in , , ,

9 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν την Σπονδυλική Στήλη

επιβλαβείς συνήθειες για την σπονδυλική στήλη,συμβουλές υγείας,υγεία
9 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν την Σπονδυλική Στήλη

Τα προβλήματα με την πλάτη έγιναν πιο συνηθισμένα τον 21ο αιώνα και συνήθως προκαλούνται από τον καθιστικό τρόπο ζωής και από το κράτημα/κοίταγμα τεχνολογικών συσκευών. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για την κακή στάση του σώματος αλλά οι επιστήμονες αποκαλύπτουν δημοφιλείς συνήθειες που καταστρέφουν την σπονδυλική στήλη και οδηγούν σε χρόνιο πόνο στην πλάτη. 7 Πράγματα που Μπορεί να Προκαλέσουν Πόνο στην Πλάτη και πώς να τα Αποφύγετε

Κάπνισμα

© Eastnews.ru

Το κάπνισμα είναι από μόνο του μια επικίνδυνη συνήθεια. Ωστόσο, εκτός από όλους τους άλλους κινδύνους, το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει οσφυαλγίες επειδή η νικοτίνη διαταράσσει τη φυσιολογική ροή του αίματος γύρω από το νωτιαίο μυελό.

Διαταραχή των κιρκάδιων ρυθμών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατάσταση των κυττάρων στους μεσοσπονδύλιους δίσκους εξαρτάται άμεσα από το πόσο σταθερός είναι ο κύκλος της ημέρας και της νύχτας.

Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι όταν διαταράσσονται οι κιρκάδιοι ρυθμοί μας (λόγω ηλικίας, χρόνιας αϋπνίας και νυχτερινών βάρδιων), αυτά τα κύτταρα αρχίζουν να δυσλειτουργούν, οδηγώντας σε χρόνια φλεγμονή και κάνοντας μας πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης και στον εκφυλισμό των μεσοσπονδύλιων δίσκων.

Άλλες μελέτες έδειξαν ότι ορισμένες φυσικές αντιφλεγμονώδεις χημικές ουσίες στο σώμα μας παράγονται καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, για να επιβραδύνετε τη γήρανση του νωτιαίου μυελού, θα πρέπει να τηρείτε ένα πρόγραμμα που δεν σας κάνει ζόμπι στη μέση της ημέρας.

Όρθια εργασία

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όλοι έχουμε ακούσει ότι το να καθόμαστε πολύ είναι επιβλαβές. Αλλά η αναγκαιότητα να στέκεστε όλη την ώρα μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής για την υγεία σας. Ο τρόπος που στέκεστε μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην κατάσταση του λαιμού, της σπονδυλικής στήλης και των ώμων σας. Η λάθος στάση μπορεί να έχει τρομερές συνέπειες όσον αφορά το νωτιαίο μυελό, προκαλώντας χρόνιο πόνο και σοβαρή κυρτότητα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Οι μύες και οι αρθρώσεις χρειάζονται ελαστικότητα για να παραμείνουν υγιείς και η κακή στάση είναι ένα από τα πρώτα σημάδια ότι κάνετε κάτι λάθος. Τις περισσότερες φορές, εάν το κεφάλι ή οι ώμοι σας βρίσκονται σε λάθος θέση, σημαίνει ότι δεν ελέγχετε αρκετά καλά το πάνω μέρος του σώματός σας. Αυτό οδηγεί σε σκύψιμο και κάνει το σώμα σας να πρέπει να αντισταθμίσει την κακή στάση κατά τη διάρκεια της κίνησης. Αυτό οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερο στρες στο σώμα.

Προκειμένου να αποφύγουμε την κακή στάση του σώματος, πρέπει να στεκόμαστε, να καθόμαστε και να ξαπλώνουμε με τρόπο που έχει τη μικρότερη καταπόνηση στους μύες και τους συνδέσμους μας και που συγκρατούν τον νωτιαίο μυελό — ειδικά όταν κινούμαστε και κάνουμε αθλήματα.

Φοράτε λάθος παπούτσια

© Pixabay.com, © Pixabay.com

Οι πόνοι στην πλάτη μπορεί να προκληθούν από τη χρήση άβολων παπουτσιών. Μειώστε την πίεση στα πόδια επιλέγοντας ένα πιο ποιοτικό παπούτσι. Αν προτιμάτε αθλητικά παπούτσια ή σας αρέσει να φοράτε μπότες όταν ο καιρός είναι κρύος, φορέστε κάλτσες για να μειώσετε την τριβή και την ταλαιπωρία.

