in , ,

7 Πράγματα που Φανερώνουν τα Χέρια για την Υγεία σας

χέρια και προβλήματα υγείας,συμβουλές υγείας,υγεία
7 Πράγματα που Φανερώνουν τα Χέρια για την Υγεία σας

Τα χέρια είναι ένα από τα πρώτα μέρη του σώματος που δείχνουν σημάδια γήρανσης. Μπορούν όμως να υποδεικνύουν και ορισμένα προβλήματα υγείας. Οι γιατροί λένε ότι η κατάσταση των χεριών μπορεί να είναι αποτέλεσμα αρκετών ιατρικών παθήσεων. 8 Προειδοποιητικά Σημάδια Προεμμηνόπαυσης που Μπορεί να μην Γνωρίζετε

Κόκκινες παλάμες

© Depositphotos.com

Οι γιατροί εξηγούν ότι οι κόκκινες παλάμες (ή το ερύθημα παλάμης) μπορεί να είναι σημάδι προβλημάτων του ήπατος, ειδικά εάν είστε άνω των 50 ετών. Συνήθως η ερυθρότητα εντοπίζεται στο εξωτερικό άκρο της παλάμης. Ο πιθανός λόγος είναι αλλαγή στην ορμονική ισορροπία που προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος για ερυθρότητα στις παλάμες.

Εάν έχετε εντοπίσει κόκκινες περιοχές στα χέρια σας, θα πρέπει να λάβετε ιατρική συμβουλή για να μάθετε τον πραγματικό λόγο για αυτό. Εν τω μεταξύ, προσπαθήστε να στραφείτε σε μια υγιεινή διατροφή και να μειώσετε την πρόσληψη αλκοόλ.

Ιδρωμένες παλάμες

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί λόγοι για τις ιδρωμένες παλάμες:

  • υπερβολικός ιδρώτας
  • στρες
  • υπερδραστήριος θυρεοειδής

Σε περίπτωση υπεριδρωσίας, που είναι υπερβολική εφίδρωση, μπορείτε να δοκιμάσετε ισχυρά αντιιδρωτικά. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια ιατρική θεραπεία για την καταπολέμηση της υπεριδρωσίας.

Προσπαθήστε να περιορίσετε την πρόσληψη αλκοόλ και μάθετε να ελέγχετε τα επίπεδα άγχους (διαλογισμός, τεχνική «εισπνοή-εκπνοή»). Εάν τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί θα πρέπει σίγουρα να κλείσετε ραντεβού με γιατρό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Απώλεια ευαισθησίας και μυρμήγκιασμα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μερικές φορές ξυπνάμε με την αίσθηση ότι έχουμε χάσει την ευαισθησία σε ορισμένα σημεία του σώματός μας και όταν τα κινούμε αρχίζουν να μυρμηγκιάζουν. Συνήθως είναι απλώς επειδή πιέσαμε το αισθητήριο νεύρο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το μυρμήγκιασμα είναι ο χρόνος που χρειάζεται το νεύρο για να επιστρέψει σε λειτουργία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτά τα συμπτώματα στα χέρια μπορεί να είναι σημάδι ενός πιο σοβαρού προβλήματος όπως οστεοχόνδρωση του τραχήλου, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, φλεβική θρόμβωση των άκρων, τραυματισμός βραχιόνιου πλέγματος, αναιμία ή διαβήτης. Εάν αντιμετωπίζετε συχνά απώλεια ευαισθησίας στα χέρια σας χωρίς προφανή λόγο, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Δείτε ακόμη 10 Σημάδια ότι ο Θυρεοειδής σας Δεν Λειτουργεί Σωστά

Ξηρά χέρια

© Depositphotos.com

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για το ξηρό δέρμα στα χέρια είναι η αφυδάτωση και η έλλειψη οιστρογόνων που συμβαδίζουν με την εμμηνόπαυση. Για να αποφύγετε την αφυδάτωση πιείτε αρκετό νερό και χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες χεριών. Συμπεριλάβετε λιπαρά ψάρια, σπόρους και ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας. Επισκεφθείτε το γιατρό σας για ορμονική θεραπεία υποκατάστασης που θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την ελάττωση των οιστρογόνων.

Τρεμάμενα χέρια

© Depositphotos.com, © Pixabay.com, © Pixabay.com

Είναι γνωστό ότι το τρέμουλο των χεριών μπορεί να είναι σημάδι σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως η νόσος του Πάρκινσον. Εάν ανησυχείτε σοβαρά, λάβετε ιατρική συμβουλή. Εν τω μεταξύ, περιορίστε την έντονη κατανάλωση καφέ και αλκοόλ, γιατί μπορούν επίσης να προκαλέσουν τρέμουλο στα χέρια. Άλλοι πιθανοί λόγοι είναι το άγχος και το μεγάλο στρες.

Αδύναμα νύχια

© Depositphotos.com

Τα αδύναμα ή ραγισμένα νύχια μπορεί να είναι σύμπτωμα ανεπάρκειας ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος είναι πραγματικά σημαντικός για την υγεία, προάγει την επούλωση πληγών, βοηθά τα κύτταρα να διαιρούνται και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Προσθέστε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, όπως βρώμη, ξηρούς καρπούς και κρέας. Οι γιατροί συνιστούν επίσης τη λήψη ψευδαργύρου ως συμπλήρωμα εάν το επίπεδο του είναι χαμηλό.

Δακτυλιοειδή δάχτυλα

brightside

Εάν τα δάχτυλά σας μοιάζουν με ραβδί ή μπαγκέτα όπου το νύχι και το δάχτυλο αναπτύσσουν βολβοειδή άκρη, συνήθως υπάρχει έλλειψη οξυγόνου στο σώμα σας. Μπορεί να είναι το σύμπτωμα μιας πιο σοβαρής ασθένειας όπως ο καρκίνος του πνεύμονα ή η καρδιακή νόσος. Λάβετε άμεσα ιατρική συμβουλή εάν το αντιμετωπίζετε.

Δείτε επίσης 10 Σημάδια Έλλειψης Σιδήρου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός δερμάτινων επίπλων,καθαρισμός κολλώδους υπόλειμματος σε δερμάτινα έπιπλα,συμβουλές καθαρισμού δερμάτινων επίπλων,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Κολλώδη Δερμάτινα Έπιπλα

διακόσμηση σπιτιού με βιτρό,ιδέες διακόσμησης σπιτιού με Βιτρό,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

30 Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού με Βιτρό