in , , ,

10 Απροσδόκητα Σημάδια Γήρανσης που Φανερώνουν την Ηλικία σας πριν από Οποιαδήποτε Ρυτίδα

10 Απροσδόκητα Σημάδια Γήρανσης που Φανερώνουν την Ηλικία σας πριν από Οποιαδήποτε Ρυτίδα
10 Απροσδόκητα Σημάδια Γήρανσης που Φανερώνουν την Ηλικία σας πριν από Οποιαδήποτε Ρυτίδα

Όταν κάποιος αναφέρει τη γήρανση, συνήθως τη συνδέει με τις ρυτίδες και την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος. Όλες οι γυναίκες γνωρίζουν για αυτά τα σημάδια και τελικά προσπαθούν να καταπολεμήσουν τα προφανή ελαττώματα με όποιον τρόπο μπορούν. Ωστόσο, μερικές φορές αγνοούμε εντελώς πολύ πιο αντικειμενικά σήματα που μας στέλνει το σώμα μας κατά τη διαδικασία της γήρανσης. Υπάρχουν μερικά διακριτικά αλλά ενδεικτικά σημάδια γήρανσης που εμφανίζονται πολύ νωρίτερα από τα πόδια της χήνας στις γωνίες των ματιών σας. Πώς να Εντοπίσετε και να Αποτρέψετε τα Πρώτα Σημάδια Γήρανσης

Αργός χρόνος αντίδρασης

brightside

Ο χρόνος αντίδρασης ενός ατόμου μπορεί να γίνει πιο αργός με την ηλικία. Όταν είστε νέοι, μπορείτε να ανταποκρίνεστε πολύ γρήγορα σε οτιδήποτε συμβεί, αλλά καθώς μεγαλώνετε, ο αριθμός των σπασμένων φλιτζανιών ή των τροχαίων ατυχημάτων μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Απλώς για να βεβαιωθείτε ότι τέτοια περιστατικά δεν προκαλούνται από την κούραση και την εξάντλησή σας, μπορείτε να εκτελέσετε το ακόλουθο τεστ:

  • Πάρτε έναν χάρακα 40 εκατοστών.
  • Κρατήστε την παλάμη σας ανοιχτή σαν να ετοιμάζεστε για χειραψία.
  • Ζητήστε από κάποιον να κρατήσει τον χάρακα πάνω από την παλάμη σας με τον μεγαλύτερο αριθμό προς τα κάτω. Στη συνέχεια, ζητήστε του να αφήσεις τον χάρακα χωρίς καμία ειδοποίηση και προσπαθήστε να τον πιάσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.
  • Επαναλάβετε το τεστ τουλάχιστον 3 φορές, σημειώστε τον αριθμό κάθε φορά και μετρήστε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα 25 εκατοστά είναι κανόνας για άτομα μεταξύ 20 και 30 ετών. Το 40 εκατοστά είναι ένα καλό αποτέλεσμα για κάποιον που είναι μεταξύ 40 και 50 ετών. Εάν το αποτέλεσμά σας είναι χαμηλότερο από αυτά τα νούμερα, μπορεί να σημαίνει ότι η διαδικασία γήρανσης επιταχύνεται στο σώμα σας.

Οι τραυματισμοί και οι μώλωπες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν

© Depositphotos

Ένα από τα πιο ενδεικτικά σημάδια της πρόωρης γήρανσης είναι το γεγονός ότι τα κοψίματα, οι τραυματισμοί και οι μώλωπες στο σώμα σας χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν σωστά από πριν. Το ανθρώπινο δέρμα έχει εκπληκτική ικανότητα αναγέννησης. Όταν αυτή η διαδικασία δεν λειτουργεί τόσο ομαλά όσο πριν, σημαίνει ότι το σώμα δεν λειτουργεί σωστά.

Μειωμένη ικανότητα μεταφοράς βαρέων πραγμάτων

© The Devil Wears Prada / 20th Century Fox

Αν δυσκολεύεστε να μετακινήσετε ένα μπουκάλι νερού 20 λίτρων από το ένα μέρος στο άλλο, αλλά θυμάστε να το σηκώνετε εύκολα όταν ήσασταν νεότεροι, τότε μην εκπλαγείτε γιατί είναι απλώς ένα σημάδι του γεγονότος ότι γερνάτε. Οι μυϊκοί ιστοί χάνουν τη μάζα τους με την ηλικία και αυτό επηρεάζει τη δύναμη και την αντοχή σας.

