in , ,

Θεραπεία και Πρόληψη Οφθαλμικών Λοιμώξεων με Φυσικό Τρόπο

φυσική θεραπεία οφθαλμικών λοιμώξεων,πρόληψη οφθαλμικών λοιμώξεων,συμβουλές υγείας,υγεία
Θεραπεία και Πρόληψη Οφθαλμικών Λοιμώξεων με Φυσικό Τρόπο

Πάρα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κάποιο είδος λοίμωξης των ματιών κάθε χρόνο. Οι περισσότερες από αυτές μπορούν να αποφευχθούν ακολουθώντας τη σωστή υγιεινή. Επίσης, μέσω της σωστής αναγνώρισης, πολλές μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι. 3 είναι οι πιο συχνές οφθαλμικές λοιμώξεις , οι οποίες δεν απειλούν την όρασή σας, αλλά μπορεί να είναι εξαιρετικά ερεθιστικές και επώδυνες που όμως αντιμετωπίζονται στο σπίτι με φυσικό τρόπο. Τι Μπορούν να Αποκαλύψουν τα Μάτια για την Υγεία σας

Επιπεφυκίτιδα

© depositphotos

Η επιπεφυκίτιδα ή ροζ μάτι είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική λοίμωξη που εκδηλώνεται με τη μορφή φλεγμονής του εξωτερικού στρώματος του λευκού τμήματος του ματιού και του εσωτερικού του βλεφάρου. Σε σχεδόν 65% των περιπτώσεων η επιπεφυκίτιδα θεραπεύεται χωρίς θεραπεία σε 2 έως 5 ημέρες και περιλαμβάνει μόνο με τη μείωση του κνησμού στα μάτια.

Συμπτώματα:

Αλλεργική επιπεφυκίτιδα: Κόκκινα ή ροζ μάτια, πόνος, κνησμός

Ιική επιπεφυκίτιδα: Κόκκινα μάτια, περιοδικός κνησμός, αυξημένα δάκρυα

Βακτηριακή επιπεφυκίτιδα: Κόκκινα ή ροζ μάτια, ξηρότητα των ματιών και του δέρματος γύρω από αυτά, έκκριση των ματιών που μπορεί να σχηματίσει κρούστα ενώ κοιμάστε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αιτίες: Αλλεργιογόνα, Ιός (κυρίως μεταξύ ενηλίκων), βακτήρια (κυρίως μεταξύ παιδιών)

© depositphotos

Θεραπεία:

Χρησιμοποιήστε μια κομπρέσα: Βυθίστε μια μαλακή πετσέτα σε κρύο ή ζεστό νερό (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας) και στη συνέχεια στύψτε την. Εφαρμόστε την στα μάτια και αφήστε την μέχρι να υποχωρήσει ο κνησμός. Χρησιμοποιήστε ξεχωριστές πετσέτες για κάθε μάτι και νέα πετσέτα κάθε φορά.
Χρησιμοποιήστε μέλι: Αναμείξτε μέλι και νερό σε ίσα μέρη και ανακατέψτε καλά. Βρέξτε μπάλες από βαμβάκι και εφαρμόστε πάνω στα μάτια. Επαναλάβετε 2-3 φορές κάθε μέρα μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Χαλάζιο

© depositphotos

Το χαλάζιο είναι ένα σπυράκι σαν κόκκινο εξόγκωμα που σχηματίζεται στο βλέφαρο (τόσο πάνω όσο και κάτω). Εμφανίζεται λόγω μόλυνσης των λιπαρών αδένων που υπάρχουν στα βλέφαρα. Είναι πολύ οδυνηρό, αλλά συνήθως υποχωρεί σε λίγες ημέρες ή το πολύ σε λίγες εβδομάδες χωρίς καμία θεραπεία.

