in , ,

16 Παχύφυτα που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στην Άμμο

καλλιέργεια παχύφυτων στην άμμο,συμβουλές για παχύφυτα,χρήσιμα
16 Παχύφυτα που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στην Άμμο

Το καλύτερο πράγμα στην καλλιέργεια παχύφυτων είναι ότι είναι εύκολα και δεν απαιτούν πολλή προσοχή. Υπάρχουν μερικά παχύφυτα που μπορείτε να καλλιεργήσετε στην άμμο, τα οποία σας γλιτώνουν από την ταλαιπωρία της επιλογής του σωστού τύπου χώματος!

Τα 12 Καλύτερα Παχύφυτα για Αρχάριους

Μπορούν τα παχύφυτα να αναπτυχθούν στην άμμο;

Η ευθεία απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ναι, αρκεί να χρησιμοποιείτε χοντρή άμμο. Αν θέλετε τα παχύφυτά σας να ευδοκιμούν τότε θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε λίγη οργανική ύλη στην άμμο.

Νυχάκι

Γνωστό και ως φυτά του ήλιου ή ροδοβρύα, εχει λουλούδια που μοιάζουν με τριαντάφυλλα από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτό το παχύφυτο στην άμμο κάτω από τον ήλιο.

16 Παχύφυτα που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στην Άμμο

Αειζωοειδή

Αυτό το όμορφο παχύφυτο έχει μεσοπράσινα φύλλα και κόκκινα μωβ, άνθη που μοιάζουν με μαργαρίτες. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε πυκνή άμμο που στραγγίζει γρήγορα με πλήρη έκθεση στον ήλιο.

Σέδο

Αυτό το ανθεκτικό στην ξηρασία παχύφυτο ανθίζει το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Αναπτύσσεται σε αμμώδες έδαφος είτε σε ήλιο είτε σε μερική σκιά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ευφορβία η μυρσινίτης

Αυτό το πολυετές παχύφυτο ανθεκτικό στην ξηρασία έχει μπλε-πράσινο φύλλωμα και κίτρινα άνθη την άνοιξη. Αναπτύσσεται καλά σε αμμώδες έδαφος.

Αγκάθι του Χριστού

Αυτός ο ανθεκτικός στην ξηρασία αγκαθωτός θάμνος έχει παχύφυτους μίσχους, λαμπερό πράσινο δερματώδες φύλλωμα και πορτοκαλί, κόκκινα, κίτρινα ή ροζ άνθη από την άνοιξη μέχρι το χειμώνα. Ευδοκιμεί σε πυκνή άμμο.

Αειθαλές ελαιόπρινο (Inkberry)

Με παχύφυτους μίσχους, σκούρο πράσινο σαρκώδες φύλλωμα, λευκά άνθη και μικρά βατόμουρα, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα παχύφυτα που μπορείτε να καλλιεργήσετε στην άμμο.

Αλόη

Η αλόη είναι ανθεκτική στην ξηρασία και γενικά αναπτύσσεται καλά σε φτωχή σε θρεπτικά συστατικά άμμο που αποστραγγίζει καλά. Τα περισσότερα είδη αλόης σχηματίζουν μια ροζέτα από παχιά σαρκώδη πράσινα φύλλα και σωληνοειδή άνθη.

Αθάνατος

Ένα γοητευτικό παχύφυτο, φαίνεται αρκετά ελκυστικό με αγκαθωτά γαλαζοπράσινα φύλλα. Επίσης ευδοκιμεί καλά σε ένα αμμώδες έδαφος με έλλειψη θρεπτικών συστατικών, με καλή αποστράγγιση.

Δείτε ακόμη Υδροπονική Καλλιέργεια – Πώς να Φτιάξετε μια Υδροπονική Γλάστρα για Παχύφυτα

Βυζαντινός στάχυς

Ευδοκιμεί στην άμμο, αρκεί να το θρέφετε περιστασιακά με ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό έχει πολύ ήλιο.

Καλαγχόη η ντελαγκοένσις

Το καλύτερο πράγμα για την καλλιέργεια αυτού του φυτού στην άμμο είναι ότι μπορείτε να το διατηρήσετε σε τραπεζάκια! Αντέχει στην παραμέληση και φαίνεται εντυπωσιακό!

Αράντο

Επίσης διάσημο ως το φυτό αλιγάτορα, φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό με φυτάρια κατά μήκος των άκρων των φύλλων του. Καλλιεργήστε το σε μια γλάστρα με άμμο και λίγη οργανική ύλη.

Αυτιά Γαϊδάρου

Τα φύλλα που μοιάζουν με αυτιά γαϊδάρου ενώ ευδοκιμούν στην άμμο. Διατηρήστε το σε θέση που έχει άφθονο έντονο φως.

Λίθωψ

Μοιάζει πολύ με πολύχρωμα βότσαλα και θα φαίνονται πιο ελκυστικά σε μια γλάστρα γεμάτη άμμο. Για καλύτερες αποχρώσεις, κρατήστε τα στον ήλιο.

Μολυβόδεντρο

Το λεπτό φύλλωμα του φυτού που μοιάζει με μολύβι θα αποκτήσει μια πορτοκαλί και κόκκινη απόχρωση όταν μεγαλώσει σε άμμο με λίγη οργανική ύλη σε πλήρη έκθεση στον ήλιο!

Εχινόκακτος γκρουσόνι

Αυτός ο συμπαγής κάκτος όχι μόνο φαίνεται υπέροχος, αλλά μπορείτε να το καλλιεργήσετε εύκολα στην άμμο.

Οπουντία

Με τα λαγουδίσια αυτιά του σαν φύλλωμα, το φυτό όχι μόνο τραβάει τα βλέμματα αλλά είναι επίσης πολύ εύκολο να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί στην άμμο.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Μοναδικά Παχύφυτα Μέδουσες που θα Μετατρέψουν τον Κήπο σας σε Ενυδρείο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κορεάτικα μυστικά φροντίδας προσώπου,συμβουλές φροντίδας προσώπου,φροντίδα προσώπου,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

7 Κορεάτικα Μυστικά Φροντίδας Προσώπου για Πολυάσχολες Γυναίκες

σιδέρωμα ρούχων χωρίς σίδερο,συμβουλές για ρούχα,κόλπα για ρούχα,χρήσιμα

9 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τις Ζαρες στα Ρούχα Χωρίς Σίδερο