in , , ,

5 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Τροφών που Πρέπει να Αποφεύγετε

επικίνδυνοι συνδυασμοί τροφών,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,
5 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Τροφών που Πρέπει να Αποφεύγετε

Όπως όλοι μάλλον γνωρίζουμε, η κατανάλωση των σωστών τροφών την κατάλληλη στιγμή είναι αυτό που διατηρεί την υγεία μας. Είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν συνδυασμοί τροφών που μπορεί να είναι επιζήμιοι για την υγεία μας, ανεξάρτητα από το πόσα οφέλη έχει η καθεμιά. Ωστόσο, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον διατροφολόγο σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στη διατροφή σας. Γιατί Δεν Πρέπει να Πίνετε Καφέ Μετά το Γεύμα – Πόσο επηρεάζει την υγεία σας

Μπέικον και αυγά

brightside

Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να τρώνε μπέικον και αυγά για πρωινό, αλλά δεν γνωρίζουν πλήρως τους κινδύνους για την υγεία. Είναι υγιεινό να τρώγονται χωριστά, καθώς έχουν και τα δύο υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, αλλά όταν αναμειγνύονται μαζί, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα πέψης.

Μόλις φάτε 2 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ταυτόχρονα, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να τα αφομοιώσει όλα το σώμα σας, ειδικά επειδή η πρωτεΐνη είναι η πιο δύσκολο να διασπαστεί. Όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά και στις δύο αυτές τροφές και το μπέικον περιέχει πολύ νάτριο, ειδικά αν τρώγεται σε μεγάλες μερίδες. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε το μπέικον με υδατάνθρακες όπως τοστ ολικής αλέσεως και φρούτα με τα αυγά σας ή κρατήστε το μπέικον σας και αντικαταστήστε τα αυγά σας με αβοκάντο και ντομάτες.

Γιαούρτι και φρούτα

© ANTONI SHKRABA / pexels.com, © Jasmijn Van der Maaten / pexels.com

Τα φρούτα είναι πιο υγιεινά όταν τρώγονται μόνα τους. Όταν αναμιγνύεται μαζί με άλλες τροφές όπως το γιαούρτι, μπορεί να προκαλέσει μια ξινή και δύσπεπτη αίσθηση στο στομάχι σας.

Εάν θέλετε να προσθέσετε γλυκύτητα στο γιαούρτι σας, δοκιμάστε να προσθέσετε κανέλα, καθώς έχει πολλά οφέλη για την υγεία της καρδιάς σας, μειώνει τη χοληστερόλη και μπορεί να ανακουφίσει το λαιμό σας. Μπορεί επίσης να ανακουφίσει τα συμπτώματα ουρολοίμωξης στις γυναίκες. Εάν έχετε προβλήματα πέψης μετά από ένα γεύμα, δοκιμάστε να ανακατέψετε ένα τέταρτο φλιτζάνι γιαούρτι με 2 πρέζες σκόνη τζίντζερ και κύμινο σε 1 φλιτζάνι νερό.

Δείτε ακόμη Επιβλαβή τρόφιμα και ποσότητες: 9 Καθημερινά Τρόφιμα που Κρύβουν Δυσάρεστες Εκπλήξεις

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Γάλα και χυμός πορτοκαλιού

© AndrewLozovyi / Depositphotos.com, © Onlyshaynestockphoto / Shutterstock.com

Η κατανάλωση γάλακτος και χυμού πορτοκαλιού για πρωινό μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, επειδή τα πορτοκάλια έχουν οξέα που μπορούν να πήξουν το γάλα, κάνοντάς το να μοιάζει με τυρώδη ουσία. Αυτή η ενόχληση μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 6 ώρες, ανάλογα με τα επίπεδα οξέος σας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει φούσκωμα επειδή χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αφομοιωθεί το γάλα και η ανάμειξή του με εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια μπορεί να στερεοποιήσει το γάλα — που οδηγεί σε καούρα.

Μπέργκερ με τηγανιτές πατάτες

brightside

Ο συνηθισμένος συνδυασμός, ένα μπιφτέκι με τηγανιτές πατάτες, στην πραγματικότητα δεν θεωρείται ιδανικό γεύμα. Οι διατροφολόγοι λένε ότι είναι πολύ πιο υγιεινό να παραγγείλετε 2 μπέργκερ αντί για ένα με πατάτες τηγανιτές. Μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επειδή λαμβάνετε περισσότερη πρωτεΐνη, μπορεί να λαμβάνετε λιγότερες θερμίδες και θα μειώσετε τον αριθμό υδατανθράκων. Με παραγγελία 2 μπέργκερ, μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας υπό έλεγχο.

Νερό και φαγητό

© Marina Demeshko / Shutterstock.com

Αν και μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό να έχετε ένα ποτήρι νερό δίπλα στο φαγητό σας, μπορεί να έχει πολλούς κινδύνους για την υγεία εάν το πίνετε ενώ τρώτε. Πρώτον, μπορεί να μειώσει την ποσότητα του σάλιου που παράγετε, που είναι ο κύριος παράγοντας που συμμετέχει στην πέψη. Αραιώνεται το σάλιο, γεγονός που μπορεί να σταματήσει τη διάσπαση της τροφής στο στόμα σας. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, να προκαλέσει οξύτητα και να αυξήσει την ινσουλίνη στο σώμα σας.

Δείτε ακόμη 6 Τροφές που Πρέπει να Φάτε και 7 να Αποφεύγετε εάν Υποφέρετε από Γαστρίτιδα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πλύσιμο καινούργιων τζιν με αλάτι,καθαρισμός τζιν,ρούχα,συμβουλές καθαρισμού,

Γιατί Πρέπει να Πλένετε τα Καινούργια Τζιν με Αλάτι

συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,συμβουλές μόδας,μόδα,συνήθειες ομορφιάς,

11 Συνήθειες Ομορφιάς που Μπορούν να σας Κάνουν να Φαίνεστε Μεγαλύτερες