in , , , ,

Ανοίξτε τα ΠΑΡΑΘΥΡΑ! Ο Καθαρός Αέρας σας Κάνει πιο Έξυπνους

οφέλη καθαρού αέρα,συμβουλές υγείας,υγεία,περίεργα,χρήσιμα,
οφέλη καθαρού αέρα,συμβουλές υγείας,υγεία,περίεργα,χρήσιμα,

Δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε ή να είστε παραγωγικοί στο γραφείο; Μια πρόσφατη μελέτη του Χάρβαρντ δείχνει ότι μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν παίρνετε αρκετό καθαρό αέρα. Βελτιώστε τη Μνήμη σας Μυρίζοντας Δεντρολίβανο

Ανοίξτε τα ΠΑΡΑΘΥΡΑ! Ο Καθαρός Αέρας σας Κάνει πιο Έξυπνους

Στη δεκαετία του 1970, οι προσπάθειες για εξοικονόμηση ενέργειας στις ΗΠΑ περιλάμβαναν τη μόνωση των κτιρίων και τη μείωση του αερισμού, έτσι ώστε τα κτίρια να μην χρειάζεται να θερμαίνουν ή να ψύχουν τόσο πολύ καθαρό αέρα.

Αυτό οδήγησε σε συσσώρευση εσωτερικών ρύπων και στη γέννηση ενός φαινομένου που είναι γνωστό ως «σύνδρομο άρρωστου κτιρίου», που χαρακτηρίζεται από συμπτώματα όπως κόπωση, ερεθισμός των ματιών, πονοκεφάλους, βήχας και σφίξιμο στο στήθος.

Μελέτες κατέδειξαν ότι η ποσότητα αερισμού ή ο φρέσκος εξωτερικός αέρας που εισάγεται στο εσωτερικό, είναι κρίσιμος καθοριστικός παράγοντας για την υγεία. Ο αυξημένος αερισμός μειώνει τα συμπτώματα του συνδρόμου ασθενούς κτιρίου, μειώνει τις απουσίες από την εργασία και ακόμη και τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Δείτε ακόμη Πόσο Κακό Είναι Να Κάθεσαι Στο Κάθισμα Δημόσιας Τουαλέτας – Τελικά Εκεί Βρίσκονται Τα Περισσότερα Μικρόβια; Θα Εκπλαγείς

Επιπλέον νέα μελέτη δείχνει ότι βελτιώνει επίσης τη γνωστική λειτουργία και κάνει τους εργαζόμενους πιο παραγωγικούς.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι ερευνητές κατέγραψαν 24 εργαζομένους — διευθυντές, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές — για να κάνουν τη συνήθη ρουτίνα εργασίας τους σε ένα εξαιρετικά ελεγχόμενο εργασιακό περιβάλλον στο Κέντρο Αριστείας των Συρακουσών για 6 ημέρες από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Χωρίς να το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, οι ερευνητές άλλαξαν τις συνθήκες ποιότητας του αέρα από συμβατικές σε «βέλτιστες», που σημαίνει ότι διπλασίασαν την ποσότητα του εξωτερικού αέρα που εισήχθη μέσω του συστήματος εξαερισμού.

Αλλάξαν επίσης το επίπεδο των πτητικών οργανικών ενώσεων στο χώρο ελέγχοντας τον αριθμό των καθαριστικών επιφανειών, των ανεξίτηλων μαρκαδόρων, των ρούχων στεγνού καθαρισμού και των δομικών υλικών που εκπέμπουν αυτές τις τοξικές χημικές ουσίες.

Τέλος, οι ερευνητές εξέτασαν διάφορα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα: χαμηλά επίπεδα (600 μέρη ανά εκατομμύριο) που προκύπτουν από υψηλούς ρυθμούς αερισμού, ένα τυπικό επίπεδο που παρατηρείται σε πολλά γραφεία (950 ppm) και υψηλότερα επίπεδα που συναντώνται συνήθως στα αμερικανικά σχολεία (1400 ppm).

Στο τέλος κάθε ημέρας, δοκίμαζαν την απόδοση των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων χρησιμοποιώντας ένα τυποποιημένο τεστ γνωστικής λειτουργίας.

Ο συνδυασμός ή η αφαίρεση πτητικών οργανικών ενώσεων και ο διπλασιασμός του ρυθμου αερισμού του εξωτερικού αέρα, αύξησαν τις βαθμολογίες των γνωστικών τεστ κατά 101%.

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος αναγνώρισε αυτήν την αλήθεια πριν από σχεδόν 300 χρόνια: «Είμαι πεπεισμένος ότι ο κοινός αέρας από έξω δεν είναι τόσο βλαβερός όσο ο αέρας μέσα σε ένα στενό δωμάτιο που συχνά αναπνέεται και δεν έχει αλλάξει».

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Το Άφθονο Ηλιακό Φως Μειώνει τον Κίνδυνο Μυωπίας Κατά 25% Σύμφωνα με Μελέτη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Βγάλε τον Θυμό Σου Στους Αρμούς: Τα Καλύτερα Πράγματα για να Καθαρίσετε Όταν Είστε Θυμωμένοι

Βγάλε τον Θυμό Σου Στους Αρμούς: Τα Καλύτερα Πράγματα για να Καθαρίσετε Όταν Είστε Θυμωμένοι

οφέλη αβοκάντο,κατανάλωση αβοκάντο,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,

Ένα Αβοκάντο την Ημέρα τον Γιατρό τον Κάνει Πέρα – Οφέλη και Βιταμίνες