in , , ,

10 Τρόφιμα που Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό

επιβλαβή τρόφιμα,διατροφή,συμβουλές διατροφής
επιβλαβή τρόφιμα,διατροφή,συμβουλές διατροφής

Η ποικιλία των ειδών στο σούπερ μάρκετ μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Ορισμένοι κατασκευαστές βασίζονται σε ελκυστικές συσκευασίες, άλλοι διαβεβαιώνουν ότι έχουν την πιο αγνή σύνθεση. Υπάρχουν μερικά τρόφιμα που είναι καλύτερα να μείνουν στο ράφι αφού κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Αντ’ αυτού υπάρχουν οικονομικές εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να σας εξοικονομήσουν υγεία, χρήματα, ακόμα και προσωπικό χρόνο. 3 Απλοί Τρόποι για να Ξεχωρίσετε τις ΓΤΟ από τις Βιολογικές Τροφές

Μπαχαρικά σε μύλους

adme

Τα μπαχαρικά στους μύλους είναι βολικά στην καθημερινή ζωή. Αλλά για μια συσκευή που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφού εξαντληθεί το προϊόν. Είναι καλύτερα να επενδύσετε σε ένα γουδί ή ένα μύλο που θα σας κρατήσει περισσότερο από ένα χρόνο. Μπορείτε επίσης να εξοπλίσετε την κουζίνα με ένα μέρος για την αποθήκευση ολόκληρων μπαχαρικών. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην επιλέγετε έτοιμη σκόνης κανέλας, κόλιανδρου ή πιπεριού. Η γεύση και το άρωμα των φρεσκοτριμμένων μπαχαρικών είναι πολύ πιο πλούσια.

Ποικιλία τυριών

© Peachyeung316 / Wikimedia Commons

Μια πιατέλα με ποικιλία τυριών είναι μια εξαιρετική επιλογή συνοδευτικού. Όμως οι επιλογές στο σούπερ μάρκετ αποτελούνταν κυρίως από φθηνά τυριά και κριτσίνια που πρόσθεταν βάρος αλλά όχι γεύση.

Ευτυχώς, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το πιάτο μόνοι σας. Επιλέξετε από 3 έως 5 ποικιλίες τυριού – ώριμα, νεαρά, με μπλε και άσπρη μούχλα. Συμπληρώστε με πίκλες και ελιές. Η ξινή γεύση τους αναδεικνύει με επιτυχία τον πλούτο των τυριών. Η μαρμελάδα ή το μέλι είναι ένα άλλο απαραίτητο συστατικό. Αν δεν ξέρετε ποια μαρμελάδα να διαλέξετε, πάρτε σύκου. Θεωρείται ασυναγώνιστα κλασική.

Ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά

adme

Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι μια πραγματική σωτηρία το χειμώνα. Αυτός ο τύπος συντήρησης διατηρεί όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα. Αν τα φρούτα είναι κατεψυγμένα ώριμα, μπορεί να είναι ακόμα πιο θρεπτικά από τα φρέσκα που έπρεπε να διανύσουν πολύ δρόμο μέχρι το ράφι του καταστήματος.

Έτοιμα τσάγια

adme

Μερικές φορές μόνο ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι δεν αρκεί για απόλυτη ευτυχία. Για παράδειγμα, το ιπποφαές. Σε αυτό παρεμπιπτόντως, η βιταμίνη C είναι 10 φορές περισσότερη από ό, τι σε ένα πορτοκάλι. Φυσικά, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα μείγματα αλλά μπορείτε να αναμίξετε συστατικά που αγοράσατε ξεχωριστά στην αναλογία που χρειάζεστε ή να πειραματιστείτε με διαφορετικά πρόσθετα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Σοκολατένια αυγά

adme

Τα σοκολατένια αυγά δημιουργούν μια ιδιαίτερη διάθεση, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: λόγω της τακτικής κατανάλωσής τους, δεν γινόμαστε πιο υγιείς. Ας αφήσουμε αυτή την απόλαυση για τις γιορτές και στην καθημερινή ζωή ας ακολουθήσουμε τις συστάσεις των γιατρών να καταναλώσουμε μαύρη σοκολάτα υψηλής ποιότητας. Η φαινυλαιθυλαμίνη που περιέχει συμβάλλει στην παραγωγή της ορμόνης της χαράς σεροτονίνης, ώστε να μας παρέχεται καλή διάθεση.

