in , ,

12 Αποδεδειγμένες Θεραπείες που Μπορούν να Σταματήσουν τον Πόνο στις Αρθρώσεις

θεραπείες για πόνο στις αρθρώσεις,αντιμετώπιση πόνου στις αρθρώσεις,συμβουλές υγείας,υγεία
12 Αποδεδειγμένες Θεραπείες που Μπορούν να Σταματήσουν τον Πόνο στις Αρθρώσεις

Η αρθρίτιδα επηρεάζει περισσότερο από το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού και είναι ένας κοινός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους και υποφέρουν από κακή ποιότητα ζωής. Οι πόνοι στις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την αρθρίτιδα, είναι γνωστό ότι υπάρχουν στους ανθρώπους από το 4500 π.Χ. Ο Ötzi, η παλαιότερη γνωστή φυσική ανθρώπινη μούμια της Ευρώπης που υποτίθεται ότι έζησε μεταξύ 3400 και 3100 π.Χ., υπέφερε από αυτήν. Επομένως, υπάρχουν φυσικές θεραπείες αιώνων που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τους πόνους στις αρθρώσεις. 10 Συμβουλές για Πρόληψη και Αντιμετώπιση Πρησμένων Ποδιών

Γκουγκούλ

© Vinayaraj / wikipedia

Το γκουγκούλ, μια κολλώδης ρητίνη που μοιάζει με κόμμι από το δέντρο Mukul, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία της αρθρίτιδας και του πόνου των αρθρώσεων. Εξουδετερώνει φυσικά το «NF-kappaB», το κύριο γονίδιο που καθορίζει τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις στο σώμα για την πρόληψη, την καθυστέρηση και τη θεραπεία της φλεγμονής προτού δοθεί η ευκαιρία να προκαλέσει ασθένεια. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστημών Υγείας της Νότιας Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που είχαν χρησιμοποιήσει γκουγκούλ για ένα μήνα παρουσίασαν μειωμένο πόνο, πρήξιμο και δυσκαμψία.

Πως να το χρησιμοποιήσετε:

Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού βάμμα γκουγκούλ (διατίθεται στα καταστήματα υγιεινής διατροφής) σε 1/2 κουταλάκι του γλυκού νερό. Πιείτε το 30 λεπτά πριν από το γεύμα, 3 φορές την ημέρα.

Έλαιο ευκάλυπτου

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το έλαιο ευκαλύπτου έχει αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες. Δεν βοηθά μόνο στην καταπράυνση της φλεγμονής, αλλά και ανακουφίζει από τον πόνο που σχετίζεται με καταστάσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οστεοαρθρίτιδα, ακόμη και οι μυϊκοί τραυματισμοί. Μια μελέτη του 2013 που διεξήχθη στη Νότια Κορέα διαπίστωσε ότι η εισπνοή λαδιού ευκαλύπτου ήταν αποτελεσματική στη μείωση του πόνου.

Πως να το χρησιμοποιήσετε:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αναμείξτε 8-10 σταγόνες ελαίου ευκαλύπτου με περίπου την ίδια ποσότητα ελαίου μέντας. Σε αυτό το μείγμα, προσθέστε 3-5 κουταλάκια του γλυκού οποιοδήποτε λάδι φορέα, όπως ελαιόλαδο ή λάδι moringa. Το λάδι Moringa συνιστάται επειδή είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες, καθιστώντας το εξαιρετικό λάδι φορέα. Τρίψτε το στις αρθρώσεις που πονούν και νιώστε άμεση, δροσιστική ανακούφιση από τον πόνο.

Μαύρος κοχός

© H. Zell / wikipedia

Δρα ως αντισπασμωδικό για τα νεύρα και τους μύες. Περιέχει το αντιφλεγμονώδες σαλικυλικό οξύ (τη βάση για το δραστικό συστατικό της ασπιρίνης) και από την αρχαιότητα έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μιας ποικιλίας μυϊκών, πυελικών και ρευματικών πόνων.

Πως να το χρησιμοποιήσετε:

Η συνιστώμενη δόση του κυμαίνεται από 40 mg έως 80 mg την ημέρα. Εάν αγοράσετε το βάμμα, προσθέστε περίπου 2 έως 4 ml σε νερό ή τσάι 3 φορές την ημέρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάψουλες. Τα άτομα με ηπατικά προβλήματα, ειδικά οι γυναίκες, πρέπει να αποφεύγουν αυτό το βότανο.

Κανέλα

© deeprootsathome

Η κανέλα περιέχει μια ένωση που ονομάζεται κινναμαλδεΰδη, η οποία δίνει στην κανέλα τη γεύση και τη μυρωδιά της. Η κινναμαλδεΰδη σταματά την απελευθέρωση του αραχιδονικού οξέος, ενός φλεγμονώδους λιπαρού οξέος. Αυτό καθιστά την κανέλα αποτελεσματική στη μείωση της φλεγμονής που προκαλείται από ασθένειες όπως η αρθρίτιδα.