Δείτε ακόμη H σωστή στάση ύπνου ανάλογα με τον πόνο που νιώθετε στην πλάτη σας

Δεν ξεκουράζεστε αρκετά

© Pixabay.com, © Pixabay.com

Πολλοί δεν δίνουν αρκετή προσοχή στα πρώτα ανησυχητικά σημάδια, όπως μια ελάχιστα αισθητή οσφυαλγία. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να ξεκουράζεστε κάθε φορά που νιώθετε ελαφριά ενόχληση στην πλάτη σας.

Φυσικά, δεν μπορείτε πάντα να αφήνετε τον εαυτό σας να ξεκουράζεται σε τέτοιες στιγμές. Αλλά μην ξεχνάτε να ξεκουράζεστε μόλις έχετε χρόνο, ακόμα κι αν η ενόχληση έχει ήδη φύγει μέχρι τότε. Για να μειώσετε την επιπλέον πίεση στους μύες σας, ξαπλώστε και βάλτε τα πόδια σας ψηλά.

Δυσαρεστημένοι με την εργασία σας

© Pixabay.com, © Pixabay.com

Επιστήμονες από την Αυστραλία έχουν αποδείξει ότι οι πόνοι στην πλάτη είναι ευρέως διαδεδομένοι μεταξύ των ανθρώπων που αισθάνονται δυσαρεστημένοι στη δουλειά τους. Οι ερευνητές δεν βρήκαν κανένα φυσιολογικό πρόβλημα – ο πόνος είναι καθαρά ψυχολογικός.

Υπερβολική πνευματική εργασία

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μερικές φορές, ο εγκέφαλός σας που δουλεύει πολύ σκληρά για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στην πλάτη.

Προσπαθήστε να σκεφτείτε κάτι άλλο εκτός από τη δουλειά και τα προβλήματά σας. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για ξεκούραση: μπορείτε να κάνετε κάποια αθλήματα ή να παρακολουθήσετε μια ταινία για να ξεχάσετε προβλήματα που σας προκαλούν άγχος. Η ικανότητα να σκεφτείτε κάτι άλλο μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να έχετε πόνο στην πλάτη.

Κινητά τηλέφωνα

© Depositphotos.com

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η ανάγνωση ενός απλού μηνύματος μπορεί να προσθέσει έως και 20 κιλά πίεση στον νωτιαίο μυελό. Η καθημερινή χρήση κινητών τηλεφώνων οδηγεί σε απώλεια της φυσικής καμπύλης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και σε μεγαλύτερο φορτίο σε αυτό το τμήμα της πλάτης, ειδικά στους εφήβους.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα 2-4 ώρες την ημέρα κατά μέσο όρο, πράγμα που σημαίνει ότι ο λαιμός είναι λυγισμένος για 700 έως 1.400 ώρες το χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα, οι χειρουργοί θα έχουν πολύ περισσότερους ασθενείς – ειδικά εφήβους – επειδή η συνεχής λανθασμένη στάση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή και χρόνια καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Κάποια στιγμή, λοιπόν, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να σταθείτε ίσια — και όλο αυτό οφείλεται στο κινητό σας!

Φυσικά, δεν μπορείτε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την τεχνολογία που κάνει τη ζωή σας τόσο πιο εύκολη. Αλλά μπορείτε τουλάχιστον να προσέχετε τη στάση του σώματός σας όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο.

Αποφεύγετε την κίνηση για να μην έχετε πόνο στην πλάτη

© Depositphotos.com

Μην αποφεύγετε να κάνετε αθλήματα, ειδικά αυτά που απαιτούν ελαστικότηταα της σπονδυλικής στήλης (όπως η γιόγκα). Είναι σημαντικό να συνεχίσετε να κινείστε. Οι μύες χαλαρώνουν όταν κινούνται και τεντώνονται αργά. Αυξήστε σταδιακά τον αριθμό των ασκήσεων και την πολυπλοκότητά τους και συνεχίστε να κινείστε πολύ.

Δείτε επίσης Γιατί Μπορεί να Μουδιάζουν τα Χέρια σας τη Νύχτα και πώς να το Αποτρέψετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τα μυστικά των γυναικών που μυρίζουν πάντα υπέροχα

Τα μυστικά των γυναικών που μυρίζουν πάντα υπέροχα

κόλπα κουζίνας,χρήσιμα

9 Κόλπα για να Κόψετε και να Ξεφλουδίσετε Φρούτα, Λαχανικά και Πολλά Άλλα