Επιδείνωση της όρασης

© Gothika / Warner Bros., © Kingsman: The Golden Circle / 20th Century Fox

Είναι γνωστό ότι η όραση χειροτερεύει με την ηλικία. Άτομα άνω των 40 ετών εμφανίζουν πρεσβυωπία, την απώλεια της ικανότητας να εστιάζουν καθαρά σε αντικείμενα που βρίσκονται κοντά. Μερικοί άνθρωποι πρέπει ακόμη και να φορούν γυαλιά όταν διαβάζουν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο έλεγχος της όρασής σας δεν είναι τόσο δύσκολος: απλώς βάλτε οποιοδήποτε τυπωμένο κείμενο μπροστά στα μάτια σας (μια εφημερίδα, για παράδειγμα) και μετρήστε την ελάχιστη απόσταση από την οποία μπορείτε να δείτε καθαρά όλες τις λέξεις. Όταν είστε 20 ετών, η απόσταση πρέπει να είναι περίπου 10 εκατοστά και όταν είστε 40 ετών, είναι σχεδόν 25.

Ανάλογα με τη διαφορά μεταξύ του αποτελέσματός σας από τον μέσο αριθμό, μπορείτε να υποθέσετε πόσο γρήγορα γερνά η όρασή σας. Εάν ανησυχείτε μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν οφθαλμίατρο εάν χρειάζεστε διόρθωση της όρασης ή εάν κάποια προληπτικά μέτρα θα ήταν αρκετά.

Αλλαγές στο βάρος

© Depositphotos

Νιώθετε ότι το αγαπημένο σας τζιν φαίνεται να είναι πολύ στενό στη μέση και στους μηρούς; Ή μήπως πολύ χαλαρό; Υπάρχει λόγος ανησυχίας: το υπερβολικό βάρος στη μέση είναι ένα σαφές σημάδι γήρανσης.

Η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει ακόμη περισσότερο εάν εμφανίσετε μυϊκή δυστροφία, ειδικά στους μηρούς. Ευτυχώς, μια σωστή διατροφή και τακτικές ασκήσεις θα σας επαναφέρουν γρήγορα σε καλή φόρμα.

Δείτε ακόμη 12 Συμβουλές από Νευροβιολόγους για Επιβράδυνση της Γήρανσης

Οι άνθρωποι συχνά σας ζητούν να βιαστείτε

© Zootopia / Walt Disney Pictures

Το γεγονός ότι συχνά δυσκολεύεστε να συμβαδίσετε με τον ρυθμό των φίλων σας μπορεί επίσης να υποδηλώνει την επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης στο σώμα σας. Η ταχύτητα του περπατήματος είναι ένας πολύ αντικειμενικός δείκτης της εργασίας των μυών των ποδιών σας και της ταχύτητας μετάδοσης των νευρικών ερεθισμάτων. Αυτοί είναι οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν αρχικά στη γήρανση. Ωστόσο, μπορούν και οι δύο να αντιμετωπιστούν κάνοντας τακτικές βόλτες και αυξημένο αριθμό ασκήσεων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Λανθασμένη λειτουργία αιθουσαίου συστήματος

© The Intern / Warner Bros.

Η μερική απώλεια της φυσικής ισορροπίας είναι επίσης σημάδι της διαδικασίας γήρανσης. Για παράδειγμα, είναι ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι μέχρι την ηλικία των 80 ετών, ένας μέσος άνθρωπος βιώνει σχεδόν μια πλήρη απώλεια της ικανότητας να στέκεται στο ένα πόδι με κλειστά μάτια.

Υπάρχει ένα απλό τεστ που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την ταχύτητα των διαδικασιών γήρανσης που συμβαίνουν μέσα στο σώμα σας:

  • Σταθείτε ακίνητοι σε ένα ομοιόμορφο πάτωμα με τα πόδια σας κοντά το ένα στο άλλο και κλείστε τα μάτια σας.
  • Σηκώστε το πόδι σας και λυγίστε το στο γόνατο — το αριστερό αν είστε δεξιόχειρες και το δεξί εάν είστε αριστερόχειρες.
  • Χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο για να δείτε πόση ώρα μπορείτε να σταθείτε σε αυτή τη θέση μέχρι να χάσετε την ισορροπία σας.

