in , , ,

Κάντο όπως η Κλεοπάτρα: 5 Μυστικά Ομορφιάς από την Αρχαία Αίγυπτο που Αξίζει να τα Δοκιμάσετε

μυστικά ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,
5 Μυστικά Ομορφιάς από την Αρχαία Αίγυπτο που Αξίζει να τα Δοκιμάσετε

Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι φρόντιζαν καλά την εμφάνισή τους, μπορεί να μας εκπλήξει πως μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε μερικές από τις πρακτικές ομορφιάς τους. 9 Μυστικά Ομορφιάς από τις Χώρες με τις πιο Όμορφες Γυναίκες στον Κόσμο

Επιλέξτε μακιγιάζ με βάση το λάδι.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εφάρμοζαν μακιγιάζ για να στολίζουν τα μάτια και να τα προστατεύουν από τον ήλιο. Χρησιμοποίησαν σκιές ματιών από μαλαχίτη σε σκόνη αναμεμειγμένο με φυτικά έλαια και πολλές εταιρείες πλέον παράγουν προϊόντα που έχουν βάση το λάδι. Επειδή έχει ισχυρές ενυδατικές ιδιότητες, το μακιγιάζ με βάση το λάδι μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να επιτύχετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Περιποιηθείτε το δέρμα σας με γάλα και μέλι.

© Kim Gorga / Unsplash, © Art Rachen / Unsplash, © Rido / Shutterstock.com

Η Κλεοπάτρα, η θρυλική Βασίλισσα του Νείλου, χρησιμοποίησε γάλα και μέλι για να διατηρήσει το δέρμα της νεανικό. Η συμπερίληψη αυτών των εύκολα οικονομικά συστατικών στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε άψογη επιδερμίδα. Το μέλι έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορεί να σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά την ακμή και το γάλα μπορεί να ενυδατώσει και να καταπραΰνει αποτελεσματικά το δέρμα σας.

Δείτε ακόμη 7 Μυστικά Ομορφιάς των Ινδονήσιων Γυναικών για να Επιβραδύνετε τη Γήρανση

Χρησιμοποιήστε χέννα για να καταπολεμήσετε την πιτυρίδα.

© Parkin Srihawong / Shutterstock.com, © Pixel-Shot / Shutterstock.com

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν χέννα στα μαλλιά τους και αυτή η φυσική βαφή μαλλιών έχει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία. Επειδή έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες, η χέννα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα και να αποτρέψετε την τριχόπτωση. Μπορεί επίσης να διατηρήσει τα μαλλιά σας απαλά και λαμπερά και να αποτρέψει το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών.

Κάντε ένα μπάνιο με άρωμα αντί να χρησιμοποιείτε αποσμητικό.

© No Revisions / Unsplash, © Prostock-studio / Shutterstock.com

Αν και οι διαφημίσεις προσπαθούν να μας πείσουν ότι η χρήση αποσμητικού σε καθημερινή βάση θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τη δυσάρεστη οσμή του σώματος, κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει στην πραγματικότητα να μυρίζουν ακόμη περισσότερο οι μασχάλες μας. Επειδή τα περισσότερα αντιιδρωτικά σκοτώνουν τα βακτήρια στις μασχάλες, προκαλεί τον πολλαπλασιασμό άλλων βακτηρίων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια ακόμη πιο έντονη μυρωδιά. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έκαναν αρωματικό λούσιμο για να αποφύγουν τη δυσάρεστη οσμή του σώματος και επειδή το μπάνιο δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, ίσως αξίζει να το κάνετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιήστε έλαια για την καταπολέμηση των ρυτίδων.

© BLACKDAY / Shutterstock.com

Τα έλαια έχουν ισχυρές ενυδατικές ιδιότητες και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τα χρησιμοποιούσαν για να διατηρήσουν το δέρμα τους νεανικό και να αποτρέψουν τις ρυτίδες. Ακόμα κι αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, το να κάνετε την ενυδάτωση μέρος του προγράμματος περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε καλύτερα. Πολλά φυσικά έλαια, όπως το λάδι καρύδας, μπορούν να ενυδατώσουν το ζαρωμένο δέρμα και να αποτρέψουν την πρόωρη γήρανση.

Δείτε επίσης 9 Κορεατικά Μυστικά Ομορφιάς για Υγιές και Λαμπερό Δέρμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.9 / 5. Αξιολογήσεις: 9

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Προετοιμάστε τον Κήπο σας για τον Χειμώνα

Μικρά προβλήματα Μεγάλες λύσεις: 6 Έξυπνα Κόλπα για Ευκολότερη Καθημερινότητα