in , ,

Πώς να Εντοπίσετε και να Αποτρέψετε τα Πρώτα Σημάδια Γήρανσης

εντοπισμός πρώτων σημαδιών γήρανσης,αποτροπή πρώτων σημαδιών γήρανσης,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
Πώς να Εντοπίσετε και να Αποτρέψετε τα Πρώτα Σημάδια Γήρανσης

Ίσως πιστεύετε ότι η γήρανση αφορά κυρίως τις ρυτίδες ή την επιδείνωση της όρασης. Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμη σημάδι που μπορεί να αποκαλύψει τη γήρανση, και το καλύτερο από όλα, μπορεί να προληφθεί. Σχετίζεται με την κατάσταση των μυών της πλάτης σας! 12 Συμβουλές από Νευροβιολόγους για Επιβράδυνση της Γήρανσης

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μια υγιής εύκαμπτη πλάτη είναι μια πολύ σημαντική ένδειξη ενός νεανικού σώματος. Η γήρανση σημαίνει ότι οι μύες σας γίνονται αδύνατοι και πιο άκαμπτοι. Οι γιατροί συνιστούν τακτική άσκηση για να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης των μυών σας. Θα πρέπει να περιλαμβάνει διατάσεις και βάρη. Ακόμα και το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της νεότητας.

Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσουν προβλήματα με την πλάτη σας;

brightside

Προηγούμενες μελέτες αναφέρουν ότι είναι σύνηθες να αντιμετωπίζετε πόνο στην πλάτη από τα 40 και μετά. Ωστόσο, εάν κάθεστε πολύ σε γραφείο, ο πόνος στην πλάτη μπορεί να εμφανιστεί νωρίτερα. Τα ακατάλληλα έπιπλα γραφείου, το επιπλέον βάρος και η κακή στάση του σώματος θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Μια άλλη γενική συμβουλή είναι να είστε προσεκτικοί στην άρση βαρών.

Μπορεί η άσκηση να είναι επικίνδυνη για τους μυς σας;

© Depositphotos.com

Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι το να μην κινείστε αρκετά είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Μια καθιστική ζωή επιταχύνει τη γήρανση. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετήσετε τον τρόπο ζωής ενός επαγγελματία αθλητή. Ακόμη και μισή ώρα καθημερινής δραστηριότητας όπως τζόκινγκ ή περπάτημα μπορεί να ωφελήσει τους μυς και την καρδιά σας.

Για να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς, επιλέξτε μια άσκηση που ταιριάζει καλύτερα στον σωματότυπό σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν είχατε τραυματισμούς στο παρελθόν. Επίσης, κάντε τακτική προθέρμανση πριν από κάθε άσκηση. Είναι καλύτερα να κάνετε δυναμικές ασκήσεις χαμηλής έντασης, όπως το περπάτημα ως προθέρμανση.

5 ασκήσεις για να ενδυναμώσετε την πλάτη σας

brightside

Λυγίστε προς τα εμπρός στη μέση, λυγίζοντας ελαφρά τα γόνατά σας. Τα χέρια σας πρέπει να είναι κάτω με ελαφριά βάρη. Σηκώστε αργά τα χέρια σας μέχρι να είναι παράλληλα με το πάτωμα. Κρατήστε για ένα δευτερόλεπτο και μετακινήστε τα πίσω στην αρχική θέση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εκτελέστε 10-15 επαναλήψεις. Εισπνεύστε όταν σηκώνετε τα χέρια και εκπνεύστε όταν τα κατεβάζετε.

© Depositphotos.com

Βάλτε το δεξί σας γόνατο και την παλάμη σας σε έναν πάγκο. Μετακινήστε αργά το αριστερό σας χέρι προς τα πάνω, λυγίζοντας τον αγκώνα. Όταν η γροθιά σας αγγίζει την κοιλιά, κρατήστε την εκεί για ένα δευτερόλεπτο. Μετακινήστε αργά το χέρι πίσω στην αρχική θέση.

