in , ,

Γιατί Μπορεί να Μουδιάζουν τα Χέρια σας τη Νύχτα και πώς να το Αποτρέψετε

μούδιασμα χεριών τη νύχτα,αντιμετώπιση μουδιάσματος χεριών,σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα,συμβουλές υγείας,υγεία
Γιατί Μπορεί να Μουδιάζουν τα Χέρια σας τη Νύχτα και πώς να το Αποτρέψετε

Έχετε βιώσει ποτέ μούδιασμα στα χέρια και τα δάχτυλά σας καθώς αποκοιμηθήκατε; Μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι του λεγόμενου συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα. Εάν αγνοηθεί, μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμη βλάβη, επομένως είναι πολύ σημαντικό να το αντιμετωπίσετε γρήγορα. 7 Πράγματα που Φανερώνουν τα Χέρια για την Υγεία σας

Τι είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα;

brightside

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι επίσης γνωστό ως συμπίεση του μέσου νεύρου. Τα πρώτα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα χέρια και τους καρπούς τη νύχτα. Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι πιο συχνό στις γυναίκες παρά στους άνδρες και είναι πιο πιθανό να επηρεάσει μεσήλικες. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε ορισμένες προφυλάξεις για να αποτρέψετε την ανάπτυξη του.

Κάντε συχνά διαλείμματα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εργασίες που απαιτούν πολλή επαναλαμβανόμενη κίνηση στα χέρια και τους καρπούς μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα συμπτώματα του καρπιαίου σωλήνα. Τα χέρια σας χρειάζονται τακτικά διαλείμματα. Ορίστε μια υπενθύμιση κάθε 2-3 ώρες και κάντε λίγη άσκηση. Προσθέστε μερικά καθίσματα και θα τονώσετε ολόκληρο το σώμα σας!

Κρατήστε τους καρπούς ίσιους ενώ εργάζεστε.

© Depositphotos.com

Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει θετική συσχέτιση μεταξύ της στάσης του καρπού και του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα. Ρυθμίστε την καρέκλα σας, έτσι ώστε οι πήχεις σας να είναι στο ίδιο επίπεδο με το πληκτρολόγιό σας. Προσπαθήστε να κρατάτε τους καρπούς σας σε ευθεία θέση, χωρίς να τους λυγίζετε.

Δείτε ακόμη Γιατί τα Χέρια Μουδιάζουν όταν Κοιμάστε και Πώς να το Σταματήσετε

Σκεφτείτε να φορέσετε νάρθηκα καρπού.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το να φοράτε νάρθηκα σας βοηθά να κρατάτε τον καρπό σας σε ουδέτερη θέση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φοράτε ένα αν πληκτρολογείτε πολύ ή όταν κοιμάστε το βράδυ. Είναι αρκετά δύσκολο να ελέγξετε τους καρπούς σας ενώ κοιμάστε και ένας νάρθηκας καρπού μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κάντε ασκήσεις καρπού.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι ασκήσεις για το τέντωμα των μυών που περιβάλλουν τους καρπούς βοηθούν στη διασφάλιση ότι οι τένοντες, που περνούν μέσα από τον καρπιαίο σωλήνα, παραμένουν σε καλή κατάσταση. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τέντωμα, στρίψιμο και κάμψη των καρπών σας όταν κάνετε αυτές τις ασκήσεις.

Σωστή στάση του σώματος.

© Depositphotos.com

Η σωστή στάση του σώματος κατά την εργασία είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την πλάτη σας. Εάν έχετε κακή στάση του σώματος σε τακτική βάση, τα νεύρα των ώμων σας τείνουν να συμπιέζονται, κάτι που τελικά επηρεάζει τους καρπούς και τα χέρια σας. Καθίστε με την πλάτη και τα πόδια ίσια στο πάτωμα.

Βάλτε πάγο στους καρπούς σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο πάγος είναι γνωστό ότι ανακουφίζει από τον πόνο στους καρπούς και τα χέρια σας. Παγώστε τον καρπό σας ή μουλιάστε τον σε παγόλουτρο για 5-10 λεπτά. Αυτή η μέθοδος δεν θα αποτρέψει το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα αλλά θα ανακουφίσει τον πόνο που προκαλεί.

Δείτε επίσης Βόμβα για στεγνωτήρες χεριών: Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνετε εκεί τα χέρια.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός λεκέδων ουρών,καθαρισμός πλαστικού καθισμάτος λεκάνης,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες Ούρων σε Πλαστικό Κάθισμα Λεκάνης

καθημερινά πράγματα με ημερομηνία λήξης,χρήσιμα,συμβουλές

14 Καθημερινά Πράγματα που στην Πραγματικότητα Έχουν Ημερομηνία Λήξης