in , ,

Βελτιώστε τη Μνήμη σας Μυρίζοντας Δεντρολίβανο

δεντρολίβανο και μνήμη,ενίσχυση μνήμης,περίεργα,συμβουλές,χρήσιμα,
Βελτιώστε τη Μνήμη σας Μυρίζοντας Δεντρολίβανο

Η εισπνοή της μυρωδιάς του δεντρολίβανου ενισχύει τη μνήμη κατά 15%, βελτιώνοντας την ανάκληση μνήμης και την ικανότητα να θυμάστε να κάνετε πράγματα στο μέλλον. 17 Φυτά που Βελτιώνουν τη Μνήμη και τη Συγκέντρωση

Βελτιώστε τη Μνήμη σας Μυρίζοντας Δεντρολίβανο

Σε μια πρόσφατη μελέτη, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northumbria τοποθέτησαν 150 υγιείς ηλικιωμένους σε δωμάτια που είχαν εγχυθεί είτε με αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, είτε με αιθέριο έλαιο λεβάντας ή καθόλου άρωμα, και στη συνέχεια εξέτασαν την ικανότητά τους να θυμούνται να κάνουν κάτι σε δεδομένο χρόνο, όπως λήψη φαρμάκων ή αποστολή επιστολής αφού δουν ένα γραμματοκιβώτιο.

Όσοι είχαν βρεθεί στο δωμάτιο με άρωμα δεντρολίβανου παρουσίασαν σημαντικά βελτιωμένη προοπτική μνήμης και εγρήγορσης, 15% υψηλότερα από εκείνους που είχαν βρεθεί στο δωμάτιο χωρίς άρωμα.

Δείτε ακόμη Αντιμετωπίστε την Αϋπνία με Τσάι Μπανάνας

Όσοι ξεκίνησαν στο δωμάτιο με λεβάντα εμφάνισαν σημαντικά αυξημένη ηρεμία, με μειωμένη ικανότητα να θυμούνται να κάνουν κάτι τη δεδομένη στιγμή.

Η μελλοντική μνήμη «είναι κρίσιμη για την καθημερινή λειτουργία» μας. Για παράδειγμα: όταν κάποιος πρέπει να θυμάται να παίρνει φάρμακα σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι ερευνητές αποδίδουν την ενίσχυση της μνήμης στη χημική ένωση που δίνει στο δεντρολίβανο τη χαρακτηριστική του μυρωδιά – 1,8-κινεόλη. Η ένωση δρα με τον ίδιο τρόπο όπως τα φάρμακα που έχουν άδεια για τη θεραπεία της άνοιας, αποτρέποντας τη διάσπαση ενός νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται ακετυλοχολίνη. Και η εισπνοή του είναι ο καλύτερος τρόπος για να εισέλθει η ένωση στον εγκέφαλο.

Συνιστάται να διαχέετε ή να καίτε λάδι δεντρολίβανου και να εισπνέετε τακτικά.

Το δεντρολίβανο έχει τη φήμη ότι βελτιώνει τη μνήμη εδώ και αιώνες. Ακόμα και ο Σαίξπηρ είπε ότι το δεντρολίβανο είναι για τη θύμηση.

Μια ακόμη πιο πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το δεντρολίβανο βοηθά όχι μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και τα παιδιά. Σε ένα παρόμοιο πείραμα, τα παιδιά που κάθονταν σε δωμάτια με άρωμα δεντρολίβανου σημείωσαν σημαντικά υψηλότερες βαθμολογίες σε τεστ μνήμης και παιχνίδια με λέξεις.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Φάε Μπρόκολο και θα το Ευγνωμονείς: 7 Απρόσμενοι Τρόποι που το Μπρόκολο Μπορεί να Αλλάξει το Σώμα σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Σπασμένα Πλακάκια Στο Σπίτι: 3 Τρόποι για να τα Καλύψεις Και να σου Φτιάξει η Διάθεση Όταν τα Κοιτάς

Σπασμένα Πλακάκια Στο Σπίτι: 3 Τρόποι για να τα Καλύψεις Και να σου Φτιάξει η Διάθεση Όταν τα Κοιτάς

Θες να Κάψεις Θερμίδες; Κάνε Ένα Ζεστό Μπάνιο - Καίει Τόσες Θερμίδες όσο το Περπάτημα 30 Λεπτών

Θες να Κάψεις Θερμίδες; Κάνε Ένα Ζεστό Μπάνιο – Καίει Τόσες Θερμίδες όσο το Περπάτημα 30 Λεπτών