Επαναλάβετε 10-15 φορές και αλλάξτε θέση. Εκτελέστε 10-15 επαναλήψεις με το άλλο χέρι.

Δείτε ακόμη 7 κόλπα αντιγήρανσης που πρέπει να ακολουθεί κάθε γυναίκα μετά τα 40 για να δείχνει νεότερη από την ηλικία της

© Depositphotos.com

Σκύψτε στα χέρια και τα γόνατά σας. Σηκώστε το δεξί χέρι και το αριστερό πόδι μέχρι να είναι παράλληλα με το πάτωμα. Κινηθείτε αργά. Εκτελέστε 10 επαναλήψεις με κάθε χέρι.

© Depositphotos.com

Ξαπλώστε μπρούμυτα. Σηκώστε αργά το κεφάλι και το πάνω μέρος του θώρακα. Κρατήστε το κεφάλι σε ευθεία γραμμή με τη σπονδυλική στήλη. Εκτελέστε 10-15 επαναλήψεις.

© Depositphotos.com

Από την ίδια θέση, βάλτε τα χέρια μπροστά από το κεφάλι. Σηκώστε τα μαζί με το κεφάλι και το πάνω μέρος του στήθους. Κινηθείτε αργά. Εκτελέστε 10-15 επαναλήψεις.

Ποια ακόμη είναι τα πρώτα της γήρανσης;

© Depositphotos.com

Άλλα κοινά πρώτα σημάδια γήρανσης περιλαμβάνουν προβλήματα όρασης και απώλεια ακοής, υψηλή αρτηριακή πίεση και προβλήματα μνήμης. Τα μάτια σας μπορεί να αρχίσουν να σας προβληματίζουν στα 40 σας. Η ακοή συνήθως μειώνεται στα 60 σας. Τα προβλήματα αρτηριακής πίεσης και μνήμης συνήθως εμφανίζονται όχι νωρίτερα από την ηλικία των 60-65 ετών.

Αυτές οι συνθήκες γήρανσης είναι αρκετά φυσιολογικές. Ωστόσο, εάν έχετε χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, αυτά τα προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα. Επιπλέον, εάν αρχίσετε να αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από αυτά τα προβλήματα στα 30 σας ή οι συνθήκες συνδυάζονται με άλλα συμπτώματα, ήρθε η ώρα να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Αν και η γήρανση είναι φυσιολογική και αναπόφευκτη, υπάρχουν τρόποι για να επιβραδυνθεί η διαδικασία.

  • Χρησιμοποιήστε συμπληρώματα βιταμίνης Ε για να προστατεύσετε τα κύτταρα σας από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών.
  • Παραμείνετε ενεργοί. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους μύες, την καρδιά και την αρτηριακή σας πίεση σε καλή κατάσταση.
  • Τηρήστε μια υγιεινή διατροφή. Φρούτα, λαχανικά, ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως θα ελέγξουν το βάρος σας, θα καταπολεμήσουν τα προβλήματα με τα κόπρανα και θα σας προσφέρουν αρκετή ενέργεια.
  • Φροντίστε το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε αντιγηραντικές κρέμες και αντηλιακά. Κάντε μπάνιο σε ζεστό νερό αντί για καυτό. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις ρυτίδες και το ξηρό δέρμα.
  • Ελέγχετε τακτικά τα μάτια, τα αυτιά και τα δόντια σας. Οι περισσότερες από τις παθήσεις που σχετίζονται με την ηλικία μπορούν να θεραπευτούν εάν εντοπιστούν έγκαιρα.

Δείτε επίσης 5 τροφές που επιβραδύνουν τη γήρανση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

θεραπείες για ξηρά χείλη,θεραπείες για σκασμένα χείλη,φροντίδα χειλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Εάν Έχετε Ξηρά και Σκασμένα Χείλη Έτσι θα τα Θεραπεύσετε

φυτά που απορροφούν την υγρασία,υγρασία στο σπίτι,χρήσιμα,συμβουλές για το σπίτι

10 Φυτά που Απορροφούν την Υγρασία στο Σπίτι