in , , , ,

6 Λόγοι για τους Οποίους ο Κήπος σας Είναι Γεμάτος Ζιζάνια

6 Λόγοι για τους Οποίους ο Κήπος σας Είναι Γεμάτος Ζιζάνια
6 Λόγοι για τους Οποίους ο Κήπος σας Είναι Γεμάτος Ζιζάνια

Τα ζιζάνια είναι ο εφιάλτης κάθε κηπουρού! Μερικές φορές, όσο κι αν προσπαθείτε να απαλλαγείτε, επιστρέφουν! Γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορείτε να κάνετε για να τα καταπολεμήσετε; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα ζιζάνια μπορεί να καταλαμβάνουν τον κήπο σας και μερικοί μπορεί να εκπλήξουν ακόμη και τους πιο έμπειρους κηπουρούς. Πως να Λιπάνετε Κάκτους

6 Λόγοι για τους Οποίους ο Κήπος σας Είναι Γεμάτος Ζιζάνια

Δεν υπάρχουν αρκετά φυτά

Το να μην έχετε αρκετά φυτά στον κήπο σας είναι ο νούμερο 1 λόγος που υπάρχουν τόσα πολλά ζιζάνια καθώς είναι επιθετικά και θα καταλάβουν κάθε διαθέσιμο χώρο. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεστε φυτά που εξαπλώνονται και παρέχουν εδαφοκάλυψη. Θα καταλάβουν το χώρο που διαφορετικά θα προσέλκυε τα ζιζάνια.

Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε ψηλότερα φυτά που θα προσφέρουν σκιά και μια πινελιά στυλ, και θάμνους και δέντρα για ανώτερο στρώμα. Κάθε ένα από αυτά τα στρώματα βοηθά να κρατηθούν μακριά τα ζιζάνια και δίνουν στον κήπο σας μια πλούσια εμφάνιση.

Πάρα πολύς χώρος

Ένας άλλος λόγος είναι η φύτευση νέων φυτών σε πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Μερικά φυτά θα αναπτυχθούν προς τα έξω στο ριζικό τους σύστημα και αυτά βοηθούν στην αποτροπή των ζιζανίων. Άλλα φυτά απλώνονται πάνω από το έδαφος και σύντομα θα συναντηθούν με τα διπλανά.

Τα Aster και Joe Pye είναι κατάλληλα παραδείγματα φυτών που θα βοηθήσουν στην παροχή κάλυψης που κρατά μακριά τα ζιζάνια. Φυτέψτε τα περίπου 20 εκατοστά το ένα από το άλλο και σύντομα θα αρχίσουν να απλώνονται και να κάνουν τη δουλειά που θέλετε να κάνουν.

Ψάξτε λίγο στο Διαδίκτυο για την ιδανική απόσταση μεταξύ των νέων φυτών σας και μπορεί να σας φανεί χρήσιμο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Πώς να Γίνει το Αλεξανδρινό Ξανά Κόκκινο

Πάρα πολλά σάπια φύλλα ως υλικό εδαφοκάλυψης

Τα σάπια φύλλα ως υλικό εδαφοκάλυψης είναι εξαιρετικό για τα φυτά σας, αλλά να θυμάστε ότι και τα ζιζάνια είναι φυτά οπότε τα ενθαρρύνει να αναπτυχθούν παντού. Τα σάπια φύλλα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ και προσεκτικά.

Πάρα πολύ πότισμα και λίπασμα

Το πολύ νερό θα ενθαρρύνει τα ζιζάνια ξυπνώντας τις λανθάνουσες ρίζες τους και το πολύ λίπασμα θα προσθέσει επίσης στο πρόβλημα. Να είστε προσεκτικοί να ποτίζετε με κανονικό ρυθμό και όχι περισσότερο και να χρησιμοποιείτε λίπασμα όπου πρέπει να λιπάνετε νέα φυτά και τα ζιζάνια να περιμένουν να βγουν.

Λαθεμένο βγάλσιμο ζιζανίων

Τι συμβαίνει όταν τραβάτε ένα ζιζάνιο από το έδαφος; Δημιουργεί κατάλληλη τρύπα για να πέσουν οι σπόροι και να βλαστήσουν! Είναι δύσκολο να το καταλάβετε γιατί πολλά ζιζάνια έχουν εξαιρετικά λεπτούς σπόρους που μπορεί να τους δείτε καν.

Μπορείτε να σκάψετε βαθιά για να βγάλετε το ζιζάνιο και τους σπόρους του ή να κόψετε το φυτό ώστε να μην μπορεί να σπαρθεί. Το δεύτερο θα πρέπει να εκτελείται επανειλημμένα.

Κακή καταπολέμηση ζιζανίων

Πολλοί κηπουροί χρησιμοποιούν γεωύφασμα αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι. Ενώ λειτουργεί για ορισμένα ζιζάνια, άλλα είναι εκπληκτικά επίμονα.

Επίσης, ο άνεμος μπορεί να προκαλέσει ένα κενό μεταξύ του υφάσματος και του εδάφους, το οποίο είναι πιο ζεστό από το κανονικό θα ενθαρρύνει τη βλάστηση. Το αποτέλεσμα είναι ένα καλυμμένο κομμάτι εδάφους με πολλά ζιζάνια από κάτω που εμποδίζουν τα φυτά για τα οποία έχετε κόψει τα ανοίγματα. Χρησιμοποιήστε έναν εκριζωτή ζιζανίων, κάντε τακτικές επιθεωρήσεις στον κήπο σας και δεν θα χρειαστείτε ένα άβολο γεωύφασμα που είναι δύσκολο στη χρήση.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Προετοιμάστε τον Κήπο σας για τον Χειμώνα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.6 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Επιβλαβή τρόφιμα και ποσότητες: 9 Καθημερινά Τρόφιμα που Κρύβουν Δυσάρεστες Εκπλήξεις

Επιβλαβή τρόφιμα και ποσότητες: 9 Καθημερινά Τρόφιμα που Κρύβουν Δυσάρεστες Εκπλήξεις

αντιμετώπιση άγχους,αντιμετώπιση πόνου,συμβουλές υγείας,υγεία,κόλπα,

Αντιμετώπιση του Άγχους Χωρίς Φάρμακα “παίζοντας” με το Σώμα σας: 8 Κόλπα για να Απαλλαγείτε από το Άγχος και τον Πόνο Εύκολα