Πως να το χρησιμοποιήσετε:

Αναμείξτε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό με 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και 1 μικρό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Πιείτε το μία φορά το πρωί και μία το βράδυ.

Αλφάλφα

© Depositphotos.com

Η μηδική, όπως και πολλά άλλα αρχαία βότανα, προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία. Είναι ένα από τα καλύτερα φυτικά φάρμακα στην αγορά για πόνο στις αρθρώσεις, πόνο στην πλάτη και φλεγμονώδη αρθρίτιδα, επειδή περιέχει πολλά μέταλλα, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δύναμη και την ανάπτυξη των οστών και στη διατήρηση ενός υγιούς σώμα.

Πως να το χρησιμοποιήσετε:

Μπορείτε να φτιάξετε ένα τσάι. Χρησιμοποιήστε ίσα μέρη φύλλα μηδικής, φύλλα κόκκινου βατόμουρου και μέντας. Για να παρασκευαστεί, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα τσαγιού σε περίπου 240 ml βραστό νερό και αφήστε το να βράσει για περίπου 5 λεπτά πριν το πιείτε.

Φύλλο λάχανου

brightside

Το λάχανο έχει χρησιμοποιηθεί ως λαϊκή θεραπεία εδώ και αιώνες για να καταπραΰνει τις επώδυνες αρθρώσεις. Η απιγενίνη, μια φλαβονοειδής ένωση που υπάρχει σε αυτό, της προσδίδει εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η αποτελεσματικότητα αυτής της λαϊκής θεραπείας δοκιμάστηκε σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2016, η οποία έδειξε ότι τα περιτυλίγματα των φύλλων λάχανου είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.

Δείτε ακόμη 9 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν την Σπονδυλική Στήλη

Πως να το χρησιμοποιήσετε:

Αφαιρέστε το σκληρό μίσχο από τα φύλλα λάχανου και πιέστε τα φύλλα χρησιμοποιώντας ένα σκληρό αντικείμενο για να βγάλετε λίγους από τους χυμούς του. Τυλίξτε τα λαχανόφυλλα σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τα στο φούρνο για λίγα λεπτά να ζεσταθούν. Φροντίστε να μην καούν. Τυλίξτε τα ζεστά φύλλα λάχανου γύρω από την επώδυνη άρθρωση για να την καλύψετε εντελώς με τα φύλλα. Κρατήστε τα φύλλα στη θέση τους τυλίγοντάς τα με έναν επίδεσμο από αυτοκόλλητη γάζα. Καλύψτε όλο το κατάπλασμα με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο για να κρατήσει τη ζεστασιά. Αφήστε το να μείνει εκεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Μπορείτε επίσης να το αφήσετε όλη τη νύχτα.

Κουρκουμάς

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο κουρκουμάς σε σκόνη χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Κινεζική και Ινδική Αγιουρβεδική ιατρική για τη θεραπεία της αρθρίτιδας και του πόνου των αρθρώσεων. Ο κουρκουμάς δρα αναστέλλοντας τις φλεγμονώδεις κυτοκίνες και τα ένζυμα. Σε μια μελέτη του 2016 που έγινε από κοινού από ερευνητές από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, ο κουρκουμάς βρέθηκε να μειώνει τον πόνο και το πρήξιμο στις αρθρώσεις σε ασθενείς.

Πως να το χρησιμοποιήσετε:

Ξεκινήστε να προσθέτετε σκόνη κουρκουμά στο φαγητό σας. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε 1 κουταλιά κουρκουμά με 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα. Πιείτε το το βράδυ πριν πάτε για ύπνο για να ξεκουραστείτε καλά. Επίσης, φροντίστε να καταναλώνετε τακτικά κουρκουμά για να μειώσετε τον πόνο στις αρθρώσεις και τη φλεγμονή που προκαλείται από την αρθρίτιδα.

Γαρίφαλο

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αυτό το αρχαίο βότανο που προέρχεται από την Ινδονησία έχει χρησιμοποιηθεί για γενιές στην κινεζική και ινδική ιατρική για την ανακούφιση του πόνου των αρθρώσεων. Έρευνες έχουν δείξει ότι η προσθήκη γαρίφαλου στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή που προκαλείται από την αρθρίτιδα κατά περίπου 44%. Δεν βοηθά μόνο στη μείωση της φλεγμονής που ήδη έχετε, αλλά επίσης εμποδίζει να εμφανιστούν νέες φλεγμονώδεις κυτοκίνες στις αρθρώσεις σας.

Πως να το χρησιμοποιήσετε:

Μπορείτε να το προσθέσετε στο φαγητό σας ή ακόμα και να φτιάξετε τσάι με αυτό. Εάν δεν σας αρέσει η γεύση του, μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα γαρύφαλλου σε μορφή χαπιού.

