in , ,

8 Προειδοποιητικά Σημάδια Προεμμηνόπαυσης που Μπορεί να μην Γνωρίζετε

8 Προειδοποιητικά Σημάδια Προεμμηνόπαυσης που Μπορεί να μην Γνωρίζετε
8 Προειδοποιητικά Σημάδια Προεμμηνόπαυσης που Μπορεί να μην Γνωρίζετε

Δεν είναι μόνο οι εξάψεις και οι ακαθόριστοι περίοδοι που σηματοδοτούν ότι μεταβαίνετε στην εμμηνόπαυση, υπάρχουν και άλλα προειδοποιητικά σημάδια που ίσως δεν γνωρίζετε και στα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δώσετε προσοχή. 10 Σημάδια ότι ο Θυρεοειδής σας Δεν Λειτουργεί Σωστά

Τρίχες στο πηγούνι

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Κατά ειρωνικό τρόπο ενώ τα μαλλιά στο κεφάλι σας μπορεί να αραιώνουν, νέες ανεπιθύμητες τρίχες μπορεί να ξεπηδήσουν στο πηγούνι, στο άνω χείλος ή στα μάγουλά σας. Αυτό συμβαίνει λόγω των αλλαγών στην αναλογία των ανδρογόνων προς τα επίπεδα οιστρογόνων στο σώμα. Ενώ τα επίπεδα ανδρογόνων και οιστρογόνων μειώνονται κατά την εμμηνόπαυση, το κάνουν με διαφορετικούς ρυθμούς. Ενώ τα επίπεδα οιστρογόνων μειώνονται έντονα, τα επίπεδα ανδρογόνων μειώνονται πιο αργά με την πάροδο του χρόνου.

Οσμή σώματος

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων κάνει τον υποθάλαμο να νομίζει ότι έχετε υπερθερμανθεί, προκαλώντας έτσι περισσότερη εφίδρωση για να πέσει η θερμοκρασία του σώματος.

Απώλεια οστικής πυκνότητας

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η απώλεια οστικής πυκνότητας συμβαίνει λόγω της πτώσης των επιπέδων οιστρογόνων στο σώμα. Μπορείτε να χάσετε έως και 20% κατά τα πρώτα πέντε χρόνια της εμμηνόπαυσης. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης ή λέπτυνσης των οστών.

Ακράτεια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι εξασθενημένοι μύες του πυελικού εδάφους, συχνά αποτέλεσμα κολπικού τοκετού, σε συνδυασμό με λέπτυνση της εσωτερικής επένδυσης της ουρήθρας λόγω χαμηλότερων επιπέδων οιστρογόνων, προκαλούν ακράτεια ούρων, καθιστώντας δύσκολη τη συγκράτηση της επιθυμίας για ούρηση.

Δείτε ακόμη Θεραπεία και Πρόληψη Οφθαλμικών Λοιμώξεων με Φυσικό Τρόπο

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αμνησία

© Depositphotos.com

Οι ορμονικές αλλαγές κατά την προεμμηνόπαυση μπορούν να σας προκαλέσουν άγχος και να προβλήματα στον ύπνο. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε λιγότερη προσοχή και να ξεχνάτε πιο συχνά.

Αυπνία

© Depositphotos.com

Η προγεστερόνη είναι μια ηρεμιστική ορμόνη, οπότε όταν πέσει το επίπεδο της στο σώμα προκαλεί περισσότερο άγχος. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο.

Νέα περιστατικά αλλεργιών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι ορμόνες και το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργούν παράλληλα μεταξύ τους. Οι γυναίκες που μεταβαίνουν στην εμμηνόπαυση είναι πιο ευαίσθητες σε σοβαρές αντιδράσεις στις τρέχουσες αλλεργίες τους ή μπορεί να αναπτύξουν εντελώς νέες αλλεργίες. Αυτό οφείλεται στο εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που προκαλείται από τη φυσική διακύμανση των ορμονών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ξαφνική αλλαγή στην όραση

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι ορμόνες ρυθμίζουν διάφορες λειτουργίες του σώματος που μπορούν να επηρεάσουν τα μάτια, οπότε όταν αλλάζουν, μπορεί να αλλάξει και η όρασή σας. Τα μειωμένα επίπεδα ορμονών στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στην όραση και σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσουν, για παράδειγμα, από μυωπία σε πρεσβυωπία.

Δείτε επίσης Πώς να Αντιμετωπίσετε την Κατακράτηση Υγρών

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY κατασκευές κήπου με πλαστικά μπουκάλια,DIY κατασκευές κήπου,διακόσμηση κήπου,γλάστρες,για τον κήπο,επαναχρησιμοποίηση,ανακύκλωση

15 DIY Κατασκευές Κήπου με Πλαστικά Μπουκάλια 5 Λίτρων

ισορροπημένη διατροφή,χρήσιμες τροφές,συμβουλές διατροφής,διατροφή

11 Τροφές που το Σώμα σας θα σας Ευχαριστήσει που Τρώτε