in , ,

Πώς να Γίνει το Αλεξανδρινό Ξανά Κόκκινο

συμβουλές για κόκκινο αλεξανδρινό,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,Χριστούγεννα
Πώς να Γίνει το Αλεξανδρινό Ξανά Κόκκινο

Αν και τα αλεξανδρινά κυκλοφορούν σε πολλές ποικιλίες με διαφορετικά χρώματα, το κόκκινο ξεχωρίζει περισσότερο! Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το φυτό θα έχει αυτή τη φλογερή κόκκινη απόχρωση κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο, υπάρχουν μερικές συμβουλές κηπουρικής για να τα καταφέρετε. Υγιή φυτά: 6 συμβουλές γεωπόνων για όμορφα και γεμάτα ζωντάνια φυτά που διαρκούν για περισσότερο καιρό

123rf/pundapanda

Τι κάνει το αλεξανδρινό κόκκινο

Shutterstock/Pixel-Shot

Σε αντίθεση με άλλα φυτά που χρειάζονται πολλές ώρες ηλιακού φωτός και μια μεγάλη μέρα για να αποκτήσουν φωτεινά χρώματα στα φύλλα και τα άνθη τους, τα αλεξανδρινά είναι έντονα φωτοπεριοδικά, που σημαίνει ότι χρειάζονται μεγάλες και καθημερινές σκοτεινές περιόδους για να ανθίσουν τα μπουμπούκια και να αποκτήσουν κόκκινο χρώμα τα άνω φύλλα.

Το πιο σημαντικό μυστικό για να κάνετε το αλεξανδρινό κόκκινο

Το φυτόχρωμα, μια φυτική χρωστική ουσία στο αλεξανδρινό, επηρεάζεται έντονα από το πόσο καιρό εκτίθεται στο σκοτάδι και παίζει ζωτικό ρόλο στο να κάνει το φυτό κόκκινο. Με απλά λόγια, οι σύντομες μέρες και οι μεγάλες σκοτεινές νύχτες του φθινοπώρου και του χειμώνα προκαλούν ερυθρότητα στο φυτό. Για να κάνετε τα αλεξανδρινά σας πολύ κόκκινα – πρέπει να τους προσφέρετε μεγαλύτερη διάρκεια σκοταδιού αντί φωτός.

Πώς να κάνετε ένα αλεξανδρινό να γίνει κόκκινο

123rf/lyulka12

Δείτε ακόμη 12 Φυτά που μεγαλώνουν στο νερό & θα σε εκπλήξουν!

Η ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ – Κρατήστε το αλεξανδρινό στο σκοτάδι

Το φυτό απαιτεί επαρκή μερικό ήλιο, φιλτραρισμένο φως ή έντονο έμμεσο φυσικό φως την ημέρα και απόλυτο σκοτάδι κάθε βράδυ. Ρίξτε μια ματιά σε μερικά κρίσιμα σημεία:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Κρατήστε το αλεξανδρινό σε απόλυτο σκοτάδι για 12-16 ώρες, ακολουθούμενο από 6-8 ώρες μερικού ή έμμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα, κρατώντας το στο πιο φωτεινό παράθυρο. Κάντε αυτό για 6-8 εβδομάδες για να πάρει αυτή την κόκκινη απόχρωση.
  • Θυμηθείτε ότι οποιαδήποτε μορφή φωτός μπορεί να διακόψει τη διαδικασία του να γίνει ξανά κόκκινο. Πρέπει να είναι σε απόλυτο σκοτάδι.
  • Σε μόλις 4 εβδομάδες, τα μικρά φύλλα θα αλλάξουν χρώμα και θα γίνουν κόκκινα. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να το σταματήσετε και αν θέλετε καλύτερο χρώμα, να συνεχίσετε αυτή τη ρουτίνα σκότους μέχρι το φυτό να γίνει εντελώς κόκκινο τις επόμενες 2-4 εβδομάδες.
  • Για αυτό, μπορείτε να κρατήσετε το φυτό σε ένα σκοτεινό ντουλάπι ή να το σκεπάσετε με ένα μεγάλο χαρτόκουτο κάθε βράδυ.

Το πότισμα είναι κρίσιμο

Αυτή τη στιγμή, μην αφήνετε το χώμα να στεγνώσει τελείως για μεγάλο χρονικό διάστημα, διαφορετικά τα κόκκινα φύλλα που εμφανίζονται μπορεί να πέσουν. Πρέπει να διατηρήσετε το χώμα ελαφρώς υγρό για να βοηθήσετε το φυτό να πάρει αυτό το κόκκινο χρώμα, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε να διατηρείτε το χώμα συνεχώς υγρό. Για να γνωρίζετε πότε χρειάζεται πότισμα, βάλτε το δείκτη σας στο χώμα για να νιώσετε την υγρασία ή τοποθετήστε έναν μετρητή υγρασίας.

Προσφορά λίγης υγρασίας

Ο εσωτερικός αέρας είναι ξηρός τους χειμώνες και γίνεται πιο ξηρός όταν ενεργοποιείτε τις συσκευές θέρμανσης. Αυτός ο ξηρός αέρας μπορεί να μειώσει τη μακροζωία των κόκκινων φύλλων του αλεξανδρινού, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αυξηθεί η σχετική υγρασία. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι:

  • Κρατήστε ένα μπολ με νερό στο ντουλάπι με το φυτό.
  • Ομαδοποιήστε το αλεξανδρινό σας με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.
  • Τοποθετήστε την γλάστρα του σε ένα πιατάκι γεμάτο με βότσαλα και νερό.

Βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού είναι κάτω από τα βότσαλα, έτσι ώστε η βάση της γλάστρας να μην αγγίζει το νερό και οι ρίζες του να μην βραχούν.

Λιπαίνετέ τα μόνο μία φορά κατά την έναρξη της διαδικασίας

Λιπάνετε το φυτό χρησιμοποιώντας ένα μείγμα 15-16-17 ή 20-10-20, αραιωμένο στο 1/4 ή 1/2 της δύναμής του, μόλις μία ή δύο φορές πριν αρχίσετε να το βάζετε στο σκοτάδι. Αυτό θα δώσει την απαραίτητη ώθηση για να αναπτυχθεί το φυτό στην καλύτερη υγεία και το χρώμα του.

Διατηρήστε σταθερή θερμοκρασία

Το φυτό είναι ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες επειδή είναι εγγενές στο Μεξικό, επομένως βεβαιωθείτε ότι δεν εκτίθεται σε κρύα ρεύματα ή ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. Για να αλλάξετε το χρώμα του, διατηρήστε μια ελάχιστη θερμοκρασία γύρω στους 15-22 C κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.

123rf/belchonock

Επαγγελματική συμβουλή: Επιλέξτε «Sonora» και «Red Elegance» αν θέλετε το καλύτερο κόκκινο χρώμα.

Δείτε επίσης 16 Παχύφυτα που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στην Άμμο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός οσμών σε μαξιλάρια καναπέ,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Μαξιλάρια Καναπέ που Μυρίζουν Άσχημα

τάσεις διακόσμησης 2022,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

5 Τάσεις Διακόσμησης που θα Εξαφανιστούν το 2022 και 6 που θα Δείτε Παντού