in ,

10 Φυτά που Δημιουργούν το Τέλειο Μικροκλίμα στο Σπίτι

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις απίστευτες ικανότητες των συνηθισμένων οικιακών φυτών να βελτιώσουν το μικροκλίμα στα σπίτια τους. Συμβάλλουν στη δημιουργία μιας καθαρότερης ατμόσφαιρας, στη σταθεροποίηση της υγρασίας του αέρα και στην παροχή οξυγόνου. Αυτά είναι πολύ σημαντικά ώστε ένα σπίτι να είναι ασφαλές τόσο για τα παιδιά όσο και για εκείνους που πάσχουν από αλλεργίες.

Σπαθίφυλλο

© idealnijdom

Απορροφά την υπερβολική υγρασία, ομαλοποιώντας έτσι το κλίμα στο σπίτι σας, αλλά καταστρέφει τα σπόρια μούχλας. Θα είναι πιο υγιεινή η ατμόσφαιρα εάν η θερμοκρασία διατηρηθεί περίπου στους 18 ° C.

Καφεόδεντρο

© hortygirl

Αυτά τα φυτά απαιτούν καλό πότισμα καθώς και μερική σκιά. Απορροφούν την υπερβολική υγρασίας και γεμίζουν του αέρα με μια υπέροχη τροπική μυρωδιά όταν ανθίζουν.

Μυρτιά

© ostirke.ru

Δεν αποκαθιστά μόνο ένα υγιές μικροκλίμα στο σπίτι σας, αλλά και φροντίζει για την υγεία σας: τα φυτοκτόνα που αναδύονται από τα φύλλα και τα λουλούδια βοηθούν στην εξάλειψη των μικροβίων στον αέρα.

Δάφνη

© toptopiary.co.uk

Απορροφά την υγρασία από τον αέρα και βοηθά στη δημιουργία μικροκλίματος στο σπίτι. Επιπλέον, τα φύλλα του μπορούν να ξεραθούν και να χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα.

Λεμονιά

© houzz

Όταν ανθίζει, γεμίζει τον χώρο με μια υπέροχη μυρωδιά εσπεριδοειδών και ταυτόχρονα απορροφά υπερβολική υγρασία από αυτόν. Τα φύλλα της παρέχουν θεραπευτικές ουσίες, αποστειρώνοντας το χώρο γύρω της. Χρειάζεται ήλιο, τακτικό πότισμα και ξηρό χώμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χαμαικυπάρισσος

© lathamsnursery.com

Αυτό το αειθαλή φυτό αναζωογονεί το σπίτι σας, παρέχοντάς του υγρασία και σας απαλλάσσει από τη σκόνη. Ανακουφίζει ακόμη και τα συμπτώματα της ημικρανίας και του πονοκέφαλου. Σε αντάλλαγμα, απαιτεί πολύ σκιά και τακτικό πότισμα.

Σανσεβιέρια

© bloemenbureauholland

Ανανεώνει τον αέρα, παράγει μεγάλη ποσότητα οξυγόνου και εξουδετερώνει τις επιβλαβείς οσμές από συνθετικά υλικά. Επειδή διατηρεί την υγρασία στα φύλλα του, δεν απαιτεί πολύ πότισμα οπότε μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού σας.

Φίκος

© houzz

Είναι το πιο δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου. Παρέχει υγρασία στο αέρα, οξυγόνο και εξουδετερώνει τις τοξίνες και τους ιούς και με τη βοήθεια των φύλλων που μαζεύουν πολλή σκόνη. Αναπτύσσεται καλύτερα σε σπίτια με πολύ χώρο, απαιτεί σκιά και δεν του αρέσουν τα ρεύματα αέρα ή το υπερβολικό πότισμα.

Cissus quadrangularis

© guiadejardineria

Συμπεριφέρεται όπως ο κισσός τυλίγοντας γρήγορα οποιαδήποτε στήριξη με τα φύλλα του καθώς μεγαλώνοντας προς το φως. Προσαρμόζεται εύκολα σε ξηρό αέρα και σταδιακά παρέχει υγρασία, αλλά χρειάζεται πολύ σκιά και ψέκασμα με νερό.

Καλαγχόη

© wikipedia.org

Ταιριάζει καλύτερα σε χώρους με ξηρό περιβάλλον. Συγκεντρώνει υγρασία στα φύλλα του και βοηθά στη ρύθμιση του κλίματος στο σπίτι σας. Δεν χρειάζεται πολύ νερό, αλλά πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα σημείο με πολύ φως του ήλιου.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Διακοσμητικά Κόλπα για να Μεταμορφώσετε το Σπίτι σας

19 Αλλαγές που θα Ανεβάσουν το Σπίτι σας σε Άλλο Επίπεδο

19 Αλλαγές που θα Ανεβάσουν το Σπίτι σας σε Άλλο Επίπεδο