγοράζεις Συσκευασμένες Σαλάτες; Ένα Παράσιτο Ευθύνεται για Στομαχικές Διαταραχές και Σοβαρή Διάρροια
Μεταλλικά ιχνοστοιχεία
Τα αβοκάντο έχουν 4 φορές περισσότερο σίδηρο, 6 φορές περισσότερο μαγνήσιο, 5 φορές περισσότερο φώσφορο και κάλιο, 10 φορές περισσότερο από χαλκό και 16 φορές περισσότερο ψευδάργυρο από τα μήλα.
Πρωτεΐνες και αμινοξέα
Τα αβοκάντο έχουν 8 φορές περισσότερη πρωτεΐνη από τα μήλα και σημαντικά περισσότερα από όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, ιδιαίτερα την τρυπτοφάνη.
Λίπη και λιπαρά οξέα
Τα αβοκάντο ήδη κέρδισαν τα μήλα όσον αφορά τις βιταμίνες, τα ανόργανα άλατα και τα αμινοξέα, αλλά εκεί που πραγματικά υπερτερούν είναι στα υγιή λιπαρά.
Έχουν 14 φορές περισσότερα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και με σχεδόν 10 γραμμάρια μονοακόρεστων λιπαρών, που είναι εξαιρετικά καλό για την καρδιά σας.
Τα αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά (2 γραμμάρια ανά μερίδα) και πολυακόρεστα λιπαρά (2 γραμμάρια ανά μερίδα).
Συνεχίστε λοιπόν να τρώτε μήλα αν θέλετε, αλλά μην ξεχνάτε να καταναλώνετε τουλάχιστον ένα αβοκάντο την ημέρα!
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Το Ακατέργαστο Μέλι Μανούκα Σκοτώνει Κάθε Βακτήριο Συμπεριλαμβανομένων των Ανθεκτικών στα Αντιβιοτικά Υπερμικροβίων