in , , , , ,

Φάε Μπρόκολο και θα το Ευγνωμονείς: 7 Απρόσμενοι Τρόποι που το Μπρόκολο Μπορεί να Αλλάξει το Σώμα σας

οφέλη μπρόκολου,κατανάλωση μπρόκολου,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,απώλεια βάρους,
οφέλη μπρόκολου,κατανάλωση μπρόκολου,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,απώλεια βάρους,

Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι έτρωγαν μπρόκολο πριν από 2.000 χρόνια, ωστόσο, έγινε δημοφιλές στην Ευρώπη μόλις τον δέκατο έκτο αιώνα. Τώρα, λόγω επιστημονικών μελετών, έχουμε πολλούς λόγους να εντάξουμε το μπρόκολο στη διατροφή μας καθώς οφείλει την υγεία μας σε διαφορετικούς τομείς. Τα Αυγά Είναι Υγιεινά και Θρεπτικά για Κατανάλωση, Σύμφωνα με Διαιτολόγους και Μελέτες

Μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας των αναπαραγωγικών οργάνων.

brightside

Γενικά, οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ορισμένους τύπους καρκίνου. Διαφορετικές μελέτες έχουν βρει ότι το μπρόκολο δεν αποτελεί εξαίρεση. Η προσθήκη του στη διατροφή μας μπορεί να συμβάλει στη μείωση των πιθανοτήτων ορισμένων τύπων καρκίνου, ειδικά εκείνων που συνδέονται με τα αναπαραγωγικά όργανα.

Προάγει την υγεία των ματιών.

© Depositphotos.com

Μεταξύ άλλων, το μπρόκολο περιέχει συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία των ματιών. Αυτές οι ενώσεις μπορεί να βελτιώσουν την όραση και να μειώσουν τον κίνδυνο οφθαλμικών ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο καταρράκτης. Οι επιστήμονες συνιστούν στους ηλικιωμένους να τρώνε περισσότερο μπρόκολο, ώστε να τους βοηθήσει να αποφύγουν κάποια προβλήματα στα μάτια.

Βελτιώνει το σάκχαρο στο αίμα.

brightside

Ένας άλλος λόγος για να προσθέσετε περισσότερο μπρόκολο στη διατροφή σας είναι η ικανότητά του να αντιμετωπίζει τον διαβήτη. Μελέτες που εξέτασαν τον διαβήτη τύπου 2 έχουν δείξει ότι ορισμένα συστατικά που βρίσκονται στο μπρόκολο μπορεί να εξουδετερώσουν τις επιπτώσεις της νόσου. Το λαχανικό βελτιώνει την ανοχή στη γλυκόζη και μπορεί να είναι χρήσιμο για όσους έχουν διαβήτη τύπου 2.

Δείτε ακόμη 5 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Τροφών που Πρέπει να Αποφεύγετε

Προωθεί το υγιές δέρμα.

© Freeimages.com

Δεν γνωρίζουν όλοι ότι το μπρόκολο είναι μια σημαντική πηγή βιταμίνης C και, στην πραγματικότητα, περιέχει περισσότερη από αυτή από τα πορτοκάλια και είναι υπεύθυνο για τη σύνθεση κολλαγόνου και την υγεία του δέρματος. Έτσι, η κατανάλωση περισσότερου μπρόκολου μπορεί να βελτιώσει το δέρμα σας. Επιπλέον, ένα άλλο συστατικό που περιέχει βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας του δέρματος και της φλεγμονής που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό.

brightside

Όταν μιλάμε για τη βιταμίνη C στο μπρόκολο, αξίζει να σημειωθεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο και στη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Επιπλέον, η κατανάλωση του μπορεί να προστατεύσει από ορισμένα αναπνευστικά προβλήματα. Για να ενισχύσετε λοιπόν το ανοσοποιητικό σας, προτείνουμε να το καταναλώνετε περισσότερο, αλλά έχετε κατά νου ότι είναι καλύτερο να το τρώτε ωμό για να μην χάσετε τα βασικά του οφέλη.

Βοηθά στην απώλεια βάρους.

© Shutterstock.com

Εάν παλεύετε με το υπερβολικό βάρος, προσθέστε το μπρόκολο στη διατροφή σας. Περιέχει λίγες θερμίδες και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που σχετίζεται με την απώλεια βάρους. Τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται χορτάτοι αφού τα καταναλώσουν.

Βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες.

brightside

Ορισμένα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου μπορούν να βελτιώσουν τις νοητικές ικανότητες και να εξασφαλίσουν τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου. Μια μελέτη έχει αποδείξει ότι το μπρόκολο μπορεί να επιβραδύνει ορισμένες από τις διαδικασίες γήρανσης. Επομένως, το να τρώτε περισσότερο από αυτό το λαχανικό, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον εγκέφαλο και τη μνήμη σας σε φόρμα.

πηγή

Δείτε επίσης 10 Τροφές που Μπορούν να σας Κάνουν πιο Αγχωμένους και τι Μπορείτε να Φάτε Αντ’ Αυτού

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές για πτήσεις,συμβουλές από αεροσυνοδούς,χρήσιμα,

10 Συμβουλές από Αεροσυνοδούς για να Ειναι η Πτήση σας όσο το Δυνατόν πιο Άνετη

DIY απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων,σπιτικό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων,μαγειρική σόδα,καθαρισμός,χρήσιμα,

Πώς να Φτιάξετε Απορρυπαντικό Πλυντηρίου Πιάτων με Μαγειρική Σόδα και Χυμό Λεμονιού