in , , ,

Πώς να Φτιάξετε Απορρυπαντικό Πλυντηρίου Πιάτων με Μαγειρική Σόδα και Χυμό Λεμονιού

DIY απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων,σπιτικό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων,μαγειρική σόδα,καθαρισμός,χρήσιμα,
DIY απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων,σπιτικό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων,μαγειρική σόδα,καθαρισμός,χρήσιμα,

Το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων μπορεί να είναι ακριβό. Επιπλέον, πολλά απορρυπαντικά πλυντηρίου πιάτων είναι γεμάτα χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον, τα παιδιά σας ή τα κατοικίδια ζώα σας εάν καταπιούν κατά λάθος το απορρυπαντικό. Επιπλέον, ορισμένα είναι αναποτελεσματικά εάν το σπίτι έχει σκληρό νερό. Αντί για ένα ακριβό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων με χημικά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό από φυσικά συστατικά που είναι το ίδιο αποτελεσματικό. ΒΟΡΑΚΑΣ: Πώς να Καθαρίσετε την Τουαλέτα Με Αυτή Τη Λευκή Σκόνη

Πώς να Φτιάξετε Απορρυπαντικό Πλυντηρίου Πιάτων με Μαγειρική Σόδα και Χυμό Λεμονιού

θα χρειαστείτε

1/4 φλιτζάνι βόρακας
1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι, προαιρετικά

Ανακατέψτε μαζί 1/4 φλιτζάνι βόρακα, 1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.

Ρίξτε το μείγμα στη θήκη απορρυπαντικού στο πλυντήριο πιάτων και κλείστε την.

Λειτουργήστε το πλυντήριο πιάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε Σπιτικά Καθαριστικά με Αιθέρια Έλαια

Υπόδειξη

Για να φτιάξετε μια μεγαλύτερη παρτίδα απορρυπαντικού προς αποθήκευση για γρήγορη χρήση, πολλαπλασιάστε την ποσότητα κάθε συστατικού επί 10. Ανακατέψτε μαζί τον βόρακα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο. Για να χρησιμοποιήσετε το απορρυπαντικό, μετρήστε περίπου 1/2 φλιτζάνι απορρυπαντικού. Προσθέστε τις 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού αμέσως πριν πλύνετε τα πιάτα.

Χρησιμοποιήστε λιγότερο απορρυπαντικό εάν έχετε ενεργειακά αποδοτικό πλυντήριο πιάτων. Ελέγξτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να προσδιορίσετε την ποσότητα του απορρυπαντικού που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Η αναλογία του σπιτικού απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι ίδια με την ποσότητα του εμπορικού απορρυπαντικού που συνιστούν οι οδηγίες του κατασκευαστή.

Εάν έχετε σκληρό νερό, προσθέστε μια επιπλέον κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στο απορρυπαντικό. Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό μαλακτικό νερού.

Προσθέστε 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι στη θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου πιάτων πριν ξεκινήσετε το φορτίο πλύσης. Το λευκό ξύδι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της συσσώρευσης ορυκτών καθώς και των υπολειμμάτων πούδρας από τα γυάλινα σκεύη χωρίς να τα καταστρέψει.

Προειδοποίηση

Μην προσθέτετε περισσότερο από 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο απορρυπαντικό. Το αλάτι είναι λειαντικό, το οποίο βοηθά να καθαριστεί το φαγητό από τα πιάτα, αλλά το πολύ αλάτι μπορεί να προκαλέσει γρατσουνιές και θόλωμα στα γυάλινα σκεύη. Παραλείψτε το αλάτι εάν έχετε εύθραυστα γυάλινα σκεύη ή εάν τα πιάτα είναι μόνο ελαφρώς λερωμένα.

Μην πλένετε χάλκινα, αλουμινένια ή αντικολλητικά τηγάνια με αυτό το σπιτικό απορρυπαντικό. Τα συστατικά μπορεί να αντιδράσουν με το μέταλλο ή να καταστρέψουν την επίστρωση.

πηγή φωτογραφίας /φώτο

Δείτε επίσης 6 Κόλπα Καθαρισμού για ένα πιο Υγιεινό Σπίτι – Αλάτι, Ξίδι, Σπίρτα Θα Σας Αλλάξουν Την Οπτική

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

οφέλη μπρόκολου,κατανάλωση μπρόκολου,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,απώλεια βάρους,

Φάε Μπρόκολο και θα το Ευγνωμονείς: 7 Απρόσμενοι Τρόποι που το Μπρόκολο Μπορεί να Αλλάξει το Σώμα σας

ημιμόνιμα νύχια,ημιμόνιμο μανικιούρ,φροντίδα νυχιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Νύχια 2023: 37 Κομψά Ημιμόνιμα Νύχια που Πρέπει να Δοκιμάσετε