in , ,

10 Φυτά που Απορροφούν την Υγρασία στο Σπίτι

φυτά που απορροφούν την υγρασία,υγρασία στο σπίτι,χρήσιμα,συμβουλές για το σπίτι
10 Φυτά που Απορροφούν την Υγρασία στο Σπίτι

Η υγρασία στο σπίτι είναι ένα κοινό πρόβλημα. Όχι μόνο προκαλεί ζημιά στους τοίχους και τις οροφές, αλλά εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί σύντομα με καλό εξαερισμό, θα προκαλέσει τελικά μούχλα και άλλα είδη μύκητες. Η έκθεση σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει δυσφορία: από ρινική συμφόρηση έως φαγούρα στα μάτια ή στο δέρμα. Ένας φυσικός τρόπος για να ελέγξετε την υγρασία στο σπίτι είναι να χρησιμοποιήσετε φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την υπερβολική υγρασία στον αέρα ενός δωματίου. Πόσο καλά Κοιμάστε; 9 Φυτά Εσωτερικού Χώρου για Καλύτερο Ύπνο

Κισσός

© MarMelp / Reddit

Ο φυσικός βιότοπος του κισσού περιλαμβάνει υγρά και εύκρατα δάση. Αυτό το φυτό είναι κατάλληλο για τα πιο υγρά δωμάτια του σπιτιού σας. Μπορεί να είναι μπάνιο, ίσως ακόμη και η κουζίνα αν βράζετε πολλά ζυμαρικά ή λαχανικά, για παράδειγμα. Είναι επίσης ιδανικό να το κρεμάσετε πάνω από το νεροχύτη της κουζίνας ή δίπλα σε παράθυρο.

Σπαθίφυλλο

© einhornwolle / Reddit

Είναι ένα τροπικό φυτό που είναι εγγενές σε ορισμένα μέρη της Αμερικής. Ωστόσο, δεν αντεχει σε παγετό ή ρεύματα, οπότε αναπτύσσεται συνήθως σε εσωτερικούς χώρους με σχετικά σταθερή θερμοκρασία. Πρέπει να το ποτίζετε μόνο μία φορά την εβδομάδα και, επιπλέον, δεν χρειάζεται πολύ φωτισμό. Μπορείτε ακόμη και να το τοποθετήσετε στο μπάνιο.

Χλωρόφυτο

© Darkness_0091 / Reddit

Αυτό το φυτό μπορεί να απορροφήσει την υγρασία, γι’ αυτό είναι ιδανικό να το έχετε στο σπίτι. Είναι ικανό να εξαλείψει τις κοινές οικιακές τοξίνες όπως η φορμαλδεΰδη και το ξυλόλιο.

Στο εσωτερικό, χρειάζεται μόνο μεσαίο φως. Εάν τοποθετηθεί στη σκιά μπορεί να χάσει τη λευκή λωρίδα που το χαρακτηρίζει. Αλλά αν το τοποθετήσετε σε άμεσο ηλιακό φως, μπορεί εύκολα να καεί. Αντέχει την έλλειψη νερού κυρίως επειδή το αποθηκεύει στο παχύ ριζικό του σύστημα, οπότε δεν θα χρειαστεί να το ποτίζετε πολύ συχνά. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή όταν κάνει έντονη ζέστη, πρέπει να αυξήσετε τη συχνότητα ποτίσματος του φυτού. Είναι ένα εξαιρετικό φυτό για να κρεμάσετε στην μπανιέρα.

Γαρίφαλο αέρα

© weetimmy22 / Reddit

Όπως όλα τα επιφυτικά φυτά, τα γαρίφαλα αέρα απορροφούν υγρασία από τον αέρα. Αυτό το περίεργο φυτό έχει ένα πολύ μικρό ριζικό σύστημα, ώστε να του επιτρέπει να προσκολλάται σε ένα κλαδί ή να συγκρατείται πάνω σε ένα βράχο. Αυτό το είδος αναπτύσσεται κυρίως σε βροχερά μέρη του κόσμου, από τη στάθμη της θάλασσας έως και αρκετές εκατοντάδες μέτρα υψόμετρο. Λόγω της φύσης των περιοχών στις οποίες αναπτύσσεται, τα γαρίφαλα αέρα καλύπτονται με εξειδικευμένα κύτταρα που ονομάζονται τριχοειδή και είναι ικανά να απορροφούν γρήγορα το νερό που συσσωρεύεται πάνω τους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Φτέρη της Βοστώνης

© DisgruntledSunflower / Reddit

Ευδοκιμεί σε υγρές, σκιερές τοποθεσίες, ωστόσο, όταν βρίσκεται μέσα σε ένα σπίτι, ανταποκρίνεται καλύτερα στο έντονο φιλτραρισμένο ηλιακό φως. Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτού του όμορφου φυτού είναι ότι, εκτός από τις ιδιότητες αφύγρανσης, φιλτράρει χημικές ουσίες από τον αέρα. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν θέλετε να καθαρίσετε τον αέρα που αναπνέετε στο σπίτι χρησιμοποιώντας φυσικά μέσα.