Δείτε ακόμη 7 Τρόφιμα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Μπουν στο Ψυγείο

Παστά ψάρια

© Depositphotos.com

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα ψάρια κάνουν αυτό το προϊόν μια πραγματική υπερτροφή. Το να συμπεριλάβετε τις αγαπημένες σας ποικιλίες ψαριών στο μενού σας είναι μια υγιεινή συνήθεια, αλλά υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις. Έτσι, για παράδειγμα, ψάρια που δεν έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Εάν θέλετε ελαφρά αλατισμένο σολομό, είναι πιο ασφαλές να τον μαγειρέψετε στο σπίτι. Αρχικά, μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα του αλατιού. Δεύτερον, θα είστε σίγουροι για την ποιότητα του πιάτου. Το γεγονός είναι ότι πριν από το αλάτισμα το ψάρι πρέπει να καταψυχθεί. Χρειαζόσαστε χαμηλή θερμοκρασία για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα. Να είστε υπομονετικοί – ορισμένες ποικιλίες ψαριών θα πρέπει να μείνουν έως και 7 ημέρες στην κατάψυξη.

Ξηροί καρποί με τσόφλι

adme

Δεν πρέπει να επιλέγετε αμύγδαλα, κάσιους και φιστίκια αν θέλετε να ευχαριστηθείτε ξηρούς καρπούς. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με ξηρούς καρπούς . Έτσι, για παράδειγμα, τα φιστίκια ανήκουν στην οικογένεια των οσπρίων, ενώ τα φιστίκια, τα αμύγδαλα και τα κάσιους είναι δρύπες. Στην πραγματικότητα, είναι σαρκώδη φρούτα καλυμμένοι με ένα προστατευτικό κέλυφος. Ένα άλλο παράδειγμα δρύπες είναι τα μάνγκο και τα ροδάκινα, μόνο που σε αυτές τις περιπτώσεις τρώμε την σάρκα, όχι τους σπόρους.

Δεν πρέπει να παρασυρθείτε με τα κάσιους και τα αμύγδαλα, μόνο και μόνο επειδή περιέχουν μεγάλη ποσότητα προφλεγμονωδών ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι ήδη πάρα πολλά στη διατροφή μας. Τα καρύδια, οι σπόροι chia και ο λιναρόσπορος θεωρούνται πιο ισορροπημένα σε σύνθεση.

Σαντιγί σε μπουκάλι

© Zety Akhzar / Shutterstock

Στη σύνθεση της έτοιμης σαντιγί σε μπουκάλι, μπορείτε να βρείτε γαλακτωματοποιητές, γεύσεις ακόμα και αέριο γέλιου. Η συνταγή για σπιτική σαντιγί είναι απλή και υγιεινή. Θα χρειαστείτε κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και ένα σύρμα. Επιπλέον, αυτή η επιλογή είναι πολύ πιο προσιτή καθώς το κόστος της σπιτικής είναι 5 φορές μικρότερο από την τιμή του εμπορικού προϊόντος.

Σαλάτα σε σακουλάκι

adme

Η συμπερίληψη φυλλωδών λαχανικών στη διατροφή σας είναι απαραίτητη γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Όμως οι συσκευασμένες σαλάτες σε πλαστικές σακούλες επιβαρύνουν μόνο το πορτοφόλι σας και χάνουν πολύ γρήγορα τη θρεπτική τους αξία.

Είναι καλύτερο και πιο θρεπτικό να αγοράσετε ολόκληρα τα λαχανικά και να φτιάξετε σαλάτες στο σπίτι.

Στιγμιαίο ρόφημα καφέ

adme

Το στιγμιαίο ρόφημα καφέ είναι βολικο για ένα ταξίδι, αλλά δεν πρέπει να το επιλέγετε για άλλες περιστάσεις. Η σύνθεση ενός τέτοιου καφέ συνήθως δεν είναι η επιθυμητή. Το πρώτο συστατικό είναι είτε ζάχαρη είτε σιρόπι γλυκόζης και το φοινικέλαιο είναι σχεδόν πάντα ανάμεσα στα άλλα.

Δείτε επίσης Ποια Τρόφιμα Είναι Καλύτερο να μην Αγοράζετε στο Σούπερ Μάρκετ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

οφέλη χουρμάδων,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας

6 Λόγοι για να Τρώτε Χουρμάδες Κάθε Μέρα

DIY αντικουνουπικά,φυσικά αντικουνουπικά,diy κατασκευές,χρήσιμα

Πώς να Φτιάξετε Σπιτικά Αντικουνουπικά με Γυάλινα Βάζα