Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πολλές ποσότητες γλυκών και αρτοσκευασμάτων μπορούν να προκαλέσουν παχυσαρκία. Και αυτή δεν είναι η μόνη αρνητική επίδραση που μπορούν να έχουν στο σώμα μας. Αποδεικνύεται ότι ορισμένα δημοφιλή καθημερινά τρόφιμα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιβλαβή για την υγεια μας. 10 Αλήθειες για τα Τρόφιμα που Μάλλον Δεν Γνωρίζατε και σίγουρα θέλετε να μάθετε
Γαρίδες
Οι γαρίδες μπορούν να συσσωρεύσουν βαρέα μέταλλα, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζετε πού αλιεύτηκαν. Από όλα τα θαλασσινά, οι γαρίδες είναι οι πρωταθλητές στη χοληστερόλη. Εάν τρώτε πολύ συχνά, μπορεί να προκαλέσουν αύξηση των επιπέδων της στο αίμα.
Επεξεργασμένο τυρί
Δεν είναι πραγματικά υγιεινό να τρώτε τυρί φέτες συσκευασμένες σε πλαστικό. Παράγονται με μεγάλο αριθμό χημικών πρόσθετων που δίνουν σε αυτό το τυρί τη γεύση και το χρώμα τους. Συνιστάται να αγοράσετε καλυτέρα ένα κομμάτι τυρί.
Πατατάκια
Τα περισσότερα πατατάκια που μπορείτε να αγοράσετε στο σούπερ μάρκετ έχουν λιγότερη πατάτα και περισσότερα συντηρητικά. Και υπάρχει μια τεράστια ποσότητα αλατιού, πρόσθετων, χρωστικών και ούτω καθεξής.
Γιαούρτι
Τα γιαούρτια από τα σούπερ μάρκετ περιέχουν συντηρητικά, πυκνωτικά, αρωματικά και άλλα «υγιεινά» συστατικά και δεν μοιάζουν πραγματικά με τα κλασικά γιαούρτια από γάλα με βακτήρια γαλακτικού οξέος.
Οι κύριοι κίνδυνοι είναι η ζάχαρη και το λίπος του γάλακτος. Συνιστάται να καταναλώνετε όχι περισσότερα από 6 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη την ημέρα. Και 100 γρ. γιαούρτι μπορεί να περιέχουν 3 κουταλάκια του γλυκού. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: παχυσαρκία, κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και εξασθενημένο πάγκρεας.
Τα φυσικά γιαούρτια είναι πολύ καλά και είναι εύκολο να τα παρασκευάσουμε. Θα χρειαστείτε μόνο γάλα και ξερή μαγιά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φρούτα και μέλι για να κάνετε το γιαούρτι σας ακόμα πιο νόστιμο.
Δείτε ακόμη 10 Τρόφιμα που Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό
Χοτ ντογκ και επεξεργασμένο κρέας
Κατά κανόνα, τα χοτ ντογκ περιλαμβάνουν τρίματα κρέατος, οστεάλευρα, χόνδρο, δέρμα, φυτικά και ζωικά λίπη, άμυλο, πρωτεΐνη σόγιας και αλάτι. Και ποτέ δεν θα μάθετε αν η σόγια είναι γενετικά τροποποιημένη ή όχι.
Συνήθως προστίθενται επίσης πηκτικά, χρωστικές, συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Επιπλέον, τα χοτ ντογκ και τα λουκάνικα είναι κακά για τα παιδιά: όσοι τρώνε περισσότερα από 12 το μήνα διατρέχουν 12 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν λευχαιμία. Όσοι τρώνε ένα χοτ ντογκ την εβδομάδα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν όγκους στον εγκέφαλο.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης υποστηρίζουν ότι, με βάση την έρευνα σε 260.000 γυναίκες, η κατανάλωση ελάχιστων ποσοτήτων επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
Τυριά με μούχλα
Τα πολυτελή τυριά όπως το ροκφόρ, το Dorblu, το καμαμπέρ και το μπρι έχουν μια σειρά από χρήσιμα χαρακτηριστικά: αυξάνουν την απορρόφηση ασβεστίου, εμπλουτίζουν το σώμα με πρωτεΐνες και βελτιώνουν το ορμονικό και το καρδιαγγειακό σύστημα. Το Penicillium roqueforti (σαπροτροφικός μύκητας) αραιώνει το αίμα και βελτιώνει τη ροή του αίματος.
Οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες θα πρέπει να εξαλείψουν το μπλε και το λευκό τυρί καθώς η μούχλα του περιέχει λιστέρια που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις γυναίκες σε αυτή την κατάσταση. Οι έγκυες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν πυρετό και έμετο, με τις πιο επικίνδυνες συνέπειες να είναι η αποβολή, ο πρόωρος τοκετός και οι εμβρυϊκές αποκλίσεις.
Αλμυρά κράκερ
Σας αρέσουν τα αλμυρά κράκερ; Ο διαβήτης, το εγκεφαλικό, το έμφραγμα, η παχυσαρκία, η αθηροσκλήρωση και η νόσος του Αλτσχάιμερ όπως και σε αυτά. Συνιστάται να τρώτε λιγότερο από 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι την ημέρα. Ένα μικρό αλμυρό κράκερ περιέχει 3 φορές την ημερήσια συνιστάμενη ποσότητα και μπορεί η αρτηριακή σας πίεση μπορεί να αυξηθεί και να εμφανιστούν αρτηριακοί σπασμοί.
Μπισκότα καλυμμένα με σοκολάτα
Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη μπισκότων και έχουν ένα μειονέκτημα: καλύπτονται με λίπη ζαχαροπλαστικής αντί για σοκολάτα. Εάν τρώτε αυτά τα «σοκολατένια» μπισκότα σε τακτική βάση, είναι πιθανό να πάρετε βάρος. είναι εμπλουτισμένα με τρανς λιπαρά που οδηγούν σε καρδιαγγειακά νοσήματα και πρόωρο θάνατο.
Sponge cake
Το πρώτο πράγμα που θα σας μπερδέψει είναι η διάρκεια ζωής. Αυτά τα προϊόντα όπως τα κέικ και τα καπ κέικ μπορούν να αποθηκευτούν για τουλάχιστον 5 μήνες χωρίς να χαλάσουν. Μια τεράστια δόση λιπών και συντηρητικών μετατρέπει αυτό το γλυκό σε δηλητήριο.
Δείτε επίσης 10 τρόφιμα μακράς διαρκείας ή χωρίς ημερομηνία λήξης