Δείτε ακόμη Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια; 15 Φυτά που Διώχνουν τα Κουνούπια και τα Έντομα

Δυόσμος

© morelamplz / Reddit, © Ornery_Aioli / Reddit

Αυτό το δημοφιλές αρωματικό φυτό είναι εξαιρετικό όταν πρόκειται για απορρόφηση υγρασίας στο σπίτι. Η ικανότητά του να αναπτύσσεται σε υγρά περιβάλλοντα το καθιστά το ιδανικό για κήπους, κουζίνες, μπάνια ή οποιοδήποτε αλλά υγρό χώρο στο σπίτι όπου θα ευδοκιμήσει. Σε γενικές γραμμές, ο δυόσμος ανέχεται ένα ευρύ φάσμα κλιματικών συνθηκών και ποτισμάτων και μπορούν ακόμη και να αναπτυχθούν όταν εκτίθενται στον ήλιο.

Καλαθέα

© ididitfors***n / Reddit, © Beeeenzz / Reddit

Εγγενής στη Βραζιλία και το Περού, η οικογένεια Calathea είναι μια δημοφιλής επιλογή όσον αφορά τα καλλωπιστικά φυτά. Ορισμένες ποικιλίες αυτού του φυτού είναι γνωστές ως πρεγκάρια ή ζέβρα.

Όντας ένα φυτό ζούγκλας, η καλαθέα απαιτεί ένα περιβάλλον υψηλής υγρασίας που μιμείται το φυσικό τους περιβάλλον. Ωστόσο, όταν δοθεί η σωστή φροντίδα και υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αυτά τα εξωτικά φυτά μπορούν να μεγαλώσουν έως περίπου 1 μετρό ύψος με πλατιά φύλλα. Είναι φυτά με αργή ανάπτυξη και μόλις φτάσουν στο ύψος τους, θα σταματήσουν να αναπτύσσονται. Μπορούν να τοποθετηθούν σε έναν υγρό χώρο όπως ένα μπάνιο, για παράδειγμα.

Ορχιδέες

© SeboSte / Reddit

Αυτά τα ανθοφόρα φυτά πέρα από το να κάνουν το σπίτι σας πιο όμορφο, θα βοηθήσουν στη μείωση της υγρασίας στο δωμάτιο όπου τα τοποθετείτε. Επειδή οι ρίζες τους δεν βρίσκονται στο χώμα, απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά από τον αέρα γύρω τους. Επιπλέον, ορισμένα από αυτα είναι γνωστό ότι αναπτύσσουν ψευδοβολβούς, που αποθηκεύουν νερο και τα βοηθά να αντιμετωπίσουν καλύτερα συνθήκες ξηρασίας. Η τοποθέτησή τους στο μπάνιο είναι καλή ιδέα, καθώς μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία από το ντους.

Φοινικοειδή

© LadythatUX / Reddit

Ένας φοίνικας είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον έλεγχο των επιπέδων υγρασίας και της μούχλας, ειδικά σε μπάνια. Αυτά τα δέντρα θα απορροφήσουν την υγρασία μέσω των φύλλων τους. Οι ποικιλίες που πρέπει να έχετε στο σπίτι περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτές, φοίνικες αρέκα ή μπαμπού, φοίνικες νάνος και φοίνικες καλάμι.

Αρωματική δράκαινα

© CheapBlackGlasses / Reddit, © cait_broski / Reddit

Εγγενής στη Δυτική Αφρική, την Τανζανία και τη Ζάμπια, αυτό το φυτό έχει συνήθως λουλούδια σε λευκούς τόνους, με υπέροχο άρωμα, εξ ου και το επιστημονικό όνομα του είδους: Dracaena fragrans. Όταν τα φυτά καλλιεργούνται στο έδαφος, μπορούν να φτάσουν σε ύψος άνω των 6 μετρίων, αλλά η ανάπτυξή τους περιορίζεται όταν βρίσκονται σε γλάστρες.

Μία από τις πιο ευεργετικές ιδιότητες αυτού του φυτού είναι η ικανότητά του να καθαρίζει τον αέρα από μερικές επιβλαβείς χημικές ουσίες. Και φυσικά, ότι απορροφούν την υγρασία.

Δείτε επίσης 10 Φυτά που Δημιουργούν το Τέλειο Μικροκλίμα στο Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

εντοπισμός πρώτων σημαδιών γήρανσης,αποτροπή πρώτων σημαδιών γήρανσης,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Πώς να Εντοπίσετε και να Αποτρέψετε τα Πρώτα Σημάδια Γήρανσης

εύκολες μάσκες προσώπου,σπιτικές μάσκες προσώπου,φροντίδα προσώπου,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

ΟΜΟΡΦΙΑ: 6 Εύκολες Μάσκες Προσώπου που θα Σώσουν το Δέρμα σας