in , , , ,

10 Σημάδια ότι ο Θυρεοειδής σας Δεν Λειτουργεί Σωστά

σημάδια δυσλειτουργίας θυρεοειδούς,συμβουλές υγείας,υγεία
10 Σημάδια ότι ο Θυρεοειδής σας Δεν Λειτουργεί Σωστά

Ο θυρεοειδής, ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας που βρίσκεται στο λαιμό κάτω από το μήλο του Αδάμ, είναι ένας μικρός αλλά πολύ σημαντικός αδένας που απελευθερώνει ορμόνες που έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο μεταβολισμό, μεταξύ άλλων διαδικασιών. Πολλοί υποφέρουν από κάποια μορφή δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς χωρίς καν να το συνειδητοποιούν. Όμως, υπάρχουν 10 σημάδια που δείχνουν ότι ο θυρεοειδής σας μπορεί να μην λειτουργεί σωστά και ότι ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε το γιατρό. 10 Σημάδια Έλλειψης Σιδήρου

Ξηρό, φολιδωτό και παχύ δέρμα

© Depositphotos.com

Ο υποθυρεοειδισμός οδηγεί στην ασβεστοποίηση του δέρματος, προκαλώντας την εμφάνιση παχιάς, πολύ ξηρής και φολιδωτής υφής.

Τριχόπτωση/αραίωση μαλλιών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η ανάπτυξη των τρίχων εξαρτάται από τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Οι αλλαγές στο επίπεδο της ορμόνης που παράγεται από τον θυρεοειδή αδένα μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές στην ανάπτυξη των τρίχων. Η υπερβολική παραγωγή της ορμόνης μπορεί να κάνει τις τρίχες να γίνουν λεπτες σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, ενώ η υποπαραγωγή της ορμόνης μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση.

Ασυνήθιστη δραστηριότητα του εντέρου

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι ορμόνες του θυρεοειδούς παίζουν ρόλο στη ρύθμιση της δραστηριότητας του εντέρου. Ένας υπολειτουργικός θυρεοειδής μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, ενώ ένας υπερδραστήριος θυρεοειδής μπορεί να οδηγήσει σε συχνές κενώσεις.

Κατάθλιψη/ξαφνικό άγχος

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν αισθανθήκατε άγχος ή ανησυχία τον τελευταίο καιρό, υπάρχει πιθανότητα ο θυρεοειδής σας αδένας να μην λειτουργεί σωστά. Η υπερπαραγωγή ορμονών του θυρεοειδούς έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη διέγερση του εγκεφάλου προκαλώντας νευρικότητα ή άγχος. Η υποπαραγωγή της ορμόνης έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, προκαλώντας κατάθλιψη και κούραση.

Αίσθημα ασυνήθιστου κρύου/ασυνήθιστου ιδρώτα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο θυρεοειδής αδένας είναι σαν θερμοστάτης καθώς ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος. Εάν η παραγωγή ορμονών αυξηθεί, αυξάνει ασυνήθιστα τον μεταβολισμό του σώματος προκαλώντας αίσθημα καύσου και εφίδρωσή. Εάν υπάρχει ανεπάρκεια της θυρεοειδικής ορμόνης στο σώμα, προκαλεί χαμηλές θερμοκρασίες σώματος και δυσανεξία στο κρύο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Πώς να Αντιμετωπίσετε την Κατακράτηση Υγρών

Ασυνήθιστη αύξηση/απώλεια βάρους

© Depositphotos.com

Οι ορμόνες του θυρεοειδούς είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση του μεταβολισμού του σώματος. Χαμηλότερη από την κανονική παραγωγή της ορμόνης μπορεί να μειώσει σημαντικά τον μεταβολισμό και τις θερμίδες που καίει το σώμα προκαλώντας αύξηση βάρους, ενώ η υπερβολική έκκριση της θα σας κάνει να χάσετε βάρος απότομα.

Ακανόνιστες περίοδοι

© Depositphotos.com

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα περιόδου, η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί να είναι η αιτία. Η έλλειψη αρκετών ορμονών θα κάνει τις περιόδους εντονότερες, μεγαλύτερες ή θα τις κάνει πιο συχνες, ενώ μια άφθονη παραγωγή της ορμόνης μπορεί να κάνει τις περιόδους σας ελαφρύτερες ή πιο ακανόνιστες.

Θόλωση εγκεφάλου/δυσκολία συγκέντρωσης

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί σωστά, ούτε ο εγκέφαλός σας. Ένας υπολειτουργικός θυρεοειδής μπορεί να προκαλέσει ανεπαίσθητη απώλεια μνήμης ενώ ένας υπερδραστήριος θυρεοειδής μπορεί να δυσκολέψει τη συγκέντρωση.

Δυσφορία ή φούσκωμα του λαιμού

© Depositphotos.com

Τόσο η υπερπαραγωγή όσο και η υποπαραγωγή της ορμόνης του θυρεοειδούς μπορεί να οδηγήσουν στη διεύρυνση του θυρεοειδούς αδένα με αποτέλεσμα ο λαιμός να φαίνεται πρησμένος.

Αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό

© Depositphotos.com

Η έκκριση της ορμόνης του θυρεοειδούς μπορεί να προκαλέσει αργό ρυθμό της καρδιάς, ενώ ο υπερθυρεοειδισμός προκαλεί γρήγορο καρδιακό παλμό.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com
  • Γυναίκες περισσότερο από άντρες
  • Γυναίκες άνω των 60 ετών
  • Άτομα με οικογενειακό ιστορικό προβλημάτων που σχετίζονται με τον θυρεοειδή

Έλεγχος λαιμού για διαταραχή του θυρεοειδούς

© Depositphotos.com

Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα πίσω και καταπιείτε. Εξετάστε το λαιμό σας γύρω από το μήλο του Αδάμ και την περιοχή πάνω από τις κλείδες. Εάν αισθανθείτε εξογκώματα, επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Δείτε επίσης Γνωρίζετε την “Νόσο των Δοκιμαστηρίων”; Υπάρχει παρόλο που μπορεί να μην το ξέρετε!

*Το παρόν άρθρο είναι πληροφοριακού χαρακτήρα και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις συμβουλές του γιατρού σας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

άνετες γωνίες με μαξιλάρια,ιδέες για γωνίες με μαξιλάρια,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

25 Ιδέες για Άνετες Γωνίες με Μαξιλάρια

εξάλειψη των ακάρεων σκόνης σε μοκέτα,εξάλειψη των ακάρεων σκόνης με φυσικό τρόπο,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Σκοτώσετε Ακάρεα Σκόνης σε Μοκέτα με Φυσικό Τρόπο