in , ,

Προετοιμάστε τον Κήπο σας για τον Χειμώνα

Ο χειμώνας μπορεί να έρχεται καθώς τα χρυσά-καφέ φύλλα καλύπτουν το εύφορο έδαφος του κήπου σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η δουλειά σας ολοκληρώθηκε. Σε τελική ανάλυση, η Άνοιξη θα έρθει και πάλι, όπως και ο χρόνος για σπορά. Όταν συμβεί αυτό, θέλετε να ξεκινήσετε τη φύτευση όσο πιο γρήγορα μπορείτε για να έχετε τη μέγιστη απόδοση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να προετοιμάσετε τον κήπο σας για τον Χειμώνα, ώστε να είστε έτοιμοι να αρχίσετε να απολαμβάνετε νόστιμα βότανα, φρούτα και λαχανικά μόλις ο καιρός το επιτρέψει πάλι.

Αφαιρέστε και αποθηκεύστε τα στηρίγματα

Μερικά από τα πρώτα πράγματα που πιθανότατα πρόκειται να φυτέψετε θα βασίζονται σε ένα σταθερό σύστημα υποστήριξης. Οπότε καθαρίστε και αποθηκεύστε τα στηρίγματα ώστε να μπορούν να διατηρηθούν στην καλύτερη κατάσταση.

thegirlthefigfarmproject.wordpress.com

Απλώστε τα πεσμένα φύλλα

Τα πεσμένα φύλλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και συνεπώς μια πολύτιμη προσθήκη στην ποιότητα του χώματός σας. Κομποστοποιήστε τα απλώνοντάς τα ομοιόμορφα στον κήπο σας ή προσθέστε τα σε κάδο κομποστοποίησης.

woohome

Καθαρίστε και αποθηκεύστε τις γλαστρες

Δεν θέλετε να τους αφήσετε να φουσκώσουν και να διακινδυνεύσουν να προκαλέσουν ασθένεια στα φυτά σας.

laidbackgardener.blog

Αναζωογονήστε τα παρτέρια σας

Αφού μαζέψατε τα πάντα, τα φυτά πήραν αναπόφευκτα κάποια θρεπτικά συστατικά από το χώμα καθώς αναπτύσσονταν. Απλώστε το χώμα μαζί με τυχόν υπόλοιπο κομπόστ ώστε τα παρτέρια σας να έχουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία όταν ξεκινήσετε τις ανοιξιάτικες φυτεύσεις.

learn.eartheasy.com

Κλείστε εντελώς τις εξωτερικές βρύσες και μαζέψτε τα λάστιχα

Είναι καλή ιδέα να κλείσετε την εξωτερική παροχή νερού γιατί ένας πολύ κρύος Χειμώνας μπορεί να παγώσει και να φράξει τους σωλήνες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
woohome

Τοποθετήστε αχυρόστρωμα στον κήπο σας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ριζικές καλλιέργειες που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στον παγετό, τοποθετήστε αχυρόστρωμα για να τις προστατεύσετε από την καταστροφή κατά τη διάρκεια παρατεταμένου κρύου Χειμώνα.

woohome

Φέρτε εύθραυστα φυτά στο εσωτερικό

Τα φυτά, τα λουλούδια και τα βότανα, όπως ο κολέος και ο ιβίσκος, φυλάσσονται καλύτερα μέσα στο σπίτι εάν θέλετε να επιβιώσουν. Πριν το κάνετε αυτό, καθαρίστε τα φυτά με εντομοκτόνο σαπούνι για να αποφύγετε την εμφάνιση ανεπιθύμητων παρασίτων.

woohome

Αποθηκεύστε τα εργαλεία σας

Αν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία κήπου κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, αποθηκεύστε τα και ξεφορτωθείτε οτιδήποτε άχρηστο όπως πλαστικά πιατάκια και παλιές γλάστρες, ώστε η αποθήκη να περιέχει μόνο τα πράγματα που χρειάζεστε.

flickr.com

Φυτέψτε τα πολυετή

Φύτεμα? Το Χειμώνα? Εφόσον δεν ξεχάσετε να καλύψετε το χώμα για θερμομόνωση, φυτέψτε βολβούς στο έδαφος πριν από το Χειμώνα, ώστε να ανθίσουν νωρίς την Άνοιξη, φυτά όπως τουλίπες και κρίνοι, παρέχοντας στον κήπο σας ένα θαυμαστό χρώμα.

woohome

Εξαγάγετε τους βολβούς

Κόψτε το φυτό λίγα εκατοστά πάνω από το έδαφος. Στη συνέχεια, σκάψτε για να αφαιρέσετε προσεκτικά το βολβό από το χώμα, αφήστε το να στεγνώσει και τοποθετήστε το σε μια πλαστική σακούλα με πριονίδι και μερικές τρύπες.

woohome

Αφαιρέστε τα ζιζάνια

Δυστυχώς για εσάς και τον κήπο σας, τα ζιζάνια μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά. Βγάλτε τα τώρα μαζί με τις ρίζες, έτσι ώστε να μην είναι τα πρώτα πράγματα που εμφανίζονται στον κήπο σας την Άνοιξη.

woohome

Κάντε κομπόστ τα καλοκαιρινά φυτά

Δεν θα επιβιώσουν το χειμώνα και δεν μπορείτε να τα φέρετε μέσα, οπότε τι μπορείτε να κάνετε; Απλά κομποστοποιήστε τα έτσι ώστε να μην χαθεί τίποτα.

woohome

Προστατέψτε τα νέα πολυετή φυτά

Μαζί με τα δέντρα και τους θάμνους, τα πολυετή φυτά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραμείνουν στο κρύο. Τα νεαρά φυτά είναι ευάλωτα, οπότε προστατέψτε τα με ό, τι μπορείτε. Ιδανικά ένα αντιπαγετικό πανί-κάλυμμα ώστε να προστατεύονται από το χιόνι και τους δυνατούς χειμερινούς ανέμους.

woohome

Φτιάξτε ένα χώρο κομποστοποίησης

Το κομπόστ είναι το μοναδικό φυσικό λίπασμα. Μην θέτετε σε κίνδυνο την ποιότητα του κήπου σας αγοράζοντας χημικά λιπάσματα. Φτιάξτε ένα χώρο κομποστοποίησης ώστε να έχετε ό, τι χρειάζεστε για να θρέψετε τα φυτά σας κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

woohome

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Χυμοί Πλούσιοι σε Βιταμίνες που Πρέπει να Δοκιμάσετε

μυστικά ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Κάντο όπως η Κλεοπάτρα: 5 Μυστικά Ομορφιάς από την Αρχαία Αίγυπτο που Αξίζει να τα Δοκιμάσετε