Στον σύγχρονο κόσμο η ποικιλία των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ είναι τεράστια. Αλλά μερικές φορές αυτό κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη. Μπορεί να αγοράσετε ένα προϊόν με σύντομη ημερομηνία λήξης ή άγουρα ή άγευστα φρούτα και λαχανικά. Υπάρχουν μερικές συμβουλές για να επιλέξετε 9 φρέσκα και υγιεινά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ. Ποια Τρόφιμα Είναι Καλύτερο να μην Αγοράζετε στο Σούπερ Μάρκετ
Ελιές
Όταν επιλέγετε ελιές, είναι προτιμότερο να επιλέγετε ελιές με κουκούτσια. Μετά την αφαίρεση τους οι ελιές τοποθετούνται σε τουρσί που μπαίνει μέσα και μπορεί να τις κάνει να μοιάζουν με πουρέ. Επιπλέον, αλλοιώνει την γεύση των ελιών.
Σολομός
Όσο και αν ακούγεται περίεργο, το φρέσκο ψάρι δεν πρέπει να έχει έντονη μυρωδιά ψαριού. Αν το αντιληφθείτε αυτό, είναι πιθανό το ψάρι να μην είναι φρέσκο.
Ένα άλλο σημάδι φρεσκάδας είναι το χρώμα. Οι σολομοί ιχθυοκαλλιέργειας έχουν συνήθως ανοιχτό ροζ χρώμα, ενώ τα ελεύθερα ψάρια έχουν συνήθως πιο σκούρες αποχρώσεις. Εάν υπάρχουν γκρι ή καφέ λεκέδες στην επιφάνεια του ψαριού, σημαίνει ότι το ψάρι έχει αποθηκευτεί για αρκετό καιρό ήδη.
Χουρμάδες
Οι φρέσκοι χουρμάδες μπορούν να συρρικνωθούν, αλλά όχι πολύ, ούτε πρέπει να είναι πολύ σκληροί. Οι αποξηραμένοι είναι καλύτεροι όταν φαίνονται σαρκώδη και έχουν ελαφρώς γυαλιστερή φλούδα. Δεν πρέπει να έχουν κρυστάλλους ζάχαρης ή λευκές κηλίδες, καθώς η παρουσία τους δείχνει ότι η φθορά έχει ήδη αρχίσει.
Σκόρδο
Το φρέσκο σκόρδο έχει μια ελαφριά μυρωδιά. Εάν η μυρωδιά είναι πολύ έντονη, είναι πιθανό να είναι παλιό ή να έχει αποθηκευτεί λανθασμένα. Επιπλέον, θα μπορούσε επίσης να είχε αρχίσει να σαπίζει μέσα.
Δείτε ακόμη Πώς να Επιλέξετε Τρόφιμα στο Σούπερ Μάρκετ
Παντζάρι
Όταν αγοράζετε παντζάρια, προτιμήστε αυτά με πράσινα φύλλα, καθώς θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε εύκολα ότι το λαχανικό είναι φρέσκο. Αλλά δεν είναι πάντα δυνατό να βρείτε τέτοια παντζάρια, γι’ αυτό πρέπει να προσέχετε το μέγεθος και τη ρίζα του λαχανικού. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα όχι πολύ μεγάλο παντζάρι χωρίς πολλές τρίχες στην ουρά, διαφορετικά κινδυνεύετε να πάρετε ένα σκληρό, μη γλυκό προϊόν.
Αυγά ορτυκιού
Όταν επιλέγετε αυγά ορτυκιού, πρώτα απ’ όλα ελέγξετε προσεκτικά την κατάσταση του κελύφους: δεν πρέπει να είναι φθαρμένο. Αξίζει να θυμάστε τη διάρκεια ζωής: έως 30 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου και έως 60 ημέρες στο ψυγείο. Εάν η συσκευασία δεν έχει ημερομηνία συσκευασίας, μπορείτε να αναγνωρίσετε τη φρεσκάδα των αυγών από το βάρος τους. Ένα φρέσκο αυγό θα ζυγίζει 10 -12 γρ.. Εάν ένα αυγό είναι ελαφρώς μικρότερο, σημαίνει ότι τα αυγά ορτυκιού (όπως και άλλοι τύποι αυγών) έχουν ήδη αρχίσει να ξεραίνονται.
Αβοκάντο
Τυχόν έντονες κηλίδες που διαφέρουν από το κύριο χρώμα δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το φρούτο. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε αυτά με σκούρα σημάδια στη φλούδα, καθώς αυτό είναι συχνά σημάδι ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία σήψης. Μπορείτε επίσης να ασκήσετε πίεση στην περιοχή δίπλα στο κοτσάνι – αν μπορείτε να το τρυπήσετε με το δάχτυλό σας, το φρούτο είναι πιθανό να είναι υπερώριμο.
Ρόδι
Δώστε προσοχή στα εξής: το σχήμα του καρπού δεν πρέπει να είναι ένας ιδανικός κύκλος αλλά να έχει γωνίες, καθώς η απαλότητα και η σφριγηλότητα της φλούδας είναι επίσης δείκτες ωρίμανσης.
Λεμόνια
Πρώτα από όλα, ένα καλό λεμόνι μπορεί να αναγνωριστεί από το βάρος του και το πάχος της φλούδας του. Λεπτή φλούδα και μίνι γραμμές προς τα έξω γύρω από το κοτσάνι είναι σημάδι ενός λεμονιού με υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα.
Δείτε επίσης 10 Συμβουλές για να Αποφύγετε τα Διαφημιστικά Κόλπα στο Σούπερ Μάρκετ