in , ,

Γήρανση Δέρματος: 6 Αθώες Συνήθειες που Γέρνουν Γρηγορότερα το Δέρμα

γήρανση δέρματος,λόγοι γήρανση δέρματος,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
γήρανση δέρματος,λόγοι γήρανση δέρματος,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Γήρανση Δέρματος: Μπορεί να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε ακριβές ενυδατικές κρέμες και να ακολουθείτε αυστηρά μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, αλλά υπάρχουν μερικές φαινομενικά αθώες καθημερινές ενέργειες που μπορεί στην πραγματικότητα να σαμποτάρουν όλες τις προσπάθειές σας.

Αν και μερικές από αυτές τις συνήθειες μπορεί να μην είναι εύκολο να τις κόψετε, θα είναι σίγουρα μια επιλογή για την οποία θα σας ευχαριστεί το δέρμα σας. Υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες που μπορεί να σας εμποδίζουν να αποκτήσετε μια λεία και νεανική επιδερμίδα. 10 Απροσδόκητα Σημάδια Γήρανσης που Φανερώνουν την Ηλικία σας πριν από Οποιαδήποτε Ρυτίδα

Πίνετε πολύ καφέ φίλτρου.

© Unsplash.com

Γήρανση Δέρματος: Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να φανταστούμε μια μέρα χωρίς ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ φίλτρου, αλλά το να το απολαμβάνετε πολύ συχνά μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται γερασμένο. Επειδή ο καφές είναι διουρητικός, αφυδατώνει ελαφρώς το σώμα, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει το δέρμα, κάνοντάς το να φαίνεται θαμπό και ρυτιδωμένο. Εάν δεν αντέχετε τη σκέψη να αντιμετωπίσετε τη μέρα χωρίς καφέ, επιλέξτε στιγμιαίο καφέ. Περιέχει λιγότερη καφεΐνη και μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή για όσους προσπαθούν να μειώσουν την πρόσληψη καφεΐνης.

Τρίβετε συχνά τα μάτια σας.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Γήρανση Δέρματος: Το τρίψιμο των ματιών σας μπορεί να σας προσφέρει προσωρινή ανακούφιση αφού περάσετε ώρες στο γραφείο, αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί να ερεθίσει τα μάτια και να στεγνώσει το δέρμα γύρω τους. Επειδή το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο, το τρίψιμο μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από την επιφάνειά του, οδηγώντας σε μαύρους κύκλους. Το συνεχές τρίψιμο των ματιών μπορεί επίσης να χαλαρώσει το δέρμα γύρω από τα μάτια και να τεντώσει τον ιστό, με αποτέλεσμα τα πόδια της χήνας που είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε.

Κοιμάστε μπρούμυτα.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Όλοι έχουν τις αγαπημένες στάσεις ύπνου που νιώθουν άνετα και βοηθούν να κοιμηθείτε γρήγορα αλλά μερικές από αυτές μπορούν πραγματικά να συμβάλουν στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Όταν κοιμάστε μπρούμυτα, το πρόσωπο πιέζεται πάνω στο μαξιλάρι, με αποτέλεσμα το δέρμα να σχηματίζει κάθετες ρυτίδες. Και αφού αυτό συμβαίνει κάθε βράδυ, αυτές οι ρυτίδες ενισχύονται επανειλημμένα και μπορεί τελικά να γίνουν μόνιμες.

Δείτε ακόμη Πώς να Εντοπίσετε και να Αποτρέψετε τα Πρώτα Σημάδια Γήρανσης

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιείτε μακιγιάζ για αντηλιακό.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Αν και πολλά προϊόντα μακιγιάζ περιέχουν SPF, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα καλής ποιότητας αντηλιακό. Οι επιβλαβείς ακτίνες UV είναι υπεύθυνες για το 80% των σημαδιών γήρανσης του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων και της υπερμελάγχρωσης. Η χρήση αντηλιακού σε καθημερινή βάση έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει αποτελεσματικά τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος και διατηρεί το πρόσωπο χωρίς ρυτίδες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Χρησιμοποιείτε μπάρες σαπουνιού.

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Οι μπάρες σαπουνιού περιέχουν συχνά συστατικά που διαταράσσουν τα επίπεδα pH του δέρματος, με αποτέλεσμα να χάνει τα φυσικά του έλαια και να φαίνεται ξηρό και ρυτιδωμένο. Επιλέξτε ένα απαλό καθαριστικό με ήπια συστατικά, σχεδιασμένο ειδικά για τον τύπο του δέρματός σας.

Γλείφετε τα χείλη σας.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Το να γλείφετε τα χείλη σας μπορεί προσωρινά να σας ανακουφίσει, αλλά μακροπρόθεσμα, θα προκαλέσει το ευαίσθητο δέρμα στα χείλη σας να σκάσει και να αφυδατωθεί. Το σάλιο περιέχει ένζυμα που μπορούν πραγματικά να στεγνώσουν τα χείλη και να καταστρέψουν τον προστατευτικό φραγμό του καθώς εξατμίζεται. Για να κόψετε τη συνήθεια να γλείφετε τα χείλη σας, να έχετε πάντα το αγαπημένο σας lip balm στην τσάντα σας ή στο κομοδίνο σας.

Δείτε επίσης 12 Συμβουλές από Νευροβιολόγους για Επιβράδυνση της Γήρανσης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

επιλογή φρέσκων τροφίμων,σούπερ μάρκετ,συμβουλές για τρόφιμα,χρήσιμα

Πως να Επιλέξετε 9 Φρέσκα και Υγιεινά Προϊόντα στο Σούπερ Μάρκετ

τζάκια με τούβλα,ιδέες για τζάκια με τούβλα,διακόσμηση σπιτιού,ιδεές διακόσμησης σπιτιού

35 Ιδέες για Τζάκια με Τούβλα