in , , ,

Εάν Έχετε Ξηρά και Σκασμένα Χείλη Έτσι θα τα Θεραπεύσετε

θεραπείες για ξηρά χείλη,θεραπείες για σκασμένα χείλη,φροντίδα χειλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
Εάν Έχετε Ξηρά και Σκασμένα Χείλη Έτσι θα τα Θεραπεύσετε

Τα χείλη είναι πολύ τρυφερά, δεν έχουν μελανίνη, οπότε είναι ευαίσθητα σε ηλιακά εγκαύματα και μπορούμε να καταστρέψουμε το προστατευτικό τους κάλυμμα απλά γλείφοντας τα (τα ένζυμα στο σάλιο κάνουν τη ζημιά). Μπορείτε να διατηρήσετε το χαμόγελό σας όμορφο και να αποφύγετε τα σκασμένα και ξηρά χείλη με τους παρακάτω τρόπους. Τι θα Συμβεί στα Χείλη σας αν Χρησιμοποιείτε Συχνά Lip Balm

Αποφύγετε τα ματ κραγιόν.

brightside

Ναι, είναι μοντέρνα, αλλά τα ματ κραγιόν θα ξηράνουν τα χείλη σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αστέρες του Instagram χρησιμοποιούν εκτεταμένες θεραπείες και ενυδατικά primers για την αποφυγή ζημιάς στα χείλη τους, ενώ επιδεικνύουν νέα προϊόντα ή τάσεις μακιγιάζ.

Χρησιμοποιήστε απολεπιστικό χειλιών.

© pixabay

Η απολέπιση είναι ζωτικής σημασίας για τα υγιή χείλη, ωστόσο τα όξινα απολεπιστικά είναι καταστροφικά, επομένως είναι καλύτερα να επιλέξετε φυσικές θεραπείες. Μπορείτε να τα αγοράσετε (ελέγξτε προσεκτικά τα συστατικά) ή να τα φτιάξετε μόνοι σας. Η βάση πρέπει να είναι ένα λάδι (όπως καριτέ ή καρύδας) με φυσική λεπτή ζάχαρη ως απολεπιστικό. Για γεύση μπορείτε να προσθέσετε αιθέρια έλαια ή πουρέ φρούτων και λαχανικών.

Σπιτική μάσκα χειλιών

© Chinh Le Duc/ Unsplash

Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μάσκα νυχτός για γρήγορα αποτελέσματα.

Βιολογικό μέλι
Βούτυρο κακάο
Ελαιόλαδο

Ανακατέψτε τα συστατικά σε μια λεπτή πάστα και απλώστε τα στα χείλη σας πριν πάτε για ύπνο. Η ομορφιά αυτής της συνταγής είναι ότι δεν χρησιμοποιεί κερί μέλισσας ή βαζελίνη, οπότε μπορείτε να το ανακατέψετε με ευκολία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιήστε λάδια με υψηλή φαγεσωρεγονότητα.

© Monika Grabkowska/Unsplash

Η φαγεσωρεγονότητα είναι μια μέτρηση που δεν γνωρίζουν όλοι. Δείχνει την ικανότητα των ελαίων να φράζουν τους πόρους. Για παράδειγμα, το λάδι καρύδας έχει υψηλή τιμή, οπότε δεν πρέπει να το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας (θα φράξει τους πόρους), αλλά είναι ιδανικές για το σώμα και τα χείλη καθώς γεμίζει τις μικρές ζάρες σε αυτά.

Ενυδατωθείτε μέσα και έξω.

© Sarah Dorweiler/Unsplash

Εάν το δέρμα και το σώμα στερούνται νερού, θα εμφανιστεί και στα χείλη σας. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό καθημερινά και χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες.

Δείτε ακόμη Σαρκώδη χείλη: Το κόλπο με το κραγιόν για να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν μεγαλύτερα [BINTEO]

Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα.

© Sarah Dorweiler/Unsplash

Ο ξηρός αέρας στο σπίτι και στο χώρο εργασίας είναι μια μεγάλη αιτία ξηρών χειλιών, κυρίως το Χειμώνα. Υπάρχουν επίσης τρόποι να κάνετε τον αέρα πιο υγρό στο σπίτι αφήνοντας την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή ενώ κάνετε ντους, τοποθετώντας μερικά φυτά εσωτερικού χώρου, αφήνοντας μπολ με νερό σε πάγκους ή χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα.

Μάσκα αγγουριού

brightside

Θυμάστε αυτές τις αστείες σκηνές σε ταινίες όπου οι γυναίκες κάθονται με 2 φέτες αγγουριού στα μάτια τους; Αυτό λειτουργεί και για τα χείλη! Πάρτε μια λεπτή φέτα αγγουριού ή μια πάστα αγγουριού και απλώστε την στα χείλη για 5-10 λεπτά. Δοκιμάστε το ως μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σας, ιδίως το Χειμώνα.

Lip balm με κηραμίδια

© pixabay

Τα χείλη έχουν ένα εξωτερικό στρώμα προστασίας, αλλά οι τροφές, το μακιγιάζ και ο καιρός τείνουν να το καταστρέφουν. Τα κηραμίδια βοηθούν το σώμα να αποκαταστήσει φυσικά αυτό το προστατευτικό στρώμα.

Αποφύγετε εξαιρετικά όξινες τροφές και μπαχαρικά.

© Baehaki Hariri/Unsplash, © Brooke Lark/Unsplash

Οι όξινες και πικάντικες τροφές διαταράσσουν το φυσικό προστατευτικό στρώμα των χειλιών και το διαρρηγνύουν μέχρι την καταστροφή. Εάν δεν θέλετε σκασμένα και ερεθισμένα χείλη, αποφύγετε αυτές τις τροφές

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό.

© Nathan Dumlao /Unsplash

Τα χείλη είναι τόσο ευαίσθητα στις ακτίνες του ήλιου όσο το δέρμα στο πρόσωπο και το σώμα. Για να τα προστατεύσετε, χρησιμοποιήστε αντηλιακό με SPF τουλάχιστον 15.

Δείτε επίσης Το Χρώμα Κραγιόν που Επιλέγετε Αποκαλύπτει τα Πάντα για την Προσωπικότητά σας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές για σούπερ μάρκετ,διαφημιστικά κόλπα σούπερ μάρκετ,χρήσιμα

10 Συμβουλές για να Αποφύγετε τα Διαφημιστικά Κόλπα στο Σούπερ Μάρκετ

εντοπισμός πρώτων σημαδιών γήρανσης,αποτροπή πρώτων σημαδιών γήρανσης,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Πώς να Εντοπίσετε και να Αποτρέψετε τα Πρώτα Σημάδια Γήρανσης