Ένα μέσο άτομο ηλικίας 30 ετών που δεν έχει σοβαρά προβλήματα θα μπορεί να σταθεί όρθιο για 20 δευτερόλεπτα ή περισσότερο. Ενώ ένας ηλικιωμένος δεν θα μπορεί να σταθεί στα πόδια ούτε για 10 δευτερόλεπτα.

Επίπεδο μέτωπο

© Depositphotos

Φυσικά, τα εξωτερικά σημάδια γήρανσης είναι εύκολα αντιληπτά. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι όχι μόνο οι ρυτίδες μπορούν να αποκαλύψουν την ηλικία σας, αλλά και ένα απολύτως επίπεδο μέτωπο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ατροφίας του λιπώδους ιστού – κάνει το μέτωπο να χάνει τη μορφή του, ενώ μπορεί ακόμα να είναι αρκετά λείο και χωρίς ρυτίδες.

Ως αποτέλεσμα, τα φώτα και οι σκιές αλλάζουν το πρόσωπο και φαίνεται μεγαλύτερος από ό,τι είναι πραγματικά ένας άνθρωπος. Η κατάσταση επιδεινώνεται με τη διόρθωση των οριζόντιων ρυτίδων με ενέσεις Botox που προάγουν την ατροφία του λιπώδους ιστού.

Επιπέδωση του φίλτρου των χειλιών

© Cold Mountain / Miramax Films, © Rabbit Hole / Olympus Pictures

Τα χείλη τείνουν να χάνουν το φυσικό τους φωτεινό χρώμα με την ηλικία, έτσι πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν κραγιόν, μόνιμο μακιγιάζ χειλιών ή ενέσεις για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Αλλά υπάρχει ένα σημάδι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί τόσο εύκολα – μια σταδιακή επιπέδωση του φίλτρου των χειλιών.

Το φίλτρο είναι μια περιοχή κάτω από τη μύτη με 2 ξεχωριστές ράχες ακριβώς κάτω από το άνω χείλος. Είναι μια πολύ σημαντική περιοχή σε όλη τη δομή του γυναικείου προσώπου. Όταν είστε νέοι, είναι καθαρά ορατό, αλλά μπορεί να αρχίσει να εξαφανίζεται σταδιακά με την ηλικία και σε μεγάλη ηλικία, εξαφανίζεται εντελώς.

Ανηδονία

© Ellen / Egoli Tossell Film

Αυτή η λατινική λέξη χρησιμοποιείται συχνά για να εξηγήσει το συναίσθημα της απώλειας της ευτυχίας ή της αδυναμίας να απολαύσετε τη ζωή. Ωστόσο, τα ίδια συμπτώματα μπορεί να συνοδεύουν όχι μόνο τη διαδικασία γήρανσης, αλλά και την κατάθλιψη και την εξάντληση.

Εν πάση περιπτώσει, δεν πρέπει να βρίσκετε νέες δικαιολογίες για να αποφύγετε να συναντήσετε τους φίλους σας, να δείτε μια ταινία που περιμένατε ή να απολαύσετε τα πράγματα που σας άρεσαν. Απλά προσέξτε τι συμβαίνει μαζί σας. Το να είστε λυπημένοι δεν θα συντομεύσει τη ζωή σας, αλλά σίγουρα θα χαλάσει την ποιότητά της. Μην το αφήσετε να συμβεί.

Δείτε επίσης Δίαιτα με Νόμπελ για να Χάσετε Βάρος και να Επιβραδύνετε τη Γήρανση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

θεραπείες για πόνο στις αρθρώσεις,αντιμετώπιση πόνου στις αρθρώσεις,συμβουλές υγείας,υγεία

12 Αποδεδειγμένες Θεραπείες που Μπορούν να Σταματήσουν τον Πόνο στις Αρθρώσεις

10 μοντέρνα χτενίσματα που δίνουν όγκο στα λεπτά μαλλιά

10 μοντέρνα χτενίσματα που δίνουν όγκο στα λεπτά μαλλιά