Συμπτώματα: Κόκκινη φλεγμονή που μοιάζει με σπυράκι στο βλέφαρο, πρήξιμο του βλεφάρου, ερεθισμός του ματιού, ευαισθησία στο φως, θολή όραση

Αιτίες: Βακτηριακή λοίμωξη του μεϊβομιανού αδένα ή του αδένα του Zeiss

brightside

Θεραπεία:

Χρησιμοποιήστε μια ζεστή κομπρέσα: Βρέξτε μια μαλακή πετσέτα με ζεστό νερό και στύψτε την έτσι ώστε να μην στάζει. Τοποθετήστε την πάνω στο μάτι. Αφήστε την για 10-15 λεπτά. Επαναλάβετε αρκετές φορές την ημέρα.
Χρησιμοποιήστε φακελάκι μαύρου τσαγιού: Βάλτε μια σακούλα μαύρου τσαγιού πάνω στο μάτι αλλά μην χρησιμοποιείτε καυτά ή ζεστά σακουλάκια τσαγιού. Αφήστε το για 5-10 λεπτά.

Δείτε ακόμη Τι Είναι τα Λευκά Σπυράκια που Εμφανίζονται Γύρω από τα Μάτια σας

Βλεφαρίτιδα

brightside

Η βλεφαρίτιδα είναι μια μη μεταδοτική φλεγμονή του βλεφάρου. Αν και δεν απειλεί την όραση, μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να οδηγήσει σε μόνιμες αλλαγές στο περιθώριο των βλεφάρων.

Συμπτώματα: Πρησμένα βλέφαρα, κόκκινα μάτια, κόλλημα των βλεφάρων, σχηματισμός νιφάδων που μοιάζουν με πιτυρίδα στα βλέφαρα, ευαισθησία στο φως

Αιτίες: Βακτηριακή λοίμωξη. Δερματικές παθήσεις όπως η πιτυρίδα ή η ροδόχρου ακμή μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης.

© depositphotos, © shutterstock

Θεραπεία:

Ζεστή κομπρέσα: Μουλιάστε μια πετσέτα σε ζεστό νερό και στύψτε την καλά. Απλώστε την στα μάτια και αφήστε την για 5-10 λεπτά. Αφού την βγάλετε, χρησιμοποιήστε μια υγρή μπάλα βαμβάκι για να αφαιρέσετε την κρούστα που μοιάζει με πιτυρίδα από το βλέφαρο. Επαναλάβετε αρκετές φορές την ημέρα.
Χρησιμοποιήστε φακελάκια τσαγιού: Εφαρμόστε ζεστές σακουλάκια μαύρου τσαγιού πάνω από το βλέφαρο. Κρατήστε το πάνω από το βλέφαρο και στη συνέχεια πετάξτε το σακουλάκι.
Καταναλώστε τροφές με υγιή λιπαρά: Τροφές όπως το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να βοηθήσουν στη θεραπεία του δέρματος.

Πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση και την εξάπλωση των οφθαλμικών λοιμώξεων

brightside

Σωστή υγιεινή: Πλύνετε τα χέρια σας σωστά πριν αγγίξετε τα μάτια σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικά χεριών για να διατηρήσετε τα χέρια σας καθαρά.
Μη χρησιμοποιείτε μολυσμένο ή ακάθαρτο νερό για να πλένετε τα μάτια σας.
Ποτέ μην μοιράζεστε πετσέτες, μαξιλάρια, μαντήλια κ.λπ.
Κρατήστε τα γυαλιά και τους φακούς επαφής σας καθαρά και μην μοιράζεστε ποτέ το καθαριστικό σας.
Εάν τα μάτια σας μολυνθούν, μην χρησιμοποιείτε μακιγιάζ ματιών και αποφύγετε τη χρήση φακών επαφής.

Δείτε επίσης Γιατί τα Μάτια σας Έχουν Τσίμπλες Όταν Ξυπνάτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κινεζικά κόλπα μαγειρικής,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα

8 Κινεζικά Κόλπα Μαγειρικής

ιδέες για σκαλιά κήπου,κατασκευές κήπου,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου,για τον κήπο

16 Εύκολες Ιδέες για Σκαλιά Κήπου