Νύχι του διαβόλου

© H. Zell / wikipedia

Το νύχι του διαβόλου είναι ένα φυτό που φύεται στις ερήμους της νότιας Αφρικής. Ονομάζεται έτσι λόγω των μικρών αγκίστρων που μοιάζουν με νύχια που καλύπτουν τον καρπό. Για αιώνες, οι ιθαγενείς της ερήμου Καλαχάρι χρησιμοποιούσαν τις αποξηραμένες ρίζες αυτού του φυτού για τη θεραπεία του πόνου των αρθρώσεων. Υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι λειτουργεί σχεδόν εξίσου καλά με τη διακερεΐνη (ένα φάρμακο βραδείας δράσης) για τη βελτίωση του πόνου που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα στους γοφούς και τα γόνατα.

Πως να το χρησιμοποιήσετε:

Ως τσάι, παρασκευάστε 5 γραμμάρια αποξηραμένης ρίζας καθημερινά για ανακούφιση από πόνους στις αρθρώσεις ή στους μυς. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αποξηραμένες ρίζες, μπορείτε να επιλέξετε κάψουλες. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν του εκχύλισμα του με 2% έως 3% ιριδοειδή γλυκοσίδες.

Φλοιός ιτιάς

© Depositphotos.com

Ο φλοιός της ιτιάς είναι ένα από τα παλαιότερα παραδοσιακά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της φλεγμονής. Από την εποχή του Ιπποκράτη (5ος αιώνας π.Χ.) ήταν γνωστό ότι μασούσαν φλοιό ιτιάς για να βοηθήσουν στη θεραπεία φλεγμονωδών καταστάσεων. Ο φλοιός της ιτιάς περιέχει μια χημική ένωση που ονομάζεται σαλικίνη και είναι παρόμοια με την ασπιρίνη. Έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμο στην ανακούφιση του πόνου των αρθρώσεων, ιδιαίτερα στα γόνατα, την πλάτη, τους γοφούς και τον αυχένα.

Πως να το χρησιμοποιήσετε:

Αν και μερικοί άνθρωποι προτιμούν να μασούν πραγματικά τον μη επεξεργασμένο φλοιό της ιτιάς, οι κάψουλες από φλοιό ιτιάς μπορούν να αγοραστούν από πολλά φαρμακεία και σχεδόν οποιοδήποτε κατάστημα υγιεινής διατροφής. Η συνιστώμενη δόση είναι περίπου 240 mg την ημέρα. Επίσης, ορισμένα καταστήματα πωλούν τσάι από φλοιό ιτιάς, διαφημίζοντάς το ως αντιφλεγμονώδες και αναλγητικό. Βράστε το τσάι από φλοιό ιτιάς για 2-3 λεπτά σε ζεστό νερό.

Βελονισμός

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η παραδοσιακή κινεζική πρακτική του βελονισμού είναι γνωστό ότι παρέχει ανακούφιση από πόνους στις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προκαλούνται από την αρθρίτιδα. Τα διάφορα σημεία βελονισμού που σχετίζονται με την αρθρίτιδα είναι:

  • Li 4: Βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του μυός όταν ο δείκτης και ο αντίχειρας είναι κοντά. Χρησιμοποιήστε μια βαθιά, σταθερή πίεση για να κάνετε μασάζ και να τονώσετε την περιοχή για περίπου 5 δευτερόλεπτα.
  • Lv 2: Αυτό το σημείο βρίσκεται στο περιθώριο του ιστού μεταξύ του δεύτερου δακτύλου και του μεγάλου ποδιού. Εφαρμόστε μέτρια πίεση χρησιμοποιώντας τους δείκτες σας, πιέζοντας και τα δύο πόδια ταυτόχρονα, εάν είναι άνετα ή πιέστε το ένα πόδι τη φορά.
  • Gb 41: Βρίσκεται στην κορυφή του ποδιού, στο κανάλι μεταξύ του μικρού και 4ου δακτύλου. Πιέστε με τον δείκτη σας χρησιμοποιώντας σταθερή πίεση.

Moxibustion

© Depositphotos.com

Το Moxibustion είναι μια παραδοσιακή κινεζική θεραπεία που χρησιμοποιεί την καύση αποξηραμένου λεβιθόχορτου σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Οι επαγγελματίες ισχυρίζονται ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία του χρόνιου πόνου στις αρθρώσεις. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Κίνα και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ασίας για τη διαχείριση του συμπτώματος της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Jilin Journal of Traditional Chinese Medicine διαπίστωσε ότι το moxibustion σε συνδυασμό με τον βελονισμό είχε 83,3% αποτελεσματικότητα στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Δείτε επίσης Η Μυϊκή Εκφύλιση Ξεκινά με 8 Πρώιμα Συμπτώματα, Μην τα Αγνοείτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με γλειφιτζούρια μπαστουνάκια,ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με γλειφιτζούρια μπαστουνάκια,χριστουγεννιάτικη διακόσμηση,ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης,γιορτές,Χριστούγεννα

31 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης με Γλειφιτζούρια Μπαστουνάκια

10 Απροσδόκητα Σημάδια Γήρανσης που Φανερώνουν την Ηλικία σας πριν από Οποιαδήποτε Ρυτίδα

10 Απροσδόκητα Σημάδια Γήρανσης που Φανερώνουν την Ηλικία σας πριν από Οποιαδήποτε Ρυτίδα